مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم درآیین افتتاح این نمایشگاه گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود در جزیره، نبود یک نمایشگاه دایمی عرضه صنایع دستی محسوس بود که با بهره هبرداری این نمایشگاه این کمبود رفع میشود.
علی درویشپور افزود: تبدیل ایده به یک اثر فاخر، روندی ذهنی دارد که واقعیت بخشیدن به آن جسارت میخواهد و این جسارت در هنرمندان قشمی به شکل کاملی وجود دارد.
وی ادامه داد: صنایع دستی فقط اثر ذهنی که آن را خلق کرده نیست، بلکه شناسنامه فرهنگ مردم جزیره است که صاحب یک اصالت و آداب و رسوم فرهنگی غنی با سابقه بسیار طولانی است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: از منظر اقتصادی نیز این مساله بسیار ارزشمند است و نیاز است با آموزشهای لازم، هم به اصالت هنر قشم خدشه ای وارد نشود و هم ارزش رقابتی آن در بارازهای جهانی ارتقا پیدا کند.
وی افزود: قشم به عنوان مقصد مهم گردشگری باید هر روزه به داراییها، جاذبهها و مولفههای خود که ماندگاری گردشگر را به همراه داشته باشد، بیافزاید.
درویشپور ادامه داد: نمایشگاه صنایع دستی از جمله مولفههایی است که باعث افزایش جذابیت گردشگری قشم میشود که باید علاوه بر عرضه، جایگاه فروش نیز در همین محل تعبیه شود.
وی اظهار کرد: فروش صنایع دستی در خود نمکایبشگاه به مارتقاء معیشت خانوادههای هنرمند کمک میکند.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.