بجنورد -ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: تپه تاریخی ریوی ظرفیت تبدیل شدن به یک مجموعه گردشگری را دارد اما برای دریافت بودجه باید ابتدا طرح سایت موزه گردشگری ریوی در شورای برنامه ریزی استان مطرح و مصوب شود.

حسن پارسی پور روز یکشنبه در حاشیه بازدید از محوطه باستانی ریوی و قلعه خان مانه سملقان  به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در گام اول باید مشکلاتی که در رابطه با انطباق نداشتن برخی فعالیت ها مانند کوره های آجرپزی در محوطه  وجود دارد رفع و شرایط انتقال آن ها فراهم شود.
وی افزود: اجرای طرحی که اداره کل میراث فرهنگی  برای تبدیل این محوطه به یک سایت موزه  گردشگری ارائه داده است نیاز به ورود بخش خصوصی دارد و برای این کار باید مشوق هایی که در چهارچوب قانون تعریف شده و جذابیت نیز دارد ارائه شود. 
وی در مورد محوطه تاریخی  قلعه خان نیز گفت: در این روستا نیز چند ملک متعلق به مردم  وجود دارد که تعیین تکلیف می شود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیز در این بازدید با تاکید بر اهمیت فعالیت ها و کاوش های باستانشناسی در این‌منطقه گفت: فصل نهم کاوش های باستانشناسی  که هفته قبل در این محل آغاز شده تا سه فصل دیگر ادامه خواهد یافت.
علی مستوفیان افزود: نتایج کاوش های این منطقه باستانی را روشن و تعریف می‌کند.
سرپرست هیات باستان‌شناسی محوطه باستانی ریوی نیز  در این زمینه اظهار داشت: محوطه باستانی ریوی که ۱۱۰ هکتار گستره دارد، به عنوان قدیمی ترین استقرارگاه انسان در شمال شرق کشور است که قدمت آن با توجه به شواهد تاریخی به سه هزار و ۷۰۰ سال و عصر مفرغ باز می گردد.


دکترسید جواد جعفری   افزود: این محوطه به پایگاه میراث فرهنگی نیز ارتقا یافت.
وی افزود: با توجه به فاصله۲ کیلومتری این محوطه از جاده آسیایی که شاهراه تردد  مسافران از شمال به مشهد و برعکس است ایجاد سایت موزه و مجموعه های گردشگری که طراحی شده است می‌تواند چهره این منطقه را تغییر و موجب ارتقای اقتصادی و اشتغال زایی پایدار شود.

محوطه تاریخی ریوی در پنج کیلومتری غرب شهر آشخانه و در نزدیکی روستای نجف و قره مصلی واقع شده است.
 این اثر تاریخی در سال ۱۳۴۶ با شماره ۷۲۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و در سال ۱۳۹۱ فصل اول کاوش باستان شناسی این اثر آغاز شد. محوطه تاریخی ریوی در واقع بقایای یک شهر دوران هخامنشی است که ویژگی های باستان شناسی منحصر به فردی را داراست.

پژوهش های باستان شناسی محوطه تاریخی ریوی به صورت مشترک بین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی و موسسه باستان شناسی آلمان از سال ۹۱ آغاز شده و با توجه به اهمیت علمی و گردشگری این اثر تاریخی، برنامه منظمی با عنوان «پروژه باستان شناسی ریوی» جهت کاوش و پژوهش در این محوطه تاریخی تدوین شده که در حال حاضر در فصل نهم کاوش قرار دارد.