به گزارش ایرنا، این نامزد که در رد صلاحیت او تجدید نظر شده، «هادی علی هادی شلال» از استان بصره است که قبلا کمیسیون عالی مستقل انتخابات به دلیل تردید در خصوص مدرک تحصیلی، او را رد صلاحیت کرده بود.
بی شک مهمترین چهره رد صلاحیت شده در این دوره که جنجال به پا کرد، «حیدر الملا» شخصیت سیاسی عضو فهرست انتخاباتی «التقدم» به رهبری «محمد الحلبوسی» است که به دلیل جانبداری از طرح عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق او را در آخرین هفته مانده به برگزاری انتخابات رد صلاحیت کرد.
الملا از حوزه انتخابیه «منصور» در غرب بغداد، نامزد ائتلاف التقدم شده بود و بعد از رد صلاحیت در اظهاراتی نسبت به اتهامات منتسب به او مبنی بر جانبداری از طرح عادی سازی با رژیم صهیونیستی، ابراز تاسف و ندامت کرد و گفت که از مخالفان رابطه با رژیم صهیونیستی است.
با وجود اینها، کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق بر تصمیم خود مبنی بر کنار گذاشتن این نامزد از انتخابات اصرار ورزید.
سایر نامزدها نیز به خاطر گرایش های سابق آنها به حزب منحله بعث یا عدم رعایت قوانین انتخاباتی یا تردید در خصوص مدارک تحصیلی و یک مورد نیز به خاطر مرگ نابهنگام، رد صلاحیت شدند.
در میان رد مردودی های زودهنگام این دوره از انتخابات پارلمان عراق دو زن وجود دارند که یکی به خاطر خرید کارت های انتخاباتی از نامزدها و دیگری به دلیل ارائه مدرک تحصیلی جعلی رد صلاحیت شده اند.
نامزدهای رد صلاحیت شده پارلمان عراق طبق قانون می توانند ظرف ۳ روز از صدور مصوبه رد صلاحیت به آن اعتراض کنند که تاکنون هیچکدام از نامزدها اعتراضی نکرده اند.
تنها یکی از نامزدها به نام «کریم شعلان عبدالجبار» از ائتلاف تقدم (محمد الحلبوسی) که به اتهام سوء استفاده از دارایی های دولتی برای تبلیغات انتخاباتی به نفع خود، رد صلاحیت شده بود در بیانیه ای گفته بود که حکم صادره ظالمانه و بدون دلیل است و به آن اعتراض می کند.
در این دوره از انتخابات پارلمان عراق ۳هزار و ۲۴۹ نامزد برای تصدی یکی از ۳۲۹ کرسی پارلمان این کشور با هم رقابت می کنند که از این تعداد تاکنون ۹ نفر رد صلاحیت شده اند.
انتخابات پارلمانی عراق از روز گذشته (شنبه) آغاز شده است.