شهرکرد - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز کوچ زودهنگام پرندگان به تالاب‌های استان از اواخر شهریور گفت: تاکنون بیش از ۴۰ هزار قطعه پرنده مهاجر به تالاب‌های چغاخور و گندمان وارد شده‌اند.

شهرام احمدی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: روند کوچ پرندگان به تالاب‌های چهارمحال و بختیاری به طور معمول از آبان‌ماه آغاز و در دی‌ماه هر سال به اوج می‌رسد اما امسال مهاجرت گروهی پرندگان حدود یک ماه زودتر آغاز شده است.

وی در مورد دلایل مهاجرت زودهنگام پرندگان به فرابخشی بودن مسائل زیست‌محیطی اشاره و تصریح کرد: تغییرات بارشی و بروز خشکسالی در مناطق مختلف، کاهش دما در سواحل شمالی کشور و شرایط محیطی ،دیگر تالاب‌ها در داخل و خارج از کشور می‌تواند موجب شکل‌گیری این پدیده جانوری در این وقت از سال باشد.

احمدی، انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی همچون اردک‌ها، مرغابی‌ها، چنگر، کشیم، حواصیل، لک‌لک و گاوچرانگ را از جمله پرندگان مهاجر وارد شده به تالاب‌های چغاخور و گندمان بیان کرد و یادآور شد: با توجه به مطلوب بودن وضعیت فعلی تالاب‌های استان از نظر غذایی و تامین حقآبه پیش‌بینی می‌شود آمار پرندگان مهاجر همچون سال قبل به بیش از ۱۲۰ هزار قطعه برسد.

مرکز پرنده‌نگری تالاب گندمان تا ابتدای سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه مراحل تکمیل و تجهیز مرکز پرونده‌نگری تالاب گندمان در حال انجام است، گفت:  اعتبارات اختصاص یافته به این طرح به طور کامل جذب شده است و امید می‌رود با بهره‌برداری از این مرکز در ابتدای سال ۱۴۰۱ بتوان از ظرفیت موجود برای اجرای برنامه‌های علمی تحقیقاتی و گردشگری طبیعی استفاده کرد.

احمدی در خصوص برنامه‌های احیا این تالاب نیز افزود: مرحله پنجم از این برنامه زیست‌محیطی با انجام لایروبی مسیل‌ها و نهرهای منابع آبی تالاب و استحکام‌بخشی بند خاکی با همکاری جوامع محلی و دیگر دستگاه‌ها به پایان رسیده است و با برنامه‌ریزی صورت گرفته مراحل احیا و تثبیت موقعیت تالاب در نیمه دوم سال نیز ادامه خواهد یافت.

وی یادآور شد: هدایت آب‌های مازاد بخش کشاورزی و هرزآب‌های سطحی برای آبگیری تالاب گندمان از جمله اقداماتی است که با توافق‌های صورت گرفته با بهره‌برداران از این تالاب دنبال می‌شود.

به گزارش ایرنا،تالاب بین‌المللی چغاخور با وسعتی حدود یک هزار و۵۰۰ هکتار در جمع تالاب‌های به ثبت رسیده کنوانسیون رامسر قرار دارد و تالاب گندمان با یک هزار و ۷۰ هکتار وسعت جزء ۱۰ تالاب برتر پرنده‌نگری ایران و مهم‌ترین زیستگاه‌های جانوری کشور برای اسکان دایم پرندگان بومی و تخم‌گذاری پرندگان مهاجر به شمار می‌رود.

این ۲ تالاب در ضلع جنوبی شهرستان بروجن چهارمحال و بختیاری  و در امتداد کوه کلار واقع شده‌اند.