ساری - ایرنا - معاون امور تعاونی‌های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت که تعاونی‌های فعال این استان با صادرات محصولات خود در ۶ ماهه نخست امسال ۱۴ میلیون دلار ارز وارد کشور کردند.

علی باقری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا کالاهای صادر شده را شامل محصولات کشاورزی، صنعتی، شیلاتی و مواد شیمیایی و سلولزی عنوان کرد و افزود که این کالاها به کشورهای افغانستان، عراق، ترکیه، تاجیکستان، هند، چین و روسیه صادر شد.

وی ارزش صادرات تعاونی مازندران در سال گذشته را ۳۰ میلیون دلار اعلام و پیش بینی کرد که امسال رقم صادرات حدود ۵۰ درصد افزایش یابد.

باقری توضیح داد : با توجه به اینکه شرکت‌های تعاونی ترجیح می‌دهند با هدف کسب سود و درآمد بیشتر محصولات و کالاهای خود را از نیمه دوم هر سال به خارج از کشور صادر کنند، پیش‌بینی می‌شود ارزش ریالی کالاهای صادراتی تا پایان امسال در مقایسه با سال گذشته با ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش به  ۴۰ تا ۴۵ میلیون دلار برسد.

وی با اشاره به اینکه تمام صادرکنندگان باید به بازگرداندن ارز صادراتی پایبند باشند تا ارز حاصله برای واردات کالاهای اساسی، تامین مواد اولیه و تجهیزات استفاده شود، گفت:  بسیاری از اعضای شرکت‌های تعاونی نسبت به قوانین و مقررات اطلاع کافی ندارند و در واقع غیرحرفه‌ای هستند ضمن اینکه آموزش لازم برای فرایند صادرات و نحوه بازگشت  ارز را نیز فرا نگرفته‌اند.

او افزود : تعدد بخشنامه‌های بانک مرکزی و دستگاه‌های دیگر در کنار غیرحرفه‌ای بودن برخی صادرکنندگان باعث شده تا ابهام در زمینه نحوه بازگرداندن ارز همچنان به قوت خود باقی باشد و علاوه بر تاثیر مستقیم تورم ریالی بر کالاهای صادراتی، قیمت‌های جهانی و نوسانات نرخ ارز نیز بر نحوه قیمت‌گذاری کالاهای صادراتی تاثیر گذاشته است و همه این عوامل باعث شده است تا صادرگنندگان با مشکلات متعددی مواجه شوند.

معاون اداره کل تعاون مازندران با اشاه به تحریم‌های دشمنان ظالمانه دشمنان علیه ایران اسلامی، افزود: در کشورهای همسایه نیز برخی از ترس تحریم و برخی با سوء استفاده از این موضوع، در پرداخت بدهی خود به صادرکنندگان تعلل می‌کنند و این امر نیز بر ادامه فعالیت شرکت‌های تعاونی صادرکننده تاثیر منفی گذاشته است.

باقری، شمار شرکت‌های تعاونی ثبت شده در مازندران را ۱۴ هزار و ۱۸۰ تعاونی اعلام کرد و گفت که از این تعداد هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، مسکن، معدن، عمرانی، فرش دستبافت، تولیدی و توزیعی و تامین نیاز تولید کنندگان و مصرف کنندگان مشغول فعالیت هستند.

وی تعداد اعضای تعاونی‌های فعال استان را ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر اعلا کرد و افزود: در مقایسه با سایر شرکت‌ها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷ شرکت، بیشترین تعداد تعاونی‌های فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل می‌دهند.