تهران - ایرنا - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، اصلاح ساختار بودجه را نیازمند همراهی بیشتر دولت و مجلس عنوان کرد و گفت: برخی از اصلاحات انجام شده بار هزینه ای ندارد و تلاش شده روابطه مالی بخشها اصلاح و هزینه ها کاهش یابد.

«محسن زنگنه» در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به اقدامات انجام شده برای اصلاح ساختار بودجه گفت: رهبرمعظم انقلاب سال گذشته به دولت دستور دادند که اصلاح ساختار بودجه به شکل لایحه از سمت دولت اجرا شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: البته دولت دوازدهم در این باره به وظایف خود عمل نکرد و سال گذشته کار را در مجلس یازدهم آغاز کردیم و اتفاق‌های خوبی هم در بودجه ۱۴۰۰ رخ داد. امسال نیز در ادامه این رویکرد در مواد الحاقی به بودجه انجام شد.

رییس کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس شورای اسلامی درباره مواردی که تاکنون برای اصلاح ساختار بودجه لحاظ شده، گفت: برخی از احکام بودجه ۱۴۰۰ که با یک دغدغه و وسواس زیادی تنظیم شده است، بار هزینه‌ای زیادی ندارد. مثلا اصلاح رابطه دولت و نفت بار مالی ندارد و فقط کافی است این رابطه مالی اصلاح و شفاف شود.

زنگنه ادامه داد: در حوزه پرداخت‌ها، اصلاح ساختار بودجه بر این موضوع تاکید دارد که پرداخت به ذی‌نفع نهایی انجام شود که این سبب می‌شود بسیاری از هزینه‌های اضافی کاهش یابد.

وی یادآورشد: البته پیش از این از رییس سازمان برنامه و بودجه خواسته بودیم که نسبت به اصلاح ساختار بودجه اهتمام نشان داده و تیمی را برای اجرایی کردن بندهای اصلاحی در نظر بگیرند. اما دولت قبل و دولت سیزدهم تاکنون نسبت به احکام اصلاحی در ساختار بودجه توجه لازم را نداشتند و اصلاح ساختار بودجه نیازمند همراهی بیشتر دولت است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره منابع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و کارمندان و موضوع یارانه‌ها در بخش اصلاح ساختار بودجه اظهار داشت: احکامی در برنامه ششم توسعه قید شده است که هرچند احکام کوتاهی است ولی در زمان تصویب این احکام تبعات و هزینه‌های بندها و تبصره‌های آن به درستی دیده نشده است.

وی اضافه کرد: در این شرایط که دولت با کسری بودجه مضاعف دسته و پنجه نرم می‌کند، به نظرم تامین این منابع می‌تواند مشکلاتی برای ذینفعان این مواد ایجاد کند. چرا که واقعیت این است که دولت از طریق اوراقی که منتشر می‌کند درحال استقراض از مردم است و هر چه استقراض دولت بیشتر شود، هزینه‌های دولت افزایش خواهد یافت.

زنگنه تاکید کرد: این وضعیت صنعت و تولید کشور را دچار مشکل کرده و رکود تورمی را به همراه می‌آورد که بسیار خطرناکتر از تورم است در این شرایط اگر به دولت برای موضوع همسان‌سازی، یارانه‌ها یا مواردی شبیه آن فشار بیاوریم در نهایت این فشار به مردم تحمیل خواهد شد. برای همین دولت هم با تدبیر بیشتری در حال پیگیری امور است.