به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، لاوروف امروز (سه شنبه) در نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه همکاری و تدابیر اعتماد در آسیا در شهر نورسلطان پایتخت قزاقستان به اهمیت جلوگیری از استفاده از تسلیحات و تجهیزات و ادوات نظامی برجای مانده از نیروهای ناتو در افغانستان برای اهداف مخرب اشاره کرد.
وزیر خارجه روسیه گفت: خروج شتاب زده نیروهای عضو ناتو از افغانستان، گره مسائل این کشور را پیچیده تر کرد.
وی افزود: تسلیحات و ادوات نظامی بسیار زیاد در افغانستان بجا مانده است. جلوگیری از استفاده از این تسلیحات برای اهداف مخرب مهم است.
بر اساس اطلاعات رسانه های روسی، نیروهای آمریکایی که تا ۳۱ اوت افغانستان را ترک کردند بخش قابل توجهی از تسلیحات و جنگ افزارهای خود از جمله تعداد زیادی بالگردهای نظامی را برجای گذاشتند.
برخی منابع ارزش این تسلیحات را تا ۸۵ میلیارد دلار براورد کرده اند.
وزیر خارجه روسیه در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد که گروه طالبان اعلام کرده است که مصمم به مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم است و قصد ندارد اقداماتی انجام دهد که کشورهای همسایه را بی ثبات کند.
وی با بیان اینکه طالبان وعده داده است که دولت فراگیر ایجاد کند، اظهار داشت: نکته اصلی این است که طالبان به وعده های خود عمل کند.
لاوروف گفت: پیمان اتلانتیک شمالی با طفره رفتن از مساله مسولیت برای بیست سال حضور در افغانستان، به کشورهای همسایه افغانستان پیشنهاد می دهد در حل مسائل آنها شرکت کنند.
وی افزود: در این رابطه می توان به تلاش ناتو برای استقرار بخشی از نیروهای خود که از افغانستان خارج کرده است به کشورهای آسیای مرکزی و جنوب شرقی و جنوب آسیا اشاره کرد که می خواهد به همراه آن سیل مهاجران افغان را به این مناطق روانه کند.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که ناتو نمی خواهد مسوولیت ۲۰ سال حضور نظامی خود در افغانستان را بپذیرد و پیشنهاد می دهد جامعه جهانی و در وهله اول کشورهای همسایه افغانستان به این مساله بپردازند.
بلوک بندی نظامی و سیاسی اوضاع خاورمیانه را بی ثبات می کند
لاوروف گفت که برخی بلوک ها و تشکیلات نظامی و سیاسی کوچک تلاش می کنند تا اوضاع منطقه آسیا را بی ثبات کنند و مانع همکاری بین کشورها در منطقه می شوند.
وی با بیان اینکه متاسفانه اوضاع ژئوپلیتیکی منطقه (آسیا) تسهیل نمی شود ، اضافه کرد: تلاش هایی مانع از هماهنگی اقدامات و همکاری کشورهای منطقه می شود.
هرچند که وزیر خارجه روسیه، در این رابطه از هیچ کشوری نام نبرد، اما مسکو در هفته های اخیر بارها از تشکیل پیمان آکوس بین آمریکا، استرالیا و انگلیس انتقاد کرده است.
به گفته مقام های روس، آمریکا فناوری هسته ای برای ساخت زیردریایی های هسته ای را دراختیار استرالیا که قدرت هسته ای نیست واگذار می کند و این اقدام نقض پیمان ان.پی.تی است.
اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه همکاری و تدابیر اعتماد در آسیا امروز در نورسلطان آغاز بکار کرد .این اجلاس به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس گروه همکاری و تدابیر اعتماد در آسیا برگزار می شود.