تربت‌حیدریه - ایرنا- سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: برای ایجاد زنجیره ارزشی محصول زعفران پیشنهاد ما این است که مرکز رشد فناوری تربت‌حیدریه به مرکز ملی نوآوری زعفران تغییر ماموریت دهد.

اسماعیل قادری فر روز دوشنبه در مراسم افتتاح مرکز خرید حمایتی زعفران "کارخانه طلای سرخ گلشید ایرانیان" در تربت‌حیدریه افزود: هنوز مرکز ملی نوآوری زعفران در کشور نداریم و باید از ظرفیت دانشگاه‌های تربت‌حیدریه برای نوآوری در بخش زعفران استفاده شود.

وی ادامه داد: سازمان تعاونی روستایی یک نهاد حاکمیتی، حامی و ناظر بر فعالیت ها و کسب و کارهای روستاییان است و رهبر معظم انقلاب نیز تاکید دارند که اقتصاد روستایی رونق گیرد و با نگاه ایجاد زنجیره ارزشی و اقتصادی کردن فعالیت های کشاورزی امکان تثبیت جمعیت روستایی فراهم می شود.

سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: حضور بخش خصوصی در حوزه زعفران لازمه ایجاد نوآوری برای این محصول است و وظیفه حاکمیتی ما ایجاب می کند که زنجیره هوشمندسازی زعفران را که محصول ملی است به نفع کشاورزان تغییر دهیم.

وی افزود: برندسازی با نگاه بین المللی یکی از ابزارهای مهم برای ارتقای دیپلماسی اقتصادی و ضریب نفوذ موثر در بازار ست که در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی به برندسازی زعفران تربت‌حیدریه کمک می کنیم.

قادری فر ادامه داد: در بستر فناوری های نوین و رمزارزها باید به شکل هدفمند و قانونی بلاکچین را در زنجیره زعفران تعریف کنیم تا وقتی کشاورز محصول خود را تحویل دهد حسابش بلافاصله شارژ شود.

وی گفت: باید برندسازی با محوریت بخش خصوصی را قدر بدانیم و وظیفه ما در دولت حمایت از این جریان به نفع مردم است.

مرکز خرید حمایتی زعفران در تربت‌حیدریه، زعفران را از کشاور دریافت و وزن و عیار آن را مشخص کرده و خریداری می کند.

کارخانه طلای سرخ گلشید زعفران این شهرستان در سال ۹۸ افتتاح شد که مجهز به آزمایشگاه و موزه زعفران است و هر آنچه کشاورز در حوزه زعفران نیاز دارد در این کارخانه ارائه می شود.

در این مراسم تفاهمنامه ای در خصوص ایجاد زنجیره ارزش افزوده و تولید زعفران نیز بین مدیرعامل این کارخانه و سازمان مرکزی تعاون روستایی منعقد شد و از دستگاه هوشمندسازی قیمت گذاری زعفران که قیمت این محصول را آنالیز و مشخص می کند، رونمایی گردید. 

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.