بوشهر- ایرنا- رئیس جمهوری با اشاره به درخواست نمایندگان استان برای تبدیل بوشهر به استان ویژه گفت: محدودیتی برای حضور استاندار در جلسات هیات دولت برای پی‌گیری مسایل توسعه ای این استان وجود ندارد.

به گزارش ایرنا آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی جمعه شب در نشست با خبرنگاران استان بوشهر افزود: تلاش کردیم استانداری برای این استان انتخاب شود که استان را به خوبی بشناسد تا باعث ایجاد تحول در این استان شود.

وی اضافه کرد: در همین راستا استانداری انتخاب شد که از نظر مالی و تامین تسهیلات برای توسعه استان مورد حمایت دولت است  و در این زمینه حمایت دولت از استاندار بوشهر قطعی است. 

رئیسی یادآورشد: مصوبات ششمین سفر استانی هیات دولت در استان بوشهر توسعه ای است که باید در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع پایین دستی اجرا شود تا اشتغال و توسعه استان را به همراه داشته باشد.

رئیس جمهوری گفت: بومی گزینی از سیاستهای جدی دولت در استان بوشهر است چرا که وقتی نیروی کارآمدی در استان برای مسئولیت ها و اشتغال در صنایع وجود دارد حتما باید در اولویت جذب قرار گیرد لذا نسبت به بومی گزینی تاکید دارم.

وی با توجه به تعدد شرکت‌های پتروشیمی در استان بوشهر ادامه داد: این شرکتها درآمدهای خوبی از محل فعالیتهای خود در استان بوشهر کسب می کنند که باید سهم خود را نسبت به توسعه یافتگی مناطق پیرامونی ادا کنند.

رئیسی یادآورشد: نمی شود در استانی که مردم شاهد صنایع مختلف پتروشیمی هستند اما هیچ منفعتی برای استان نداشته باشد این امر قابل قبول نیست نه تنها برای استان بوشهر بلکه برای سایر استانهای دارای صنعت از جمله استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد نیز این مهم مورد تاکید قرار گرفت که سهمی برای توسعه یافتگی و خدمت رسانی به مردم و رفع مشکلات اجتماعی از محل درآمدهای خود اختصاص دهند.

وی گفت: در این سفر گزارش های وزیران که معین دولت در شهرستانها حضور پیدا کرده بودند در جلسه شورای اداری ارائه شد که بدون شک اجرایی شدن آنها  منجر به توسعه استان خواهد شد.

رئیس جمهوری افزود: باتوجه به اینکه استان بوشهر قطب کشاورزی در بخش نخیلات است باید در زمینه توسعه این بخش با تامین آب مورد نیاز اقدام لازم انجام شود که در همین راستا سدی در این استان وجود دارد که نیمه تمام است و با تصویب ۱۵۰ میلیارد تومان برای اجرای آن ۶۰ درصد مشکل آب نخیلات این منطقه حل خواهد شد.

وی تامین آب شرب استان بوشهر را از دیگر مطالبات مردم و مسئولان استان دانست و گفت:تحقق این مهم از طریق تعهد سازمان انرژی اتمی به میزان حداقل ۷۰ هزار مترمکعب و آب شیرین کن انجام خواهد شد.

رئیس جمهوری گفت: در همین راستا به هر میزان که اعتبار برای اجرای طرح های آب شیرین کن استان بوشهر نیاز باشد از طریق دولت تامین خواهد شد که پی گیری های استاندار در این زمینه اثرگذار است.

وی اضافه کرد: نمی شود استان بوشهر با داشتن ۶۰۰ کیلومتر مرز آبی در تامین آب آشامیدنی با مشکل روبرو باشد.

رئیسی با اشاره به اینکه تامین برق پایدار از دیگر موضوعات استان بوشهر است گفت: هم اینک یک هزار مگاوات برق از طریق نیروگاه اتمی بوشهر تولید و به شبکه سراسری منتقل می شود که در بازدید انجام شده از واحدهای در دست ساخت این نیروگاه امکان افزایش سه برابری این میزان وجود دارد و مقدمات کار برای تحقق این مهم انجام شده است .

وی ادامه داد: صنعت هسته ای در کشور ما ظرفیت تولید ۱۰ هزار مگاوات برق  دارد که به رئیس سازمان انرژی اتمی دستور لازم برای برنامه ریزی تحقق این مهم داده  شده است.

رئیس جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص ضرورت سرعت بخشی در اجرای راه آهن شیراز - بوشهر- عسلویه بعنوان رهاورد سفر هیات دولت در این استان گفت: در سفر امروز از کارگاه قطعه ۱۰ این پروژه  که یکی از بخشهای راه آهن بوشهر - شیراز است بازدید شد.

وی با تاکید بر تکمیل راه آهن شیراز - بوشهر- عسلویه گفت: به رغم گذشت بیش از یک دهه از آغاز عملیات اجرایی این پروژه هم اینک پیشرفت فیزیکی آن ۲۵ درصد است که قابل قبول نیست و وزیر راه و شهرسازی مسئولیت محوری برای پی گیری سرعت بخشی در اجرای آن برعهده دارد.

رئیسی ادامه داد: وزیر راه و شهرسازی باید تمام بخش های مختلف مرتبط با پروژه راه آهن شیراز - بوشهر را برای تامین منابع مالی مورد نیاز  از طریق سه کانال فاینانس، تهاتر و صنایع مختلف انجام دهد.

رئیس جمهوری اضافه کرد: پی گیری مسوولان و نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی برای تکمیل پروژه راه آهن بوشهر ضروری است و در همین راستا تاکید کرده ایم که با تامین منابع مالی مساله راه آهن بوشهر از وضعیت بن بست موجود خارج شود.

وی حل مشکل اشتغال و مسکن جوانان را برای دولت مهم دانست و گفت:  یکی از نیازهای ساخت مسکن موضوع زمین است که در همین راستا زمین مورد نیاز ساخت مسکن انبوه در حاشیه شهرها که در تملک دولت است در استان بوشهر شناسایی شده تا بخش مهمی از مشکل مسکن در این استان حل شود.

رئیسی ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای جویندگان کار در استان بوشهر را از برنامه های دولت ذکر کرد و یادآورشد: در گام نخست برای این موضوع یک هزار و ۵۰۰ هکتار زمین برای حوضچه های تولید میگوی پرورشی شناسایی شده است تا زمینه اشتغال جوانان فراهم شود و این ظرفیت تا ۱۵ هزار هکتار نیز قابل افزایش است.

وی گفت: بوشهر با داشتن این همه ظرفیت شایسته نیست شمار زیادی از خانواده ها زیر پوشش  نهادهای حمایتی و یا مشکل اشتغال داشته باشند. 

رئیس جمهوری افزود: اقتصاد کشاورزی استان بوشهر باید فعال شود که انجام این مهم جزء برنامه های دولت است که باید توسط استاندار دنبال شود.

وی ادامه اداد: رهاورد ششمین سفر دولت به استان بوشهر تصویب ۹۴ طرح در بخش های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، کشاورزی، اقتصاد دریامحور، گردشگری و دیگر حوزه هایی است که ضمانت اجرایی شدن آن با توجه به امضای وزیران مربوطه و معاون اول رئیس جمهوری فراهم شده و  از سوی معاونت اجرایی دنبال می‌شود.

رئیسی گفت: مصوبه‌های دولت در سفرهای استانی دارای پیشینه کار کارشناسی و پسینه پیگیری است.

رئیس جمهوری اضافه کرد: معتقدم با صداقت با مردم صحبت کردن بهترین روش برای مردم و اداره کشور است.

سفر هیات دولت به استان بوشهر از روز پنجشنبه با سفر وزیر راه و شهرسازی به شهرستان‌های جنوبی این استان آغاز شد.

در دومین روز سفر رئیس جمهوری همراه با وزیران کشور، نفت، نیرو، اقتصاد و دارایی و جهاد کشاورزی به استان بوشهر سفر کردند که در بدو ورود در فرودگاه بوشهر با حضور مسئولان استان بوشهر از جمله استاندار و نماینده ولی فقیه دراین استان و امام جمعه بوشهر مورد استقبال قرار گرفتند.

همچنین محمد اسلامی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی، دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس جمهوری و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول و رئیس دفتر رئیس جمهوری نیز در بازدیدها ، دیدارها و جلسات سفر  رئیس جمهوری به استان بوشهر  آیت الله رئیسی را همراهی کردند.

بازدید از شرکت صنعتی دریایی ایران ( صدرا)، منطقه ویژه اقتصادی و اسکله  شهید محلاتی ، دیدار با نخلداران اهرم مرکز شهرستان تنگستان، بازدید موزه شهید رئیسعلی دلواری، پروژه راه آهن بوشهر- شیراز - عسلویه و نیروگاه اتمی بوشهر و حضور در نشست‌های نخبگان، شورای اداری و جمع خبرنگاران از جمله برنامه رئیس جمهوری در سفر به بوشهر  بود.

 براساس برنامه این سفر وزیر نیرو از شهرستان‌های دشتی و تنگستان، وزیر جهاد کشاورزی از شهرستان‌های بوشهر و دشتستان و وزیر اقتصاد و دارایی به شهرستان‌های گناوه و دیلم، وزیر راه و شهرسازی از شهرستان های عسلویه، کنگان و دیر بازدید کردند.

با اعلام معاون اجرایی رئیس جمهوری از محل این سفر ۹۴ طرح در قالب ۱۷ فقره توافقنامه با دستگاه‌‎های مختلف اجرایی سهم بوشهر شد.