نیویورک - ایرنا- "یائیر لاپید" وزیرخارجه رژیم صهیونیستی پس از سفر نخست وزیر این رژیم در سوم شهریور ماه به واشنگتن، عازم آمریکا شده تا در آستانه ازسرگیری دوباره مذاکرات وین، بار دیگر شانس این رژیم را برای تاثیرگذاری بر مقامات دولت بایدن امتحان کند.

پیش از سفر لاپید، "ایال هولاتا" مشاور امنیت ملی رژیم اسرائیل پنجم اکتبر (۱۳ اکتبر) با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا دیدار و طرفین در مورد مسائل منطقه و فلسطین و جلسه گروه راهبردی مشورتی آمریکا و اسرائیل گفتگو کردند.

پس از دیدار دو طرف، امیلی هورن سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد دو طرف در مورد مهمترین چالش های موثر بر امنیت و ثبات منطقه تبادل نظر و عزم مشترک خود را برای مقابله با تهدیدات پیش روی اسرائیل و شرکای منطقه ای ابراز کردند.

براساس بیانیه کاخ سفید، سالیوان در این دیدار بر تعهد اساسی بایدن به امنیت اسرائیل تاکید  کرد و به همتای اسرائیلی اش با تکرار ادعاهای کاخ سفید  اطمینان داد که  ایران هرگز به سلاح هسته ای دست نمی یابد اما تاکید کرد که دولت بایدن  معتقد است دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به این هدف است.

ادعاهای تکراری مقامات آمریکا و رژیم صهیونیستی درخصوص دستیابی ایران به سلاح هسته ای درحالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی ایران در عالی ترین سطح بارها تاکید کرده است که سلاح هسته ای را حرام می داند. از سوی دیگر مقامات واشنگتن و تل آویو در شرایطی این ادعاهای بی اساس را تکرار می کنند که هیچ اشاره ای به زرادخانه های مملو از کلاهک های هسته ای به عنوان بزرگترین تهدید برای امنیت خاورمیانه نمی کنند؛ زرادخانه هایی که هیچ گونه اطلاعاتی درباره تعداد سلاح های هسته ای انباشته شده در آن، به افکار عمومی جهان ارائه داده نمی شود.

دولت دموکرات بایدن از منتقدان خروج دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق این کشور از برجام است و اگرچه به رغم برگزاری شش دور مذاکرات وین و نقض برجام از سوی کشورش، تاکنون اقدامی جدی برای بازگشت به تعهداتش انجام نداده اما همچنان اعلام کرده به مسیر دیپلماسی با ایران معتقد است.

رژیم صهیونیستی که همواره از مخالفان برجام بوده، پس از سناریوسازی های ناکام خود اکنون پیش از آغاز دوباره مذاکرات برجامی، بیش از گذشته در تقلا و تحرک برای تاثیرگذاری بر واشنگتن است.

براساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور روز چهارشنبه ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر) با یائیر لاپید وزیر خارجه اسرائیل و شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات به صورت دوجانبه و سه جانبه دیدار و گفتگو خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده آنها قرار است درباره پیشرفت های صورت گرفته از زمان امضای توافق سازش میان اعراب و رژیم اسرائیل در سال گذشته، فرصت های موجود برای همکاری های آینده و مسائل دوجانبه از جمله امنیت و ثبات منطقه بحث و گفتگو کنند.

اما تارنمای آکسیوس اعلام کرده است مقامات اسرائیلی می گویند لاپید می خواهد قبل از آغاز دوباره مذاکرات وین پیام اسرائیل در مورد ایران را در بالاترین سطح به مقامات آمریکایی منتقل کند.

این تارنمای خبری به نقل از دفتر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نوشته است لاپید برای گفتگو در مورد ایران با بلینکن و سایر مقامات آمریکایی از جمله جیک سالیوان مشاور امنیت ملی و کامالا هریس معاون رئیس جمهوری دیدار و گفتگو  خواهد کرد.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز در حساب کاربری خود در توییتر اعلام کرده است که علاوه بر دیدار با هریس، بلینکن و سالیوان با رهبران دو حزب آمریکا در کنگره نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد.

رژیم صهیونیستی که همواره با صدای بلند مخالفت خود را با برجام اعلام کرده و از انجام هیچ کاری در مسیر مخالفتش دریغ نکرده، با روی کار آمدن دولت جو بایدن به این نتیجه رسیده است که نمی تواند به راحتی دولت ترامپ خواسته هایش را در کاخ سفید بر کرسی بنشاند.

آکسیوس نوشته است با آنکه نفتالی بنت و کابینه او نیز همانند نتانیاهو با توافق هسته‌ای ایران مخالفند اما تعامل با آمریکا  را در خصوص این موضوع را در دستورکار قرار داده‌اند.

به گفته تحلیلگران مسایل بین المللی، مخالفت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی با مذاکرات با ایران، سنگ بنای مواضع سیاسی او و رژیمش بود که با وجود اعضا و حامیان حزب لیکود و جمهوری خواهان تندرو در آمریکا به نتیجه رسید.

اما حاکمان جدید این رژیم، ائتلافی هستند که در صورت مانور روی مخالفت با مسیر دیپلماسی با ایران، اختلافات داخلی شان بیش از هر چیز نمایان می شود.

از این رو، تل آویو در دوره جدید حاکمانش مدعی است که مخالفت آشکاری با سیاست خارجی دولت بایدن برای گفتگو با ایران نخواهد داشت اما علاوه بر تداوم تحرکات ناکامش برای فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران با  کارت ایران هراسی در عرصه منطقه ای و بین المللی در هر فرصتی، در تقلاست از مسیر دیپلماسی برای مهار کاخ سفید وارد عمل شود.

 از سوی دیگر به رغم همه تلاش های بدخواهان ملت بزرگ ایران برای به نتیجه رسیدن کارزار فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران و اعمال تحریم های یکجانبه غیرقانونی، این کارزار نیز با شکست مواجه شده و آنها را در رسیدن به آرزوهایشان ناکام گذاشته است.

تحلیلگران مسایل بین المللی معتقدند مخالفت تل آویو با واشنگتن در این مرحله برای ادامه مسیر دیپلماسی به منزله نزاع سیاسی با کاخ سفید است که بازنده آن رژیم صهیونیستی خواهد بود و"نفتالی بنت" نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در نخستین سفرش به واشنگتن در سوم شهریور با مقامات واشنگتن از جمله جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، بخت خود را محک زد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی اگرچه توانست این تضمین را از مقامات کاخ سفید بگیرد که متعهد به امنیت این رژیم هستند، اما صرفا فرصتی برای تکرار ادعاها و لفاظی های ضد ایرانی خود یافت.

تحرکات ناکام سرمداران جدید رژیم صهیونیستی در حالی است که "تامر هایمن"  رئیس اطلاعات نظامی این رژیم برخلاف مواضع مقام های دیگر تل آویو تاکید کرده است که برغم اینکه سطح اورانیوم غنی شده ایران نگران کننده است اما ایران به سمت ساخت بمب اتمی حرکت نمی کند.

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الحره، این مقام اطلاعاتی رژیم صهیونیستی گفته است: بیایید فقط با این واقعیت موافق باشیم که کار صحیح این است که ایران را در جهت دیپلماسی سوق دهیم : سعی کنید به توافق بهتری برسید.

 سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز درباره آخرین تحولات مذاکرات هسته‌ای و زمان بازگشت به مذاکرات وین گفته است: فرض من بر این است زمان بازگشت به مذاکرات کمتر از زمان بازگشت آمریکا به مذاکرات است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران تصریح کرده است جمع بندی درباره مذاکرات وین شبانه روزی است. حتی یک ساعت بعد از جمع بندی و بررسی داخلی، زمان برای مذاکره را از دست نمی‌دهیم تا تاریخ را جمع بندی کنیم.

اکنون که آمریکایی ها به کرات اعلام کرده اند خواستار برگزاری دور جدید مذاکرات وین هستند و تهران نیز اعلام کرده است به محض تکمیل جمع بندی و بررسی داخلی، حتی ساعتی را از دست نمی دهد، باید دید واشنگتن تا چه میزان از دیدگاههای سرمداران رژیم اسرائیل در آخرین تقلاها قبل از شروع دوباره مذاکرات وین تاثیر می پذیرد؟ آیا کاخ سفید حاضر است بعنوان برهم زننده برجام، رویکردی فارغ از فضاسازی های سیاسی و رسانه ای و فرافکنی های رژیم اسرائیل در پیش گیرد؟