مجید درخشانی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در مجموع ۳۲ هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ در قالب تبصره ۱۸ به تسهیلات اشتغالزایی پیش بینی شده است که سهم این استان ۹۹۰ میلیارد تومان معادل ۳.۱ درصد از کل این اعتبارات است.
وی تصریح کرد: منابع تبصره ۱۸ از محل هدفمندی یارانه ها تامین می شود که در صورت تحقق موجب رشد مناسبی در صنعت و اشتغالزایی خراسان شمالی خواهد داشت.
درخشانی افزود: این اعتبارات برای سرمایه گذاری در زمینه اتمام طرح های نیمه تمام، بازگرداندن طرح های راکد به چرخه تولید و سرمایه گذاری های جدید در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و معدن، گردشگری، صنایع دستی و دانش بنیان ها فرصت مناسبی است.
وی بیان کرد: برای شفاف سازی و نظارت بر این بودجه در زمینه اشتغال و تولید وزارت جهاد کشاورزی سامانه سیتا، وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی سامانه کارا، وزارت صنعت و معدن سامانه بهین سال و بازآفرینی شهری سامانه پایش را راه اندازی کردهاند.
بر اساس تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تاکید بر اشتغال جوانان، دانش آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی به دولت اجازه داده میشود ۱۰۰ درصد منابع حاصله از مابه التفاوت قیمت حاملهای انرژی را به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز و منابع حاصله را به شکل وجوه اداره شده و یارانه سود و ترکیب با منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی در جهت حمایت از طرحهای تولید، اشتغال و آموزش و کمک به کارورزی جوانان دانش آموخته دانشگاهی پرداخت کند.
در لایحه بودجه سال جاری کل کشور مجموع بودجه عمرانی خراسان شمالی حدود ۹۳۰ میلیارد تومان مصوب شده است و بر اساس آمار میزان اعتبار عمرانی استان در لایحه بودجه سال جاری ( ۱۴۰۰ ) نسبت به سال گذشته (۹۹) حدود ۱۶ درصد افزایش نشان می دهد به گونه ای که در مجموع ۱۲۹ میلیارد تومان به بودجه عمرانی استان سال ۱۴۰۰ افزوده شد.
استان خراسان شمالی از استان های شمالشرق کشور محسوب می شود که ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و در ۲۴ شهر و حدود یک هزار روستا سکونت دارند.