حمید رشیدی سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کشت چغندرقند پاییزه به صورت قراردادی و تضمینی با کشاورزان است و میزان قرارداد کشت این محصول نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی اصافه کرد: افزایش قیمت خرید، تشکیل جلسات و کلاسهای آموزشی و ترویجی، توزیع به موقع نهادههای کشاورزی، استفاده از آبیاری تحت فشار و تعهد کارخانههای قند به پرداخت به موقع مطالبات و منظور کردن مساعده برای عملیات داشت از دلایل افزایش سطح زیرکشت چغندرقند پاییزه در سالجاری در کازرون است.
رشیدی گفت: این محصول بر مبنای درصد عیار قند ۱۵ و با احتساب کرایه حمل به قیمت ۱۵ هزار و ۲۲۰ ریال از چغندرکاران خریداری میشود، که با احتساب جوایز تولید مبنی بر ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک و ۲ کیلوگرم شکر به ازای هر تن تحویل چغندرقند، درآمد ناخالص نسبتا مطلوبی برای کشاورزان ایجاد میکند.
وی با اشاره به استفاده از بذر رقم آنتک برای کشت در شهرستان کازرون گفت: پتانسیل عملکرد چغندرقند پاییزه با توجه به رعایت اصول بهزراعی در بعضی مزارع این شهرستان در سنوات قبل تا ۱۰۵ تن درهکتار بوده است که در مقایسه با بسیاری از محصولات درآمدزایی بیشتری برای کشاورزان در پی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: مصرف آب کمتر در مزارع، بالاتر بودن میانگین عملکرد، تحمل به شوری و اصلاح خاک از مزایای کشت پاییزه چغندر قند است.
رشیدی بیان کرد: بهترین زمان کاشت این محصول از نیمه مهر ماه تا اواسط آبان ماه است.
کازرون از شهرستان های غربی فارس است که حدود ۱۲۰ کیلومتر با شیراز فاصله دارد.