به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مسکو، متخصص ویروس شناسی و عضو آکادمی علوم روسیه پیشنهاد کرده است که جریمه ای برای امتناع از واکسیناسیون در نظر گرفته شود اما تاکنون کرملین و دومای دولتی با آن مخالفت کردند.
الکساندر لوکاشف عضو مسئول سازمان ویروس شناسی روسیه معتقد است روس هایی که نمی خواهند واکسینه شوند باید خسارت وارد شده به نظام سلامت این کشور را جبران کنند.
به گفته وی، برای هر بیمار بستری مبتلا به کرونا حدود ۲۰۰ هزار روبل (حدود ۷۰ میلیون تومان) هزینه می شود.
متخصص ویروس شناسی پیشنهاد می کند که جریمه ماهیانه پنج هزار روبل (حدود دو میلیون تومان) برای افرادی که واکسن نزده اند وضع شود. اما کرملین و دومای دولتی با پیشنهاد وی موافقت نکردند.
کرملین وضع کردن جریمه در روسیه را به دلیل امتناع از واکسیناسیون علیه ویروس کرونا غیرممکن می داند.
دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در این زمینه می گوید «به نظر من چنین اقداماتی در کشور ما غیر واقعی است. او می افزاید: چنین اقداماتی "با شخصیت اجتماعی کشور ما مغایرت دارد.»
در همین حال، وی تأیید دارد که سطح واکسیناسیون در روسیه «به طور غیر قابل قبولی کاهش یافته است». سخنگوی کاخ کرملین افزود: بنابراین ما چنین مرگ و میر بالایی داریم.
همه گیری کرونا روزهای اخیر در روسیه رکورد جدید برجای گذاشته بطوریکه تعداد قربانیان کرونا در یک روز به حدود یکهزار نفر رسیده است که بالاترین رقم مرگ و میر ناشی از این بیماری در روسیه از آغاز شیوع این بیماری است.
تنها در یک روز بر اثر کووید-۱۹ در روسیه ۹۶۸ نفر جان سپرده اند و ۲۹ هزار و ۳۶۲ نفر نیز به این بیماری مبتلا شده اند.
موارد جدید بیماری شایع و مرگ و میر ناشی از آن در اواخر ماه گذشته در روسیه رو به افزایش است. رقم روزانه مبتلایان به کرونا در روسیه در روزهای اخیر اخیر هم بالاترین رقم از آغاز سال جاری میلادی تاکنون است.
دیمیتری موروزوف رئیس کمیته دومای دولتی روسیه در امور حفاظت از سلامت هم با پیشنهاد الکساندر لوکاشف ویروس شناس و عضو آکادمی علوم روسیه در مورد اعمال تحریم های ماهانه مخالفت کرد.
موزوروف اظهار داشت: «من فقط به همه یادآوری می کنم که واکسیناسیون داوطلبانه است.»
او تصریح کرد: نکته دیگر این است که هر روز، هر ساعت، هر دقیقه ما باید مردم را متقاعد کنیم که واکسینه شوند، که باید در حال حاضر انجام دهیم. اما نمی توانیم آن را اجباری کنیم و قانونی کنیم چون ساز وکار درستی نیست.»
موروزوف تاکید کرد که هر روسی باید نیاز به واکسیناسیون را درک کند. «ما نمی توانیم جریمه ای را به این دلیل اعمال کنیم که شما بعد از خوردن غذا از مادر خود تشکر نکرده اید. این موضوع نه با جریمه بلکه با اخلاق و وحدت ملی در مورد واکسیناسیون تنظیم حل می شود.
داوطلبانه بودن واکسیناسیون قبلا نیز توسط «میخائیل ایملیانوف» معاون اول رئیس کمیته دومای دولتی در امور ساخت و ساز یادآوری شده بود. وی در اظهار نظری گفته بود که برای اعمال جریمه امتناع از واکسیناسیون باید زمینه های قانونی وجود داشته باشد.
ولادیمیر کروگلی یک سناتور روسیه نیز موافق است که اعمال جریمه برای امتناع از واکسیناسیون قانون را نقض می کند. ریا نووستی می نویسد، علاوه بر این، همانطور که او معتقد است، چنین اقدامی می تواند منجر به نارضایتی در جامعه شود.
پیشتر «آلکساندر لوکاشف» ویروس شناس و عضو آکادمی علوم روسیه، در مصاحبه با یک شبکه تلویزویونی گفته بود که برای افزایش واکسیناسیون علیه کروناویروس، لازم است برای کسانی که از انجام این کار خودداری می کنند، جریمه ماهیانه وضع شود. به نظر وی واکسینه شدن، به کاهش بار مالی مراقبت های بهداشتی روسیه کمک می کند. او پیشنهاد داد که ماهانه پنج هزار روبل جریمه برای افرادی که از واکسیناسیون امتناع می کنند وضع شود.
وی یادآور شد که واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در جلوگیری از مرگ و میر تاثیر زیادی دارد.
محاسبات صندوق بیمه فدرال پزشکی روسیه در آگوست سال جاری نشان داد که دولت ۲۰۸.۸ میلیارد روبل (فقط در شش ماهه اول سال ۲۰۲۱) برای ارائه خدمات درمانی در بیمارستان برای بیماران مبتلا به کرونا هزینه کرده است. در عین حال، هزینه متوسط بستری برای یک بیمار مبتلا به (کووید - ۱۹ ) حدود ۱۳۵.۴ هزار روبل بود. (هر روبل حدود ۴۰۰ تومان است)
برای نیمه دوم سال، برنامه ریزی شده است که ۱۱۱ میلیارد روبل برای کمک به بیماران بستری مبتلاب به کرونا هزینه شود. وزارت بهداشت پیش بینی کرد است در این مدت ۳.۹ میلیون مورد بیماری در روسیه تشخیص داده می شود.