بیرجند - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: سه هزار و ۳۱۱ مورد گزارش مردمی در ارتباط با واحدهای اقتصادی و صنفی استان از طریق سامانه ۱۲۴ در سال جاری دریافت شده و مورد رسیدگی بازرسان قرار گرفته است.

عباس جرجانی روز دوشنبه در نشست کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات استان که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: بیش از ۴۸ هزار مورد بازرسی از واحدهای اقتصادی استان در نیمه نخست امسال صورت گرفته که در این خصوص ۸۵۹ فقره پرونده تخلف تشکیل شده است.

وی گفت: ارزش پرونده‌های تخلف در این مدت ۳۱۱ میلیارد و ۳۰۹ میلیون ریال بوده که ۲ میلیارد و ۱۷۳ میلیون و ۲۶۲ هزار ریال به شاکیان برگشت داده شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱۹ واحد انبار فعال شناسایی شده داریم اظهار داشت: تاکنون ۱۱ هزار و ۲۳۸ نفر در سامانه جامع انبارها ثبت‌نام کرده‌اند که هر کدام شرایط لازم را داشته باشند به انبار جدید تبدیل می‌شوند.

وی افزود: در انبارهای شناسایی شده فعال امسال ۳۱ هزار و ۵۶۲ رسید کالا صادر شده و ۴۷۹ هزار و ۷۳۵ فقره حواله برای این انبارها صادر شده است.

جرجانی گفت: از مجموع افرادی که در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند تاکنون پنج هزار و ۷۵۸ مورد تایید سامانه شده و سه هزار و ۲۱۶ مورد نیز غیرفعال شده‌ است.

وی بیان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم در وزارت صمت دستوری برای ثبت سامانه انبارهای سیمان، فولاد و پتروشیمی صادر شد که اکنون همه انبارهای سیمان استان در سامانه انبارها ثبت شده است و تک تک خرده‌فروش‌ها نیز باید رسید کالا داشته باشند تا چرخه توزیع شفاف و دست دلالان قطع شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: در حوزه فولاد نیز تمامی انبارها باید در سامانه جامع انبارها ثبت شود که در این زمینه تا پایان فصل پاییز مهلت داریم.

وی با اشاره به وضعیت قیمتی برخی کالاها از ۱۳ شهریور امسال تا امروز گفت: به عنوان نمونه عدس پنج درصد افزایش، نخود، لوبیا و لپه کاهش قیمت، تخم‌مرغ ۲۶ درصد افزایش، سیب‌زمینی ۲۳ درصد افزایش، گوجه فرنگی ۲۰ درصد افزایش، سیب درختی ۴۰ درصد کاهش، خیار سبز ۱۲ درصد و آهن‌آلات ۲ درصد افزایش داشته است.

جرجانی با بیان اینکه قیمت سیمان الان ثابت و پاکتی ۳۵ هزار تومان است گفت: در حال حاضر کمبودی در زمینه سیمان نداریم و هر ۲ کارخانه فعال است و صادرت هم انجام می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: در حال حاضر ماهانه هزار و ۸۰۰ تن تخم مرغ در استان تولید می‌شود که این میزان در ابتدای سال هزار و ۲۰۰ تن بود.

غلامرضا قوسی افزود: روزانه ۲۵ تا ۳۰ تن تخم مرغ مصرفی استان است و مابقی تولید به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.

وی بیان کرد: قیمت تخم مرغ از روز گذشته در ستاد تنظیم بازار کشور شانه‌ای ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده که ۲۶ درصد افزایش داشته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: درخصوص بازار مرغ، شهریور امسال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی شد و به طور متوسط ۳۵ تا ۴۵ تن از مرغ تولیدی استان در قالب گوشت گرم در استان توزیع می‌شود.

وی گفت: از چند ماه قبل تا امروز قیمت گوشت مرغ افزایش نداشته و هر کیلوگرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.

قوسی درباره نهاده‌های دامی عنوان کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری ۹۵ هزار تن نهاده برای دام سبک و سنگین و ۸۵ هزار تن برای طیور در استان تامین شده است.

وی افزود: مجوز صادرات دام غیرمولد توسط وزارت جهاد کشاورزی صادر شده و طی ۲ هفته باید گمرک و تعداد دام مشخص شود که تاکنون هنوز وضعیت مشخص نشده است.

رییس اتاق اصناف خراسان جنوبی هم گفت: اصناف استان در زمینه تامین کالای مورد نیاز مردم وظیفه خود را به خوبی انجام دادند و هیچ کمبودی نداریم.

رضا علیزاده با بیان اینکه اصناف در زمینه گرانی و افزایش قیمت کالاها مقصر نیستند افزود: نظارت بر تولیدکنندگان وجود ندارد به همین دلیل در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بالای ۳۰ تا ۴۰ درصد تخفیف اعمال می‌شود که قیمت واقعی نیست لذا باید کارخانه‌های تولیدی مورد نظارت بیشتری قرار گیرد.

وی بیان کرد: کارخانه‌های تولیدی براساس فرمولی که دارند افزایش قیمت می‌دهند و اصناف براساس قیمت کالای خریداری شده مجبور به افزایش قیمت هستند لذا هیچ دخل و تصرفی در این زمینه ندارند در حالی که انگشت اتهام همه به سمت اصناف است.

رییس اتاق اصناف خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تا ۱۵ مهر ماه ۶ هزار و ۳۰۰ مورد بازرسی از اصناف مرکز استان انجام شده که صدور ۹۷۵ فقره اخطاریه، ارجاع ۱۲۸ پرونده به تعزیرات حکومتی و پلمب ۷۸ واحد را در پی داشته است.