همدان- ایرنا- سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: شیوع ویروس کرونا میانگین سلامت روانی جامعه را کاهش داده و مشکلات زیادی در زمینه بهداشت روانی فرد، خانواده و اجتماع ایجاد کرده است.

«سیاوش رهبر» روز یکشنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مبتلایان به کرونا بیشتر از سایر افراد پس از بهبودی دچار آسیب‌های روانی می شوند، اظهار داشت: کرونا و مشکلات جسمی، ترس از عواقب ابتلا به این بیماری، عدم ارتباط با اقوام و نگرانی و ترس از ابتلای خانواده از جمله عواملی هستند که فرد را دچار افسردگی خواهد کرد.

وی با تاکید بر حفظ وضعیت سلامت روان افراد به ویژه بهبودیافتگان کرونا، خاطرنشان کرد: در همین ارتباط شناسایی افراد مستعد اختلالات روان شناختی و بهبود یافتگان در سطوح مختلف جامعه که سلامت روان آنها ممکن است به خطر بیافتد، بسیار مهم و ضروری محسوب می شود.

سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان یادآور شد: ۴۴ مرکز مشاوره غیردولتی شامل ۲۵ مرکز و ۱۰ دفتر خدمات مشاوره و ۹ مرکز سلامت روان محلی در طول سال برای ارائه خدمت در سطح استان فعال است که البته شیوع ویروس کرونا برنامه‌های حضوری این مراکز را تحت تاثیر قرار داده است.

رهبر گفت: فعالیت سامانه تلفنی ۱۴۸۰ از زمان شیوع کرونا و با توجه به افزایش استرس بین مردم زمان فعالیت از ۲ شیفت به سه شیفت افزایش یافته و عموم مردم از ساعت هشت تا ۲۴ می توانند از طریق تماس با این مرکز خدمات مشاوره ای لازم را دریافت کنند.

وی از تعداد ۳ هزار و ۸۴۰ نفر بیمار روانی تحت پوشش بهزیستی همدان خبر داد و افزود: ۷۰ درصد بیماران روان مرد، ۷۲.۵ درصد شهری، ۲۷.۵ روستایی، ۵۴ درصد مجرد، ۹۵ درصد بیکار، ۳.۵ درصد شاغل و ۱.۵ درصد خانه دار و به تفکیک شدت معلولیت هشت درصد خفیف، ۳۳.۵ متوسط، ۵۷.۵ شدید، یک درصد خیلی شدید هستند.

سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد: تعداد هزار و ۴۸۴ بیمار روان دارای پرونده فعال، از سازمان بهزیستی استان مستمری دریافت می کند و هزار و ۲۵۱ نفر نیز در صف دریافت مستمری ثبت شده اند.

رهبر ادامه داد: میزان مستمری به ازای یک نفر ۳۵۰ هزار تومان، ۲ نفر ۵۰۰ هزار تومان و به ترتیب تا به تناسب جمعیت تا  یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به خانواده پرداخت می شود. 

وی اظهار داشت: تعداد ۴۴۰ نفر بیمار روان مقیم مراقبتی که ۳۰۰ مرد و ۱۱۰ زن مجهول الهویه هستند در سه مرکز شبانه روزی (مردان و زنان) استان همدان نگهداری می شوند.

به گزارش ایرنا، ۱۸ الی ۲۴ مهر هفته سلامت روان با شعار «سلامت روان در جهان نابرابر» و «همکاری با یکدیگر برای ایجاد تغییر» نامگذاری شده است.