بوشهر- ایرنا- ششمین سفر استانی دولت سیزدهم که به مقصد استان بوشهر انجام گرفت با نگاه عدالت محور و محرومیت‌زدایی رئیس جمهوری، تمامی خواسته‎‌های مرزنشینان این استان وعده تحقق گرفت تا جمعه پاییزی بوشهر رنگ بهاری بگیرد.

به گزارش ایرنا، سفر هیات دولت سیزدهم به استان بوشهر در ماه‌های آغازین فعالیت و آن هم در شرایط خاص اقتصادی حکفرما بر کشور شرایطی ایجاد کرده بود تا خوش بین ترین شهروند بوشهری نیز انتظار تحقق خواسته‌‎های حداقلی را در سر نداشته باشند.

اما از آغاز این سفری که به گفته وزیر نفت در حوزه مسئولیت اجتماعی بی سابقه به نظر می‎‌رسد خبرهای خوش یکی پس از دیگری به اقصی نقاط استان بوشهر مخابره شد.

در این دیدار نخل‎دار تنگستانی که شاید مثل همیشه خسته و تلخ کام از مرارت‏‌ها و دشواری‎‌های نخل‎داری به واسطه کم آبی به طوری غیرمنتظره رئیس جمهوری را در بین نخلستان‏هایش دید که با بذل و بخشش وعده تامین اعتبار سد باهوش به عنوان مطالبه دیرینه وی داده شده است.

بازگشت لبخند رضایت و اعتماد دوباره به بوشهری ها

حال که کام نخل‎داران دیار دلیران تنگستان به سان خرمای کبکاب از شنیدن خبر تعیین تکلیف سد باهوش شیرین شده این بار نوبت به بازدید رئیس جمهوری از پروژه راه‌‎آهن بوشهر-شیراز رسید.

این بازدید اما حلاوتی دیگر داشت، شیرینی که تمامی مرزنشینان خلیج فارس آن را چشیده و برای ساعاتی فضای مجازی را در تسخیر وعده رئیس جمهوری برای پایان دادن به عقب ماندگی تاریخی این پروژه اعلام کردند.

دیار دلیران تنگستان بار دیگر در موزه شهید رئیسعلی دلواری میزبان آیت الله رئیسی بود که با گوش جان به شنیدن مسائل و مشکلات متعدد آنها پرداخت و دولت‎مردان را برای تحققش در اسرع وقت بسیج کرد.

ساماندهی تجارت مرزنشینی، راه‌‎اندازی نهضت جهش تولید مسکن، سرعت بخشی به پروژه‏‌های آب شیرین‌کن، عزم مصمم برای نوسازی نخیلات، سرعت بخشی به روند احداث سدهای در دست احداث، تعریف پروژه‎‌های جدید سدسازی در دشتستان و تنگستان، کمک به تیم فوتبال پارس جنوبی، تعیین تکلیف کالاهای رسوبی، توسعه زیرساخت‎‌های بندری، فراهم سازی برای تردد کشتی‎‌های ۵۰ هزارتنی، حمایت ویژه از سرمایه‎‌گذاران با تسهیلات ارزان قیمت، وعده رونق صنعت کشتی سازی، پیشگام شدن وزارت نفت برای افزایش چشمگیر پروژه‌های حوزه مسئولیت اجتماعی همه و همه خبرهایی بود که به گفته مسئولان بوشهر پاییز آنها رنگ و بویی واقعی از بهار ماه ربیع به خود گیرد.

این دستاوردهای تاریخی برای بوشهر در سایه اتحاد، همدلی و یک صدایی نماینده ولی فقیه در استان و استاندار بوشهر و نمایندگان این استان در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی بود که از بدو سفر دولت سیزدهم بوشهر فریادهای عقب ماندگی و کمبودهای تاریخی این استان زرخیر را به صورت صریح و شفاف به گوش دولتمردان رساندند و آنها نیز با درک عمیق دردهای دیرینه بوشهری‌ها چیزی برای‎شان کم نگذاشتند تا لبخند رضایت و اعتماد دوباره  را بر لبان بندرنشینان دریادل بنشانند.

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در استان بوشهر در بیان خواسته‌‎های این استان عنوان کرد که مردم عظیم القدر این استان با پیشینه تجاری و سابقه درخشان فرهنگی همواره مشاهده‌گر محرومیت و نگرانی‌ها هستند و در چنین استانی با تمام داشته‌‎هایش نباید شاهد این گونه محرومیت‌ها باشند.

عبدالکریم جمیری براین باور است هرآنچه که دیگران ندارند استان بوشهر آنها را یکجا دارد ولی با این همه ظرفیت، همچنان مردم این استان از بسیاری امکانات محروم هستند.

به گفته وی در استان بوشهر فاضلاب ۲۵ و پروژه راه آهن بیش از ۱۰ سال معطل مانده و این استان آب شرب و کشاورزی کافی ندارد.

 کلکسیون بی مهری دولت های گذشته به بوشهریها زمانی  تکمیل می شود که نرخ بیکاری  ۱۷ درصدی و تحت پوشش نهادهای حمایتی شمار قابل توجهی ازجمعیت استان زر خیز اما محروم نگهداشته شده بوشهر نیز به آنها افزوده شود موضوعی که به اعتقاد نماینده شهرستان های بوشهر ، گناوه ، دیلم ناشی از نگاه ناصواب مسوولان به این استان بوده که باید عوض شود.

بوشهری ها امیدوار به روحیه جهادی و نگاه نو دولتمردان دولت سیزدهم 

جمیری افزود: رئیس جمهوری انتخاب کردیم که جامع ترین رجل سیاسی بعد از شخصیت رهبر معظم انقلاب است که امیدواریم با حضور آیت الله دکتر رئیسی در استان بوشهر، دولتمردان این دولت با روحیه جهادی و نگاه جدیدی برای عمران و آبادانی بوشهر وارد میدان شوند.

نماینده مردم دیر، کنگان جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی با تمجید از همزیستی مسالمت‌آمیز شیعه و سنی در حوزه انتخابیه خود عنوان می‌کند با وجود منابع عظیم نفت و گاز در استان بوشهر نیروهای متخصص آن در بین مدیران ارشد این حوزه جایگاهی ندارند و از ظرفیت آنها استفاده نمی‎‌شود.

حجت الاسلام موسی احمدی افزود: این مردم به رئیس جمهوری امید بسته اند تا مرهمی بر زخم‎‌های کهنه آنها باشد و تنها رئیس دولتی است که می‎‌تواند کارهای انجام شده پتروشیمی‌‎های مستقر در منطقه را تحقق ببخشد.

وی ادامه داد: جوان متخصص و تحصیل کرده جویای کار استان بوشهر به سختی قادر به اشتغال در جنوب این استان و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی هستند و با وجود تاکیدها مبنی بر ظرفیت ۵۰ درصدی استخدام نیروهای بومی این مهم هیچگاه محقق نشده است.

احمدی اظهارکرد: با وجود آلودگی‌‎های متعدد در منطقه پارس جنوبی با کمال تاسف تاکنون مردم جنوب استان بوشهر از تکلیف‌‎های قانونی و مسئولیت‌های اجتماعی حوزه وزارت نفت بهره لازم را نبرده اند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: صنعت نفت محیط زیست استان بوشهر را گرفته و زمین‌های استان را آلوده و مشکلات متعددی ایجاد کرده است ولی سهم این استان از همه داشته های خود تقریبا همان هیچ بوده است.

ابراهیم رضایی افزود: انتظار است رئیس جمهوری عدالت محور یک بار برای همیشه دستور دهند استخدام غیربومی‌ها در صنایع نفت و گاز استان بوشهر ممنوع شود.

وی ادامه داد: در استان بوشهر جوانان تحصیل کرده زیادی وجود دارد که بیکار هستند که باید رئیس جمهوری دستور دهند تا مدیریت‌های نفت و گاز در این استان بومی شود.

رضایی افزود: صنایع حوزه نفت، گاز و پتروشیمی باید با دستور رئیس جمهوری مامور به محرومیت زدایی از استان بوشهر شوند و به کمک‌ حوزه‌های آموزشی و ورزشی بشتابند.

نماینده مردم دشتسان گفت:  هر پتروشیمی باید معین یک شهرستان برای زدودن چهره محرومیت از این استان شوند.

وی افزود: مردم بوشهر با دیدن این تبعیض و نابرابری‎‌ها است که همواره از نداشتن ظرفیت نیروی انسانی در شاکله دولت احساس نگرانی دارند و باید سهم آنها از مدیریت کشور مشخص شود.

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: در بی آب‌ترین مناطق ایران صنایع آب‌بر مانند فولاد و ذوب آهن استقرار یافته و امروز دچار مشکلات بزرگ و جدی شدند که این کاری غیرکارشناسی بوده است.

رضایی اظهار کرد: یکی از وزیران سابق با هزینه میلیارد دلاری خط اتیلن غرب را به شهر خود برد که مصداق ظلم است که باید جلو آنها گرفته شود.

وی افزود: ظلم به معنی واقعی بدین معنی است که مردم استان بوشهر از بی آبی بسوزند و روزهایی فاقد قطره‌‎ای آب شرب باشند اما همزمان با هزینه ده‌‎ها هزار میلیارد تومان مسئول همین مردم آب را شیرین سازی و به فلات مرکزی ایران می‎‌برند.

رضایی عنوان کرد: تکمیل پروژه راه آهن استان بوشهر، بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان، اتمام طرح تحول نخیلات، ساماندهی خرید توافقی محصولات کشاورزی از جمله مطالبات مهم استان بوشهر است که باید زمینه برای تحقق آن فراهم شود.

 نماینده مردم شهرستان‌های دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی  نیز گفت: درآمد پتروشیمی‌های استان بوشهر چند ده هزار میلیارد تومانی است اما سهم استان بوشهر از آنها تاکنون مشخص نشده است.

در دولت جهادی و انقلابی سیزدهم سیاست آب نباتی مسئولان در حق مردم بوشهر پایان می یابد

غلامحسین کرمی افزود: اگر استان بوشهر مشکلاتی در حوزه‌های ورزش، راه و مدرسه دارد با همین ظرفیت‌‎‌های درآمدی موجود در این استان قابل حل است که لازمه تحقق این مهم جلوگیری از در پیش گرفتن سیاست آب نباتی مسئولان برای نقش آفرینی در حوزه مسئولیت اجتماعی است.

به اعتقاد این نماینده مجلس واحدهای پتروشیمی استان بوشهر به واسطه خوراک ارزان قیمت و رایگانی که برای خود تامین می‌کنند سود چند ده برابری به جیب می‎‌زنند اما درصد خالصی از سود پتروشیمی‌ها به استان بوشهر تخصیص پیدا نکرده است.

وی اظهار کرد: در راستای محرومیت زدایی در استان بوشهر نیاز است هر سه واحد پتروشیمی مستقر در استان معین یکی از شهرستان‌‎های این استان شوند که در صورت تحقق این مهم بوشهری‌‎ها نیاز به حتی یک ریال اعتبار دولتی نیز نخواهند داشت.

قانون تجارت دریایی باید با همفکری مرزنشینان تدوین شود

کرمی با تاکید بر ضرورت ساماندهی تجارت مرزنشینی اظهارداشت: قانونی که در این ارتباط وجود  دارد توسط کسانی تهیه و تدوین شده که آشنایی با مرزنشین و تجارت دریایی ندارند.

وی افزود: قانونی باید تهیه و تدوین شود که با نظرات و همفکری مرزنشینان واقعی تهیه شده باشد در سال گذشته با کلی منت اعلام مجاز بودن افزایش سفرهای دریایی بوشهری‌ها برای واردات کالا اعلام می‎‌شد اما بدلیل عدم ساماندهی این کالاها بلافاصله پس از ترخیص از گمرک از سوی نیروی انتظامی توقیف می‎‌شود این درحالی است که پلیس تقصیری در این زمینه ندارد.

کرمی معتقد است برای ساماندهی تجارت مرزنشینی باید قانون وضع شود که تا مردم و نیروی انتظامی تکلیف قانونی خود را بدانند و با سردرگمی و ابهام مواجه نباشند.

مرزنشنیان قاچاقچی نیستند

وی تاکید کرد مرزنشینان بوشهری قاچاقچی نیستند و این از سابقه سکونت بوشهری‌ها در سواحل خلیج فارس روشن است.

تاسیس تشکیل سازمان خرما در زیرمجموعه وزارت جهاد و کشاورزی از دیگر خواسته‎‌های نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس از رئیس دولت سیزدهم بود چرا که به عقیده وی در حالی که برای سه استان کشور سازمان چای تشکیل شده اما هشت استان جنوبی در تولید خرما از مزیت‎‌های سازمان خرما بی بهره هستند.

بوشهر نیز استاندار ویژه می‌خواهد

وی همچنین با تقدیر از رئیس جمهوری برای انتخاب استاندار ویژه برای استان‎‌های خوزستان و سیستان بلوچستان گفت: استان بوشهر در بسیاری از مولفه‌ها شرایط پایین‌‎تری از استان‎‌های یاد شده دارد که با چنین شرایطی باید به این استان  نیز در بحث مدیریت ارشد استان، استاندار ویژه لحاظ شود.

بوشهری ها دچار سکوت و سقوط درآمد سرانه هستند

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز گفت: این استان از لحاظ آمایشی دارای تمام ظرفیت‌‎های توسعه و پیشرفت است و مقام سوم در اقتصاد ایران دارد و در تولید ناخالص ملی جزو استان‌‏های برتر و در تولید درآمد سرانه نیز سرآمد است.

آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری افزود: با این وجود استان بوشهر با تمام این ظرفیت‌ها و خدمتی که در حوزه اقتدار جامع ایران و بویژه حوزه اقتصاد دارد مردم استان به شکل مناسب از این تولید ثروت بهره‌‎مند نیستند.

وی گفت: محاسبه‌‎های اقتصادی نشان داده تمامی مراکزی که از استان بوشهر برخوردار می‎‌شوند در عرصه نمودار کسب ثروت فوق العاده پیشرفت می‌کنند اما مردمان این استان از لحاظ ثروت یا متوقف شدند یا بخاطر دگردیسی‌های زیست محیطی، کاری، تورم و گرانی دچار سکوت و سقوط درآمد سرانه می‎‌شوند.

فقر مردم بوشهر  تهدید در عرصه پدافند غیر عامل است

صفایی بوشهری ادامه داد: ۲۰ درصد مردم استان بوشهر زیر پوشش نهادهای حمایتی رسمی قرار دارند که استانی با این میزان تولید ثروت ملی نباید دچار این فقر بومی و استانی باشد.

وی عنوان کرد: فقر در تمام ساختار خانوارهای روستاهای دوردست استان بوشهر خود را نشان داده که این تهدید مردمی و هم تهدید در عرصه پدافند غیرعامل است.

۵درصد سود سالانه پتروشیمی ها استان بوشهر به این استان تخصیص یابد

به گفته صفایی بوشهری پتروشیمی‎‌های استان بوشهر سالانه ۱۰ میلیارد دلار سود دارند که تقاضا می‎‌شود غیر از اعتبارات آلایندگی و ارزش افزوده ، پنج درصد از سود سالانه این پتروشیمی‌‎ها به مردم اختصاص داده شود تا بتوانند جبران مشکلات استان بوشهر کنند.

وی افزود: راه آهن بوشهر نیز به تامین اعتبار نیاز دارد و حوزه‌‎‌های مختلف به صورت تلفیقی ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار موردنیاز این پروژه بزرگ و ملی را تامین کنند.

صفایی بوشهری اظهار داشت: چنانچه بودجه راه آهن بوشهر-شیراز تامین نشود، این پروژه به سرنوشت سالیان قبل و توقف مجدد دچار خواهد شد.

نرخ بیکاری استان بوشهر زیبنده نیست، ضرورت توسعه صنایع پایین دستی 

وی بااشاره به  آمار بیکاری استان بوشهرگفت: براساس آمار نرخ بیکاری رسمی قریب به ۱۳ درصد رسمی و ۲۰ درصد غیررسمی است که این شایسته و زیبنده استان بوشهر نیست.

صفایی بوشهری معتقد است مشکل آب شرب بوشهریها بحران تاریخی است چرا که این استان نیازمند ۴۸۵ هزارمترمکعب است اما اکنون این میزان ۲۸۰ هزارمترمکعب است که باید با عملکرد جهادی برای رفع این کمبود تلاش کرد.

مدال لیاقت توسعه بوشهر به نام دولت سیزدهم رقم بخورد

صفایی بوشهری عنوان کرد: در استان بوشهر حامی برای کارهای فرهنگی، ورزشی، حوزه جوانان و خدمات عمومی مردمی وجود ندارد که از وزیر نفت تقاضا می‏‌شود در قالب مسئولیت اجتماعی خود به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

وی گفت: امید است با حل مسائل و مشکلات یاد شده کار به دولت های بعد نکشد و مدال لیاقت آن برای دولت کنونی باشد.

دولت مردمی سیزدهم با عمل خالص وارد میدان شده است

نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرنگان رهبری نیز گفت: این دولت مردمی با ریاست آیت الله رئیسی با عمل خالص خود وارد میدان شده که امید است بتواند مشکلات دیرینه استان بوشهر را برطرف کند.

فقدان سند مالکیت خانه های خارگ را بی ارزش کرده است

آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری افزود: با وجود حضور اعضای هیات دولت در شهرستان‎‌های مختلف تاکنون نماینده‌‎ای به جزیره خارگ نرفته است که انتظار می‏‌رود به مسائل و مشکلات آنها توجه ویژه شود.

وی اظهار کرد: در معرفی خارگ همین کافی است که بدانیم به تعداد روزهای جنگ تحمیلی مورد حمله قرار گرفته و این مردم خارگ با کیسه شن و آنچه که در اختیار داشتند برای خاموشی آتش دشمن برتاسیسات نفتی تلاش کردند.

حسینی بوشهری افزود: حضور مردم در کنار پایانه نفتی تهدید نبوده و بلکه فرصت است که برای حل مشکلات اصلی آنها شامل سند مالکیت واحدهای مسکونی، حمل و نقل و آب شرب باید اهتمام ویژه شود.

وی اظهار کرد: صادر نشدن سند مالکیت واحدهای ساکنان جزیره خارگ مشکل دیرینه مردم این جزیره است و اکنون کم ارزش‌‎ترین خانه‌ها در خارگ است چرا که سند مالکیت ندارند.

نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری گفت: مردم  این جزیره با قایق فاصله گناوه تا خارگ را طی می‌‎کنند که با این نوع تردد با قایق شاید با یک موج به قعر دریا بروند که نیاز است شناورهای موردنیاز تردد ایمن آنها فراهم شود.

وی افزود: حق مردم جزیره خارگ نیست که با قرار گرفتن در دل دریا آب شرب مورد نیاز آنها با تانکر تامین ‏‌شود.

حسینی بوشهری براین باور است که حل این مشکل دیرینه نوعی آشتی بین مردم و صنعت نفت در جزیره خارگ است.

تصمیم ادغام پارس شمالی در پارس جنوبی بازنگری شود

نماینده بوشهر در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در دولت قبلی تصمیم به حذف پارس شمالی گرفته شد تا نیروهای آن به منطقه پارس جنوبی منتقل شود که در این زمینه وزیر نفت قصد بازنگری دارد.

وی معتقد است با هدف امیدواری بیشتر مردم باید زمینه برای بازنگری هرچه سریع تر و صدور تصمیم متناسب با خواسته مردم فراهم شود.

در عسلویه در مقطعی توماری نوشته شد که به دلیل تنفس در فضای آلوده مشکل خونی پیدا کردند که چه دولتی لایق‎‏تر و عزیز تر از این دولت برای رسیدگی به مشکلات دیرینه مردم و رفع این نگرانی وجود دارد.

ضرورت اتصال راه آهن بوشهر - شیراز به بندرهای بوشهر و عسلویه 

استاندار بوشهر نیز با انتقاد از عقب‎ ماندگی پروژه راه آهن بوشهر-شیراز این طور توضیح داد که عملیات اجرایی راه آهن بوشهر - شیراز که فاز انتهایی خط سراسری مرکزیت کشور تا بندر بوشهر است سال ها است آغاز شده اما با وجود وعده دولت‌های گذشته هنوز پس از ۱۴ سال تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سرعت بخشی به آن برای توسعه این استان حیاتی است.

به گفته احمد محمدی زاده روند کنونی عملیات اجرایی این پروژه ملی امیدی به بهره برداری از آن در آینده نزدیک وجود ندارد.

استاندار بوشهر گفت: همچنین اتصال نیافتن این خط ریلی به بندر بوشهر و عسلویه به عنوان مبادی تجارت و انرژی کشور توجیه اقتصادی پروژه را منتفی ساخته و آن را از  بی اثر و ساقط کرده است.

محمدی زاده اظهار کرد: چشم امید بوشهری‌ها به تصمیمی است که رئیس جمهوری و هیات دولت در این سفر برای  این پروژه می‌گیرید.

وی با اشاره به مشکل کمبود آب در استان بوشهر گفت: ۹۰ درصد آب آشامیدنی این استان از منابع استان های همجوار تامین می‌شود که به دنبال خشکسالی و برداشت بی رویه از منابع زیر زمینی آب در آن استان ها باعث کمبود شدید آب در این استان شده است.

بوشهر تنها مرکز استانی است که آب آن جیره بندی است

وی ادامه داد: در زمان حاضر شهر بوشهر جزو نادر مراکز استان‌هایی است که آب درآن جیره بندی است انتظار می‌رود مصوبه هیات وزیران مبنی بر تامین حداقل ۳۰ درصد آب مصرفی با احداث آب شیرین کن‌ها در این استان پیگیری شود.

استاندار بوشهر تاکید کرد: همه تلاش خود را برای اجرای دقیق پروژه های مصوب ششمین سفر استانی دولت سیزدهم به این استان به کار خواهد بست.

رئیس جمهوری به همراه اعضای هیات دولت و در قالب ششمین سفر استانی دولت سیزدهم صبح روز جمعه ۱۶ مهرماه وارد استان بوشهر شد و در فرودگاه بین المللی استان مورد استقبال مسئولان قرار گرفت.

در ششمین استانی سفر هیات دولت به استان بوشهر ۶  وزیر کابینه دولت سیزدهم، شامل وزیر کشور، راه و شهرسازی، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی و اقتصاد و دارایی رئیس جمهوری را همراهی کردند.

 براساس برنامه ریزی انجام شده وزیر نیرو به شهرستان‌های دشتی و تنگستان، وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان‌های بوشهر و دشتستان و وزیر اقتصاد و دارایی به شهرستان‌های گناوه و دیلم سفر کردند و وزیر راه و شهرسازی نیز روز پنجشنبه به شهرستان های عسلویه، کنگان و دیر سفر کرد و پروژه های زیربنایی این مناطق را مورد بازدید قرار داد.

 وزیران  یادشده که معین دولت بودند علاوه بربررسی میدانی مسایل و مشکلات شهرستان ها در نشست شورای اداری شرکت کردند و دیدارهایی با اقشار مختلف مردم و خانواده‌های شهدا و ایثارگران داشتند.

همچنین محمد اسلامی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی،دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس جمهوری و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول و رئیس دفتر رئیس جمهوری نیز در بازدیدها ، دیدارها و جلسات سفر  رئیس جمهوری به استان بوشهر  آیت الله رئیسی را همراهی کردند.

بازدید از شرکت صنعتی دریایی ایران ( صدرا)، منطقه ویژه اقتصادی و اسکله  شهید محلاتی ، دیدار با نخلداران اهرم مرکز شهرستان تنگستان، بازدید از موزه شهید رئیسعلی دلواری، پروژه راه آهن بوشهر- شیراز - عسلویه و نیروگاه اتمی بوشهر و حضور در نشست شورای اداری و  نخبگان استان و نشست خبری  برنامه های رئیس جمهوری در سفر به بوشهر بود.

در این سفر هیات دولت سیزدهم ۱۱۱ طرح و توافقنامه برای محرومیت زدایی، توسعه زیرساختی و رونق اقتصادی استان بوشهر تصویب کرد که باعث امیدواری مردم این استان شده است.