مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در آیین افتتاح این دفتر گفت: آغاز به کار دفتر مذکور در جزیره قشم نقطه آغازی برای اجرای برنامههای متنوع جهت معرفی بهتر ظرفیتهای جزیره قشم و جذب گردشگران است.
علی دوریشپور افزود: بسیاری از کشورهای توسعه یافته با راهاندازی اینگونه انجمنها و تشکلها و در کنار آن جلب مشارکت عمومی و همراهی جوامع محلی توانستهاند مسیر پیشرفت را طی کنند.
وی ادامه داد: راه اندازی دفتر نمایندگی انجمن علمی طبیعت گردی قشم نیز میتواند اقدام مثبتی در مسیر جلب مشارکت جوامع محلی و هموار کردن مسیر برای جذب گردشگر و رونق صنعت گردشگری در منطقه باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: ما وارث طبیعت زیبا، بکر و بی نظیر جزیره هستیم و باید ضمن حفاظت از ظرفیتهای گردشگری و طبیعت این منطقه، زمینه را برای معرفی بهتر آن به سایر هموطنان آماده کنیم.
درویشپور افزود: جلب مشارکت همه فعالان عرصه گردشگری در جزیره میتواند به معرفی برند قشم پرداخته و شرایط را برای تبدیل این منطقه به مقصد نخست گردشگران فراهم کند.
وی ادامه داد: برای رونق اقتصاد، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش کیفیت زندگی ساکنان جزیره باید توسعه پایدار و متوازن تمام حوزه های گردشگری فراهم کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: تکمیل زنجیره گردشگری یکی از اولویتهایی است که با همافزایی و مشارکت بخشهای مختلف این حوزه به دست میآید.
دفتر نمایندگی انجمن علمی طبیعت گردی ایران گردشگری قشم را متحول میکند
رییس انجمن علمی طبیعت گردی ایران نیز در این مراسم گفت: راه اندازی دفتر نمایندگی این انجمن در قشم با توجه به ظرفیت های موجود در این منطقه، رخداد مفیدی برای گردشگری طبیعت جزیره است و آن را متحول میکند.
فرید جواهرزاده افزود: با برنامه ریزی صورت گرفته دفتر منطقهای انجمن علمی طبیعت گردی ایران، متشکل از استانهای جنوب کشور و مناطق آزاد کیش و چابهار نیز در آینده نزدیک در قشم ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: قشم بیاغراق ظرفیت تبدیل شدن به قطب اصلی طبیعت گردی و پایتخت اکوتوریسم ایران و منطقه خاور میانه را دارد.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.