تهران- ایرنا- وزیر نیرو گفت: توسعه نیروگاه‌های اتمی که از ضروری‌ترین نیازهای هر کشوری است، مورد حمایت وزارت نیرو است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی اکبر محرابیان» امروز (دوشنبه) در حاشیه امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت و معدن در جمع خبرنگاران افزود: توسعه نیروگاه‌های اتمی موجب پایداری شبکه برق کشور شده و تنظیم‌کننده فرکانس نیز به شمار می‌آیند.

وی ادامه‌داد: نیروگاه‌های اتمی در زمره نیروگاه‌های با کارکرد بالا هستند، به گونه‌ای که اکنون در نیروگاه اتمی بوشهر کارکرد تولید بیش از ۱۰۰ درصد است؛ یعنی ظرفیت آن یک‌هزار مگاوات است درحالی که تولید آن یک‌هزار و ۳۰ مگاوات است که باعث پایداری فرکانس و شبکه می‌شود.

وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: بخشی از برنامه توسعه برق در وزارت نیرو با توسعه نیروگاه‌های اتمی خواهد بود.

محرابیان، ظرفیت نیروگاهی کشور را ۸۳ هزار مگاوات عنوان کرد و گفت: ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از این ظرفیت مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی، یک‌هزار مگاوات نیروگاه اتمی، حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ مگاوات هم نیروگاه تجدیدپذیر و بقیه نیروگاه‌های حرارتی است.

وی بیان‌داشت: مجموع مصرف سوخت سالیانه در نیروگاه های حرارتی نزدیک به ۸۲ میلیارد متر مکعب است که اگر گاز باشد گاز مصرف می‌کنند و در غیر این صورت، معادل آن  سوخت مایع تامین خواهد شد.

افزایش ظرفیت نیروگاهی بدون افزایش مصرف سوخت

وزیر نیرو اضافه‌کرد: برنامه ساخت ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در دولت سیزدهم با محوریت کاهش مصرف سوخت است و مهمترین هدف این است که بتوانیم با افزایش توان نیروگاه‌ها و با راه‌اندازی بخش بخار و سیکل ترکیبی و به‌خصوص استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر این امر محقق شود.

محرابیان گفت: برنامه‌ریزی شده تا چند نیروگاهی که بازده پایین‌تر از ۲۰ درصد دارند، از چرخه نیروگاهی خارج شود.

وی ادامه‌داد: اجرای برنامه چهارساله احداث ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی بدون افزایش مصرف سوخت خواهد بود، زیرا در بخش بخار نیاز به اضافه کردن سوخت نبوده و در بخش تجدیدپذیرها نیز سوختی نیاز نیست.

وزیر نیرو افزود: حذف یک سری از نیروگاه‌های پرمصرف ظرفیتی ایجاد خواهد کرد که نیروگاه های حرارتی با بازده بالا ایجاد شود.

محرابیان گفت: همه اعضای دولت در باره توسعه نیروگاه‌ها متفق القول هستند و وزارت نفت نیز از بسته توسعه ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید حمایت می‌کند، زیرا بدون افزایش مصرف سوخت نخواهد طراحی شده است.

وی درباره قیمت سوخت اظهار داشت: قیمت براساس قانون تعیین خواهد شد و همه نیروگاه ها تابع قانون هستند که به صورت سالیانه تعیین می‌شود.

وزیر نیرو ادامه‌داد: در خصوص فروش مازاد برق به شبکه نیز مطابق همه نیروگاه‌هایی که برق به شبکه می‌دهند عمل خواهد شد و از این جهت منافع سازنده نیروگاه کامل تامین خواهد شد.

محرابیان اضافه‌کرد: ما در صنعت برق خودکفا هستیم و انواع و اقسام تجهیزات، ماشین‌آلات و قطعات این صنعت در داخل تامین می‌شود.

وی خاطرنشان‌کرد: امروز بخش قابل توجه صدور خدمات فنی و مهندسی کشور از ناحیه خدماتی است که صنعت برق در اقصی نقاط کشور ارائه می‌دهد.

وزیر نیرو تاکید کرد: قوانین و مقرراتی موجود کشور حکم می‌کند که از توان داخل حداکثر استفاده را انجام دهیم و در صورتی که ما تقاضای ساخت نیروگاهی‌مان بیش از ظرفیت داخلی باشد درباره آن فکر کرده و برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

وی گفت: اکنون ایجاد نیروگاه برای کشور، اقتصاد و رفاه مردم امری کاملا ضروری است و اگر ضرورت داشته باشد درباره واردات نیز برنامه‌ریزی خواهد شد.

لزوم اعطای یارانه به صنایع کوچک

محرابیان ادامه‌داد: در بخش انرژی اکنون یارانه سنگینی به مصرف‌کنندگان داده می‌شود که بخشی از آن نیز صنایع هستند.

وی افزود: اعتقاد ما این است که باید به صنایع کوچک یارانه بدهیم و در همه جای جهان نیز این‌چنین است، زیرا صنایع کوچک موجب اشتغال بیشتر شده و رفاه مردمی و منفعت بیشتری به دنبال دارند.

وی با بیان اینکه از پرداخت یارانه به صنایع کوچک حمایت می‌کنیم، تاکید کرد: در صنایع بزرگ با اقدامی که امروز انجام شد و توسعه خواهد یافت، تلاش برآن است که آنها خود وارد مساله تولید برق شوند.

محرابیان درباره برنامه افزایش تعرفه‌ها، خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر هیچ برنامه ای در این زمینه وجود ندارد.

وی درباره صادرات برق نیز گفت: اکنون اولویت تامین برق مردم داخل کشور و صنایع است، اما وقتی برق مازاد داشتیم درباره آن  تصمیم‌گیری خواهد شد، گرچه در حال حاضر نیز در برخی نقاط مبادله برق وجود دارد.

وزیر نیرو با اشاره به واردات و صادرات برق در کشورمان، افزود: تراز واردات برق بیشتر است و از چند نقطه به‌خصوص در تابستان اجبار به واردات داشتیم تا برق مورد نیاز مردم تامین شود.

تامین سوخت نیروگاهی

وی موضوع سوخت نیروگاهی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این امر در زمستان از اهمیت بالایی برخودار است و مشکلی که سال گذشته ایجاد شد این است که مخازن سوخت نیروگاه‌ها پر نشد و همین امر تامین گاز نیروگاه‌ها را با مشکل روبه‌رو کرد.

محرابیان گفت: براین اساس از یک ماه گذشته و در یک اقدام مشترک با وزارت نفت تلاش کردیم ناوگان حمل و نقل کشور بسیج شوند و مصوبه خوبی در دولت برای تشویق مالکان این ناوگان داشته‌ایم.

وی افزود: درحال حاضر سوخت‌رسانی با سرعت خوبی درحال انجام است و در حال حاضر موجودی مخازن بالاتر از ذخیره سال گذشته است.