شیراز- ایرنا-هفته بزرگداشت حافظ از جمعه ۱۶ مهرماه آغاز شده است و ویژه برنامه های این بزرگداشت که تا جمعه ۲۳مهرماه ادامه دارد با حضور حافظ پژوهان و فرهنگورانی از سراسر جهان در حال برگزاری است.

به گزارش ایرنا،ویژه برنامه‌های بیست و پنجمین یاد روز حافظ طبق سنت هر سال با مراسمی برای بزرگداشت این شاعر شیرازی از سوی متولیان فرهنگ و هنر استان در حال برگزاری است.

گشایش نمایشگاه کتاب حافظ و قرآن و سرای اهل قلم

نخستین روز از هفته بزرگداشت یادروز حافظ با گشایش «نمایشگاه کتاب حافظ و قرآن» در بعدازظهر روز جمعه ۱۶مهرماه آغاز شد. این نمایشگاه با همکاری انتشارات بین المللی نوید شیراز و در آرامگاه حافظ گشایش یافت.

مدیر انتشارات بین المللی نوید شیراز در آیین بازگشایی این نمایشگاه اعلام کرد که در طول ۵۰ سال گذشته افزون بر ۱۸۰۰ نسخه قرآن با ترجمه های مختلف جمع‌آوری و بیش از ۱۲۰۰ نسخه مختلف خطی و چاپ سنگی از دیوان حافظ بزرگ گردآوری شده است که برخی از آنها در قالب این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است.

همچنین گشایش «سرای اهل قلم» با سخنرانی دکتر محمد مرادی و موضوع شاعران حافظ و حافظان شاعر در جوار مقبره الشعرا آرامگاه حافظ و گشایش «نمایشگاه اسناد تاریخی حافظیه در گذر زمان» در نگارخانه تار و پود مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس از دیگر رویدادهای بزرگداشت حافظ در روز نخست بود.

راه اندازی نمایشگاه کتاب مجازی قاصد مهر

نمایشگاه کتاب مجازی غیر حضوری قاصدمهر نیز با حدود ۱۲۰‌هزار عنوان کتاب از شانزدهم مهرماه آغاز به کار کرد و به گفته مدیر اپلیکیشن قاصدک پیش‌بینی می شود که حدود ۱۵۰هزار عنوان کتاب از ناشران سراسر کشور در سامانه این نمایشگاه بارگذاری شود.

این نمایشگاه که با حضور ناشران برتر و کتابفروشی های استان فارس برپا شده‌است با تخفیف ۳۰ درصدی و تا ۲۳ مهرماه دایر خواهد بود.

در روز دوم از هفته بزرگداشت حافظ دکتر محمدرضا خالصی، استاد دانشگاه، نویسنده، پژوهشگر و حافظ شناس معاصر در نشست حافظ شناسی به بررسی اندیشه حافظ و پیوند با باورمندی به وحدت وجود پرداخت و با استشهاد به سروده‌هایی حافظ به شواهدی از اشعار او که تم و اندیشه وحدت وجودی دارند اشاره کرد.

سخنرانی مصطفی ندیم استاد دانشگاه شیراز در سرای اهل قلم از دیگر رویدادهای بزرگداشت حافظ بود که در این سخنرانی برای شناخت بهتر زمانه شیراز در دوران زیست حافظ به تاریخچه شکل‌گیری این شهر اشاره شد.

میزبانی جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان در شیراز

در سومین روز از این هفته مدیرگروه سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نوید برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان به میزبانی شیراز را داد و اعلام کرد که در این جشنواره فیلم‌ها از سوی کودکان و نوجوانان داوری می‌شود و ۳۳ کودک و نوجوان ۶ تا ۱۶ سال فارسی داوری این فیلم‌ها را به عهده دارند.

این دوره از جشنواره که در ۱۰شهرستان از هفت استان کشور برگزار می‌شود، از روز ۱۶ مهرماه تا ۲۰ مهرماه، هر روز با پخش دو فیلم در ساعت‌های ۱۵ و ۱۷، در سالن سبز تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، پذیرای کودکان و نوجوانان دوست‌دار سینما خواهد بود.

آیین پایانی نخستین جشنواره داستانی حافظ و تقدیر از برگزیدگان این جشنواره از دیگر برنامه‌ های بزرگداشت حافظ در روز سوم بود که نقطه عطف این جشنواره برگزیده شدن داستان «فضای سینه حافظ، هنوز، پر ز صداست» نوشته مژگان شادفر از شیراز بود.

همچنین سخنرانی‌های علمی بیست‌وپنجمین یادروز حافظ با دو سخنرانی از دکتر سعید حسام‌پور با عنوان «جهان روایت و شعر حافظ» و دکتر اصغر دادبه با موضوع «حافظ شاعری اندیشمند؛ آراسته به چندین هنر» انجام شد.

اعطای نشان درجه یک علمی حافظ شناسی

برگزاری آیین گرامیداشت حافظ پژوه غیرایرانی و مراسم اعطای ششمین نشان درجه یک علمی حافظ شناسی به یکی از استادان فعال و مترجمان غیرایرانی دیوان حافظ از دیگر رویدادهای بزرگداشت حافظ به شمار می رود که این رویداد در ساعت ۱۶:۳۰ امروز برگزار خواهد شد.

جایزه نشان درجه یک علمی یکی از جوایزی که بالاترین سطح جوایز مرکز حافظ شناسی است که تاکنون به پنج نفر از حافظ پژوهان از جمله فوشه‌کور از فرانسه، جیووانی درمه از ایتالیا و استادان بهاالدین خرمشاهی، دکتر نیساری و سعید حمیدیان از ایران اعطا شده است و امسال هم این مراسم برای گزینش ششمین برنده نشان درجه یک علمی مرکز حافظ شناسی به صورت مجازی و از طریق صفحه رسمی مرکز حافظ شناسی در اینستاگرام به نشانی hafezstudiescenter و همچنین ابردراک https://derak.cloud/hafez برگزار خواهد شد.

برنامه «هفت شب، هفت غزل و هفت هنر» نیز هرشب از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در قسمت قطعه مشاهیر و با حضور حافظ شناسان و هنرمندان در حال برگزاری است که در این برنامه خوانش هفت غزل توسط حافظ شناسان همراه با تفاسیر این غزل‌ها برای مردم انجام  و از هنرمندان بومی بنای حافظیه از ابتدا تا کنون تجلیل می شود.

آیین گلباران آرامگاه خواجه شمس الدین محمد حافظ شیراز

آیین گلباران آرامگاه خواجه شمس الدین محمد حافظ شیراز با حضور پیشکسوتان فرهنگ و هنر فارس هم در ساعت ۸بامداد روز سه شنبه ۲۰ مهرماه برگزار شد که مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این مراسم با اعتقاد به اینکه حافظ شیرازی با طبع پاک و بدیع خود، چندین هزار بیت ارزشمند و بلند را برای ما به جا گذاشت، گفت: سروده‌های حافظ ما را به بالای عرش و آسمان برده است و با زیباترین عوالم و دقیق‌ترین احساسات آشنا می‌کند.

 سهرابی افزود: غزل‌های حافظ، بر روی زخم‌هایمان مرهم می گذارد و در سختی‌های ما را دستگیری می‌کند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس سروده‌های لسان‌الغیب را آموزاننده بردباری در دشواری دانست و گفت: اشعار حافظ ما را به سوی سعادت حقیقی که عشق است، رهنمون می‌سازد. در این سروده‌ها، گذشت، بخشش، نیکی و ازخودگذشتگی را می‌توان یافت و از آن بهره‌ها برد.

وی یادآور شد: امروز با گذر از بیست و پنجمین یادروز حافظ، امید داریم که بتوانیم حافظ را به جهانیان بیش از پیش بشناسانیم.

در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد مرکز حافظ شناسی، ۲۰مهرماه به منظور بزرگداشت شعر و اندیشه حافظ، با عنوان یادروز این شاعر بزرگ شیرازی نامگذاری و در تقویم ملی ایران ثبت شد.