به گزارش ایرنا علی اکبر باقری روز یکشنبه به رسانه ها اعلام کرد: در راستای صیانت از اموال و حقوق دولتی و تعامل با همه ارگانهای دولتی، سند کاداستر شش دانگ عرصه و اعیان قلعه تاریخی فلک الافلاک صادر شد.
وی افزود: سند قلعه فلک الافلاک به مساحت قریب ۲۰۳ هزار مترمربع برابر ماده ۲۱ قانون ثبت تحت پلاک ۴۰۳ اصلی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صادر شده است.
وی عنوان کرد: نقشه برداری قلعه فلک الافلاک توسط نقشه برداران اداره کل ثبت اسناد و املاک لرستان و از محل اعتبارات سازمان مرکزی انجام شد.
قلعه باستانی فلک الافلاک یکی از شاخصترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپهای باستانی در مرکز شهر خرمآباد میزبان دوستداران میراث فرهنگی این مرزوبوم است.
زیبایی و معماری شگفتانگیز قلعه فلک الافلاک موجب شده است که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان بهعنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.
این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری بهعنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آلبویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساختهشدن شهر جدید خرمآباد این قلعه نیز بنام خرمآباد معروف شد و احتمالا نام فلک الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.
این بنای کمنظیر به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.