تهران - ایرنا - رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: در حال حاضر مشکل، وجود مدارس سنگی است چون اکنون چهار هزار مدرسه یک کلاسه سنگی در مناطق عشایری و کوچرو فعال است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، مهراله رخشانی مهر روز شنبه در نخستین همایش بین‌المللی تکریم خیران مدرسه ساز خارج از کشور افزود: مساله امروز ما مساله تخریبی نیست بلکه مدارس سنگی  یک کلاسه چند پایه در مناطق عشاری است که با تعداد دانش آموزان زیر ۱۵ نفر فعالیت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید با کمک خیران و دیگر نهادها برای آنها فکری کنیم تا شکل دیگر مدارس جایگزین آن شود حتی ممکن است کانکس برای آنها راه‌اندازی کنیم.
رییس سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس گفت: کپر جزیی از بوم برخی مدارس است باید به هر شکلی که شده مدارس کپری، کانکسی یا هر نوع دیگر را جایگزین مدارس سنگی کنیم نباید به این فکر کنیم که چون عشایر کوچرو هستند و ممکن است در یک سال در این مناطق نباشند دیگر به فکر تاسیس مدرسه در این مناطق نباشیم.

وی تصریح کرد: برای اینکه چه نوع مدرسه ای برای این دانش‌آموزان ساخته شود نیازمند همفکری خیران مدرسه‌ساز خارج از کشور هستیم  چون هیچ کمبود اعتباری برای ساخت مدارس سه یا چهار کلاسه نداریم.

معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه ضمن قدردانی از خدمات خیران به عملکرد خیران مدرسه‌ساز در چهار سال اخیر اشاره کرد و  گفت: از سال ۹۲ تا ۹۹ روند مشارکت خیران مدرسه‌ساز متغیر بود تا سال ۹۶  با رشد تصاعدی همراه است و در سال ۹۹ به سه هزار میلیارد تومان مشارکت خیران رسیده است.
وی ادامه داد: در مشارکت خیران در امر مدرسه‌سازی روند رو به رشدی داریم که اکنون طرح آجر به آجر با جذب کمک های سالانه در ساخت مدارس بزرگ با مشارکت دولت و خیران در حال اجرا است و در حال حاضر  یک میلیون و ۱۱۷ هزار نفر در این طرح مشارکت دارند.

رخشانی مهر اضافه کرد: امسال هم به کمک جامعه خیران مدرسه‌ساز پویش به رنگ مدرسه را داریم که تاکنون ۳۵ هزار دانش‌آموز نقاشی خود را با هدف توسعه مدرسه سازی در میان دانش آموزان ارسال کرده‌اند و خوزستان پیشتاز این پویش است.
وی اضافه کرد: در موضوع مدارس نیازمند تخریب و بازسازی یا مقاوم سازی نیز طرحی داریم که میانگین این مدارس در کشور به ۱۹ درصد رسیده است. سال ۹۵ این میانگین حدود ۳۰ درصد بود و ۶.۵ درصد آن مربوط به مدارس تخریبی واقع در استان‌های کردستان، آذربایجان شرقی و تهران است.

وی در ادامه تصریح کرد: در سال‌های اخیر کلیپ های زیادی درباره وجود مدارس کپری و سنگی در کشور پخش شد که برخی از آنها واقعی و برخی از آنها واقعی نیست.

در پایان این مراسم با حضور خیران مدرسه‌ساز و علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش، از تعدادی از خیران مدرسه‌ساز خارج از کشور قدر دانی شد.