سمنان- ایرنا- استاندار سمنان گفت: افزایش وسعت اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری، توسعه مجتمع‌های گلخانه ای، اجرای کانال آبرسانی و جلوگیری از هدر رفت آب و اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری از جمله اقدامات اولویت داری است که باید در استان توسط مدیران حوزه جهاد کشاورزی پیگیری شود.

به گزارش ایرنا، سید محمدرضا هاشمی عصر شنبه در نشست با مدیران حوزه جهاد کشاورزی استان سمنان در سالن‌ جلسات سازمان‌ جهاد کشاورزی این استان ابراز داشت: کمبود شدید آب، از مشکلات جدی استان است.
وی ادامه داد: ۱۷ درصد سهم اشتغال استان سمنان با توجه به حجم آب مصرفی در بخش کشاورزی، متعلق به این بخش است که نیاز به واکاوی و بررسی جدی دارد.
وی اضافه کرد: پس از تامین آب، نحوه مصرف آب در بخش کشاورزی از دیگر مباحث مورد توجه در استان است و باید به سمت استفاده از طرح‌های نوین آبیاری حرکت کرد و در بحث کشت، از کشت گلخانه ای به صورت ویژه استفاده شود.
وی با تاکید بر توسعه کشت گلخانه‌ای، بیان کرد: اراضی تحت پوشش سامانه‌های نوین آبیاری از وسعت ۳۶ هزار هکتار فراتر برود.
هاشمی با اشاره به فعالیت بیش از ۴۷ هزار بهره بردار پر تلاش و زحمتکش در بخش کشاورزی، افزود: وجود دانشکده های کشاورزی در حوزه بیابان زدایی و داروهای گیاهی، وجود بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ فارغ التحصیل حوزه کشاورزی و تشکل‌ها و خانه کشاورز از ظرفیت های ارزشمند حوزه کشاورزی در استان است.
وی خاطرنشان کرد: بنده به هیچ عنوان قصد دیدار با فرد یا مجموعه ای را ندارم و اگر امروز در جمع مدیران حوزه جهاد کشاورزی حاضر شدیم، آمده ایم تا اهمیت موضوع را بیش از پیش تاکید کرده و برای خدمت به مردم گام برداریم.
استاندار سمنان گفت: اجرای طرح های بهره‌وری و مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی به عنوان سیاست های اصلی در شرایط فعلی مورد توجه مجموعه مدیریتی استان باشد.
براساس آمار در استان سمنان سالانه حدود یک میلیارد و ۲۴۸میلیون مترمکعب آب تولید می شود که هفت درصد از آن در بخش خانگی، ۸۸.۹ درصد در بخش کشاورزی و بقیه در بخش صنعت مصرف می شود.
براساس گزارش‌ها از۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان سمنان تا قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم فقط ۱۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده بود و اکنون با تلاش مضاعف این دولت، در بیش از ۳۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان سامانه نوین آبیاری اجرا شده است‌.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت اراضی استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.

برچسب‌ها