به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور حجتالاسلام حبیب رضا ارزانی روز یکشنبه گفت: امروز با توجه به روند واکسیناسیون و کمرنگ شدن کرونا در جامعه، فعالیتها و اهداف کانونهای مساجد در قالبهای مختلفی بروز و ظهور یافته که از جمله آنها میتوان به برگزاری چهاردهمین دوره از مسابقات مدهامتان اشاره کرد که با شرکت ۱۰۰ نفر از برگزیدگان راه یافته به مرحله نهایی در مشهد مقدس برگزار می شود.
وی افزود: مرحله نهایی چهاردهمین دوره مسابقات از ۲۷ تا ۳۰ مهر ماه برگزار میشود و از آنجایی که در حال حاضر امکان برگزاری مسابقات به صورت حضوری و با رعایت پروتکل های بهداشتی مقدور است، در نتیجه برگزیده استان ها به صورت حضوری با یکدیگر به رقابت می پردازند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این افراد از استانهای سراسر کشور در رشتههای مختلف گرد هم آمده و در قالب مرحله نهایی چهاردهمین دوره به رقابت میپردازند. شرکتکنندگان در این دوره از مسابقات قرآنی مدهامتان در رشتههای ترتیل، قرائت، حفظ کل، اذان حضور مییابند و برگزیدگان هر رشته همزمان با اختتامیه مسابقات اعلام می شود.
وی با اشاره به سایر فعالیتهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: پس از بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درباره کانونها، فعالیتهای ستاد رنگ و بوی متفاوتی یافته و بیش از پیش و البته در عرصههای متنوع تری گسترش یافت؛ برای مثال راهاندازی کتابخانههای مسجدی در نقاط مختلف کشور و شناسنامهدار شدن کتابداران، تکمیل بانک اطلاعاتی کتابخانهها، برگزاری طرحها و مسابقات مختلف کتاب از جمله «شنبههای کتاب» که با تمرکز بر معرفی هفتگی یک اثر در مسجد برگزار شد؛ از جمله اتفاقاتی است که در حوزه کتاب در این سالها به ثمر نشسته است.
ارزانی افزود: تقویت ابعاد فعالیت اجتماعی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سطح محلات به ویژه در دوران کرونا اقدام دیگری بود که در این ایام انجام شد؛ به طوری که در سراسر کشور دورههای مختلف توزیع بستههای معیشتی در قالب رزمایش مواسات و همدلی برگزار شد؛ علاوه بر این کارآفرینی در دوران کرونایی با گسترش کسب و کارهای مجازی کانونها و همچنین تولید ماسک فعالیت دیگری بود که به همت بچه های مسجد به انجام رسید.
وی با اشاره به کارآفرینی برای اهالی مسجد و اعضای کانونهای مساجد گفت: در این راستا و در هر استان با توجه به ظرفیتهای بومی کارگروههای مختلفی در سطح کانونها شکل گرفته و تلاش برای فعالیت بچههای مسجد و عضو در کانون به منظور حضور در مشاغل تخصصی کلید خورده است و تاکنون در عرصههای مختلف از جمله کشاورزی، فعالیتهای صنایع دستی، کارگاههای پوشاک، تولیدات فرهنگی، فضای مجازی، چند رسانهای، گرافیک، اشتغال زایی شده است.
ارزانی افزود: تقویت حضور اعضای کانونها در عرصههای فرهنگی هنری در سطح استانها و همچنین فراهم آوردن ظرفیتهایی به منظور فعالیت بچههای مسجد در حوزه فعالیتهای حرفهای در مقوله های یاد شده از جمله برنامه های بلند مدتی است که در حال پیگیری آن هستیم.
رهبر معظم انقلاب در سفر به خراسان جنوبی در ۱۹ مهر سال ۱۳۹۱ فرمود: من سفارش می کنم که کانون های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید،البته با همکاری بسیج. بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد اختلاف به وجود بیاید. با همکاری بسیج این کانون های فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید. برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیازِ آن جوانی است که آن جا حضور پیدا می کند، فراهم کنید. مطالعه کنید. کتاب هایی وجود دارد که می شود از این کتاب ها استفاده کرد. کتاب هایی هست، بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید . مسلح کنید به سلاح معرفت و استدلال . بعد به کانون های فرهنگی هنری بروید و پذیرای جوان ها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید.