در حالی شاهد مخالفت برخی افراد با واکسیناسیون هستیم که بعد از تجربه وحشتناک موج پنجم، خانوادههای بسیاری داغدار شدند و هزینههای سنگینی بر خانوارها و نیز بخش درمان برجا نهاده است. این افراد بدون آنکه دلیلی برای اثبات ادعای خود داشته باشند آن را توطئه و برنامهای محرمانه از سوی دشمنان و افراد صاحب قدرت میدانستند و برخی افراد هم با دامن زدن به این شایعات و سو استفاده از اعتقادات مذهبی مردم، منافع خود را تضمین میکردند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خطر ابتلا به نوع شدید کرونا در افرادی که واکسن دریافت نکرده اند را گوشزد کرد و چهارشنبه در نشست روزانه ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید ۱۹، با اشاره به افزایش ایمنی در برابر کرونا در افرادی که واکسینه شده اند؛ نسبت به خطر ابتلا به نوع شدید بیماری در افرادی که هنوز واکسن دریافت نکرده اند، هشدار داد.
مهرزاد لطفی با اشاره به خیز آهسته موارد ابتلا و بستری بیماران مشکوک و یا دارای علائم کرونا در بیمارستان های استان فارس گف: مجموعه سلامت استان با تلاش شبانه روزی برای ایجاد وضعیتی مطلوب در کنترل بیماری کووید۱۹، خواستار رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی از سوی شهروندان در کنار انجام واکسیناسیون علیه کروناویروس است.
وی با اشاره به افزایش تعداد مراجعه مردم استان به مراکز ۱۶ ساعته تشخیص و درمان سرپایی کرونا افزود: مدیریت و کنترل مطلوب بیماری کووید۱۹، بدون مشارکت آحاد مردم میسر نیست و ضرورت دارد همه شهروندان نسبت به این امر احساس مسوولیت داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده علائم کرونا ، به پزشک خانواده خود مراجعه کنند تا با انجام تست های تشخیصی در صورت نیاز، در زمان مناسب از بیماری خود آگاه شوند و از شدت یافتن بیماری و نیاز به بستری در مراکز درمانی پیشگیری شود.
لطفی یکی از راهکارهای اصلی مهار کرونا و پیشگیری از موج های بعدی آن در جامعه را واکسیناسیون خواند و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تمام توان و با استفاده از ظرفیت های موجود در استان، مشغول انجام سریع واکسیناسیون علیه این بیماری است و ضرورت دارد جمعیت هدف در استان برای ایمنی بیشتر در برابر این بیماری، دریافت سریع واکسن را جدی بگیرند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز هم اعلام کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، بیش از سه هزار و ۲۰۰ نفر در شیراز جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند.
عبدالرسول همتی اظهار کرد: از ابتدای شیوع بیماری کووید۱۹ تاکنون، یک میلیون و ۳۶۲ هزار و ۱۹۵ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۴۰۸ هزار و ۲۹۴ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۹۲ هزار و ۸۹۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۴۲ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۵۱ هزار و ۷۳۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
وی در ادامه با اعلام جان باختن ۱۱ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را ۶ هزار و ۷۲۶ نفر اعلام کرد.
همتی با بیان اینکه ۲۹۶ بیمار جدید مثبت و مشکوک دارای علایم کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شده اند، افزود: هم اکنون دو هزار و هفت بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های فارس بستری هستند که از این تعداد، ۱۸۱ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
وی با اشاره به این موضوع که آمار مربوط به بیماران سرپایی و بستری به کندی در حال کاهش است، این موضوع را نشان دهنده این دانست که هنوز از پیک پنجم کرونا به صورت کامل عبور نکرده ایم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با بیان اینکه در حال حاضر واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال در فارس در حال انجام است، افزود: تا کنون دو میلیون و ۵۳۸ هزار و ۵۹۷ دز نوبت اول واکسن و یک میلیون و ۴۱ هزار و ۶۷۳ دز نوبت دوم واکسن کرونا در مراکز واکسیناسیون به مردم استان فارس تزریق شده است که مجموع تعداد دز تزریق شده واکسن کرونا تا کنون در فارس به سه میلیون و ۵۸۰ هزار و ۲۷۰ دز رسیده است.
همتی ضمن دعوت از مردم برای مراجعه به پایگاه های واکسیناسیون و مشارکت در دستیابی به یک ایمنی جمعی، توصیه کرد: بهترین راه برای پیشگیری از انتشار کرونا و کمک به مدافعان سلامت، رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در کنار انجام واکسیناسیون علیه این بیماری است.