تهران - ایرنا - معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سیاستگذاران باید نوید بخش سلامت روان جامعه باشند و همدلی و مشارکت مردم در این زمینه نقش اساسی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، کمال حیدری روز یکشنبه به مناسبت فرارسیدن هفته سلامت روان (۱۸ تا ۲۴ مهر) در نشست خبری مجازی افزود: امروز اولین روز از هفته سلامت روان است که به نام نقش سیاستگذاران در گسترش سلامت و دسترسی عادلانه به سلامت روان نام گرفته که باید آنها امید و شادابی، آرامش و امنیت خاطر را با مدیریت بهتر برای جامعه ایجاد کنند.

وی اظهار  داشت: با توجه به شرایط کرونایی موجود در دنیا از جمله ایران و مسائل اقتصادی و اجتماعی که متاثر از این شرایط است، باید دست اندرکاران و سیاست گذاران قدم اساسی را برای ارتقای سلامت روان مردم بردارند.

حیدری تصریح کرد: نقش رسانه ها در این زمینه نیز مهم است و باید اخبار خوب را به مردم انتقال داده و اخبار بد را کمتر پخش کنند.

وی افزود: ۱۹ مهر نیز دومین روز هفته سلامت است که به نام نقش تحریم ها، بر هم زدن سرمایه های اجتماعی و سلامت روان نام گرفته و بعد از چهار دهه از تحریم ها در حوزه دارو، واکسن و غیره که شعارهایی در این زمینه داده شد بحث عدالت در انسانیت رو به فراموشی رفته است.

حیدری گفت: هنر و نشاط اجتماعی مردم در کنار سیاستگذاران می تواند برای تاب آوری در مقابل تحریم، کمک کننده باشد و منجر به ارتقای سلامت روان می شود.

مردم باید از مشاوره گرفتن لذت ببرند

وی گفت: شعار ۳۰ مهر رابطه  منصفانه خدمت دهندگان در حوزه مشاوره نام گرفته و ارتباط فرد مشاوره دهنده برای بهبود سلامت روان بسیار اهمیت دارد و باید ارتباط‌ها بهتر شوند و مردم از مشاوره گرفتن لذت ببرند.

وی اظهار داشت: یکی از مهمترین  موضوعات در روان ، انگ زدن است و گاهی ممکن است فردی دچار مشکلی شود و برخی با انگ زدن فرد را دچار چالش کنند و با اصطلاح «فرد دیوانه شده است» مواجه هستیم.

باید به واکسیناسیون بالای ٨۵ درصد برسیم

حیدری در بحث واکسیناسیون با بیان اینکه باید به واکسیناسیون بالای ٨۵ درصد برسیم ، گفت : این بیماری مداوم در حال جهش است و با واکسن سیستم ایمنی پایه تقویت می‌شود تا کمترین آسیب در مواجهه با ویروس را داشته باشیم.

معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هرچقدر افراد بیشتری واکسینه شوند میزان مرگ و میر کاهش می یابد و اگر ایمنی پایه را کسب کنیم امیدواریم کمترین میزان فوت، بستری و ابتلا را داشته باشیم.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت با واکسن مشکل کرونا برطرف نمی‌شود و باید به  رعایت فاصله گذاری توجه گردد، حتی افرادی که دو دوز واکسن زده اند نیز ممکن است مبتلا شوند و احتمال فوت نیز وجود دارد.

در هفته آینده پیشنهادها برای قرنطینه هوشمند به ستاد کرونا داده می‌شود
 حیدری با بیان اینکه در فضای مجازی فیلمی از افرادی که از واکسیناسیون خودداری می‌کنند پخش شده است، گفت: از مردم درخواست می‌کنیم  واکسن بزنند تا بازگشایی ها انجام شود و بعد  از بازگشایی نیز رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک به خود مردم بر می‌گردد تا بتوانیم درمقابل این بحران بایستیم همچنین در هفته آینده نیز پیشنهادهایی برای قرنطینه هوشمند به ستاد کرونا داده خواهد شد.

وی افزود: هنوز پایانی برای کرونا متصور نیستیم زیرا کرونا موجود زنده است و مدام خود را تغییر می دهد و میزان نفوذپذیری خود را تقویت می‌کند و تمام تلاشمان باید این باشد که زنجیره انتقال ویروس را بشکنیم.

حیدری با اشاره به پوشش وسیع واکسیناسیون گفت: معاونت بهداشت وزارت بهداشت به ستاد ملی مقابله کرونا بسته ای پیشنهاد داده تا محدودیت‌های کرونایی از اول آبان ماه برداشته شود.

وی اظهار داشت: بر اساس این بسته با توجه به رده‌های شغلی و چگونگی رفتار در هر حوزه با جزییات بیان شده است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: در این راستا نظارت‌به صورت جدی بر قوانین وضع شده نیز اجرا می شود.

حیدری گفت:‌ کرونا همچنان برقرار است، ما همیشه نگران دورهمی‌ها، مسافرت‌ها و رعایت فاصله گذارهای اجتماعی هستیم که باعث گسترش این بیماری نباشد.

وی  افزود: چهارشنبه ۲۱ مهر ماه به عنوان «تاثیر انگ بر نابرابری خدمات سلامت روان در جامعه» نامگذاری شده زیرا یکی از موانع مهم عدم مراجعه مردم برای دریافت خدمات روانپزشکی، بحث انگ است که به دلایل فرهنگی و باورهای غلط جامعه ما، برخی مردم مراجعه به روانپزشک را نوعی انگ اجتماعی می ‌دانند که مانعی در دریافت خدمت می ‌شود و همه ما ممکن است در بحران ‌هایی دچار چنین مشکلاتی شویم و باید نگاه‌ ها و کلمات بد در این مورد را از جامعه برداریم تا فرد بتواند به مشاور مراجعه کند. پنجشنبه ۲۲ مهرماه نیز با عنوان «ضروریت توسعه عدالت اقتصادی در بهبود سلامت روان جامعه» نامگذاری شده است و امیدواریم نگرانی مردم در حوزه توسعه اقتصادی و بی عدالتی رفع شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت تاکید کرد: روز جمعه ۲۳ مهرماه «سواد سلامت روان و بهره‌مندی از خدمات» نامگذاری شده است که نشان دهنده اهمیت سواد سلامت روان و لزوم ارتقای آن باشد، افراد باید بدانند چه خدمتی را از کجا دریافت کنند.
به گفته وی، شنبه ۲۴ مهرماه نیز بر «نقش حاکمیت بر توانمندسازی افراد دارای معلولیت‌های جسمی» تاکید دارد، افراد دارای چنین مشکلاتی بیشتر در معرض آسیب هستند و باید برای این قشر آسیب پذیر برنامه ریزی کنیم.
وی در مورد 
 حیدری در مورد حمایت از واکسن های تولید داخل نیز بیان کرد: تعدادی از شرکت‌ های ایرانی مانند پاستور، رازی و برکت در حال گسترش خط تولید هستند، به همین دلیل یکی از سیاست ‌های دولت محترم حمایت از این واکسن ‌ها بود و خوشبختانه کیفیت بسیار خوبی داشتند.