به گزارش ایرنا، وحدت و انسجام بین پیروان مذاهب مختلف با وجود اختلاف نظرها و اختلاف سلیقه ها از کلیدواژه های آموزه های دین مبین اسلام در آیات قرآنی و روایت های پیامبر بزرگوار اسلام (ص) و ائمه اطهار(ع) است و این امر در طول ۱۴ قرن گذشته بارها مورد بی توجهی قرار گرفته و موجب بروز اختلاف نظرهای شدید و حتی جنگ های کوتاه و طولانی شده است.
نظیر اینچنین جنگ هایی را می توان در نبرد بین ایران شیعی و عثمانی سنی در قرن ۱۰ هجری قمری دید که بسیاری از مسلمانان و برادران دینی به پای این جنگ سوختند.
در قرن معاصر نیز با سردمداری نظام سلطه و تحریک مداوم ایادی آن، بسیاری از اختلاف ها در صفوف مسلمانان در سایر کشورهای جهان ایجاد شده و به جنگ های برادرکشی انجامیده است.
سرسلسله تفرقه افکنان در جامعه بیش از یک و نیم میلیاردی مسلمانان دنیا در زمان کنونی، وهابیون هستند که از تمام توان مالی، علمی و تبلیغاتی خود برای انداختن جدایی بین مسلمانان استفاده کرده اند و ظهور پدیده های ناپاکی نظیر داعش، القاعده، بوکوحرام و جبهه النصره و احرار الشام از جمله نتایج این تحرک تفرقه افکنانه است.
این در حالی است که قرآن کریم در بسیاری از آیات به اهتمام مسلمانان برای وحدت تاکید موکد دارد و در آیه ۱۰۳ سوره آل عمران به صراحت اعتصام به حبل الهی و پرهیز از تفرقه را تکلیف همه مسلمانان دانسته است.
در بلبشوی تفرقه و جدایی بین مذاهب در کشورهای همسایه، آذربایجان غربی در جغرافیای ۳۷ هزار کیلومتر مربعی و در مربع زبانی، قومی، دینی و مذهبی به نماد عمل به این آیه نورانی تبدیل شده و روز به روز بر این اتحاد و انسجام با تاکید بر مشترکات افزوده می شود.
ترکیب جمعیتی آذربایجان غربی را شیعه، سنی، آشوری، ارمنی، آذری و کرد تشکیل داده است اما با وجود تفاوت های مختلف زبانی و دینی همه با هم و در کنار هم با برادری و برابری زندگی می کنند.
پیروان اقوام و ادیان در این استان با وجود تفاوت های بسیار در تمامی برهه های حساس در کنار هم بوده اند و هیچگاه پشت یکدیگر را خالی نکرده اند و این را می توان از شهدای شیعه و سنی و ارمنی و آشوری در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به خوبی فهمید.
این در حالی است که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی و وحدت مسلمانان نیز با درک وضعیت آذربایجان غربی، همواره برای این استان نقشه های پلیدی را پیاده کرده اند اما مردم فهیم استان همواره از این نقشه های شوم سربلند بیرون آمده اند.
با وجود توطئه های دشمنان و منافقان در برهه های مختلف انقلاب اسلامی و تحرک های دموکرات ها و کومله ها و ایجاد بحران هایی در ارومیه، نقده، مهاباد، پیرانشهر و فتنه انگیزی و تفرقه افکنی بین شیعه و سنی، مردم آذربایجان غربی وحدت و همدلی خود را هر روز قوی تر کرده اند و همه باهم با غیرت و شجاعت در مقابل فتنه گران ایستاده اند.
این غیرت، شجاعت، وحدت و همدلی در بین آحاد سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفری مردم آذربایجان غربی همچنان ادامه دارد و نمود آن، آیین های مذهبی اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف است که اندیشمندان و علمای شیعه و سنی و مردم این استان نیز بر این امر صحه می گذارند و اتحاد و انسجام را نه تنها عاملی برای مقابله با توطئه دشمنان می دانند، بلکه این امر را نیاز اساسی امروز منطقه و کشور می شمرند.
اهمیت مساله وحدت برای جهان اسلام باید تبیین شود
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در این خصوص گفت: مساله وحدت که در آیات مختلف قرآن کریم به اهمیت آن پرداخته شده است باید برای جهان اسلام و مسلمانان تبیین شود.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی اظهار داشت: وحدت بین مذاهب در استان با تنوع مذاهب قابل قبول است ولی کافی نیست و باید وحدت و مودت بین مردم بیشتر شود.
وی اضافه کرد: همه باید نسبت به مساله وحدت حساس بوده و علیه افرادی که تلاش می کنند به اختلافات دامن می زنند، متحد شده و اجازه ایجاد اختلاف در جامعه را ندهند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی تاکید کرد: وظیفه علما در جامعه نیز این است که مردم را نسبت به اهمیت مساله وحدت آگاه کنند زیرا تلاش بیشتر آنان موجب اخوت و برادری بیشتر در جامعه خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی اضافه کرد: وجود مقدس پیامبر اکرم (ص) و سبک زندگی آن حضرت برای شیعه و سنی الگو و سرمشق بزرگی است که باید در زندگی ما جاری و ساری شود.
وی تاکید امام راحل به مساله وحدت را برگرفته از آیات قرآن و سیره پیامبر (ص) عنوان کرد و گفت: در قرآن کریم آیات بسیاری بر ضرورت اتحاد، انسجام و همدلی بین امت اسلامی تأکید دارند.
وی اظهار داشت: اختلاف بین نژادها و زبان ها نشانه های الهی است اما عده ای اختلاف ها را دستاویز ایجاد تفرقه می کنند که مقابله با این تفرقه ها وظیفه علما و اندیشمندان جامعه است تا با استفاده از احادیث و آیات قرآنی از دامن زدن به تفرقه بکاهند .
استاد حوزه: وحدت امروز مسلمانان معجزه دوم پیامبر اکرم (ص) بوده است
استاد حوزه و دانشگاه نیز دراین خصوص با اشاره به اینکه برخی علما در کتابهای خود بیان کرده اند که پیامبر اکرم (ص) ۲ معجزه داشته است، گفت: معجزه اوّل ایشان، قرآن کریم و دیگری وحدتی است که به وسیله قرآن بین مسلمانان برقرار شده و امروز نیز در جامعه اسلامی حاکم است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالکریم بی آزار شیرازی نیز اظهار داشت: وحدت میان امت به دلیل معجزه ای است که به دلیل آیه "وَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ" قرآن کریم ایجاد شده است.
وی افزود: نزدیک کردن قلوب بین مسلمانان کار خداست که در قرآن کریم به بهترین وجه ترسیم شده است و درصورت عمل به دستورات الهی در قرآن به این نزدیکی همراه با انس و مودت خواهیم رسید.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اتمام دشمنی ۲ قبیله در یثرب به واسطه وجود مبارک حضرت پیامبر اکرم (ص) بیان کرد: امروز نیز حج نماد وحدت، اخوت و برادری مسلمانان جهان اسلام است و در آن تبدیل «من» به «ما» به وضوح قابل مشاهده است.
حجت الاسلام والمسلمین بی آزار شیرازی همچنین وحدت را عامل مهمی در توسعه جوامع اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: وحدت به معنی تعامل، همدلی و همکاری تمام مذاهب برای پیشرفت و تعالی جامعه اسلامی است.
وحدت شیعه و سنی دشمنان قسم خورده دین اسلام را منزوی میکند
امام جمعه اهل سنت ارومیه نیز در این خصوص معتقد است: وحدت شیعه و سنی دشمنان قسم خورده امت اسلام را منزوی کرده و عزت و اعتلای مسلمانان را رقم می زند.
ماموستا مامد کلشی نژاد افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری وحدت شیعه و سنی ضرورت دارد و در شرایط کنونی، دشمنان اسلام به ویژه دشمن قسم خورده ای چون رژیم صهیونیستی با دسیسه های مختلف می خواهد صفوف متحد مسلمانان را در هم بشکند.
وی اضافه کرد: آنها از طریق افراط و تفریط و نفوذ در بین اهل تسنن و تشیع، سعی در اختلاف افکنی دارند.
امام جمعه اهل سنت ارومیه ادامه داد: دشمنان اسلام با تقویت گروه های افراطی، اجرای نقشه های شوم و راه اندازی کانال های مختلف تلاش می کنند اخوت مسلمانان را کم کنند بنابراین برهه حساس کنونی بیش از هر زمان دیگری می طلبد تا علمای اسلام و اندیشمندان اسلامی، مسلمانان را به وحدت و یکپارچگی فراخوانند.
ماموستا کلشی نژاد با بیان اینکه قرآن کریم مهمترین نقطه اشتراک مسلمانان است، بیان کرد: بنابراین علمای اسلام دقت کنند کاری انجام ندهند که احساسات فرقه ای دیگر جریحه دار شود.
وی گفت: استفاده از ظرفیت اهل سنت به دشمن اجازه نخواهد داد تا احساس تبعیض را به اهل سنت و اقوام دیگر القا کرده و شکاف در جامعه ایجاد کند.
وی افزود: امام راحل، با ریشه یابی دقیق نقشه های شوم دشمنان در ایجاد نفاق بین مسلمان، هفته وحدت را نامگذاری کردند و با این ابتکار خود موجب بیداری مسلمانان و زمینه سازی برای تمدن نوین اسلامی شدند.
امام جمعه اهل سنت ارومیه با بیان اینکه ملت مسلمان ایران دشمنان خود را به خوبی شناخته و همواره وحدت را سرلوحه خود قرار داده است، اضافه کرد: نگاهی به کشورهای همسایه و جنایات روی داده در آنها توسط گروه های افراطی داعش روشن می سازد که نبود وحدت و همبستگی بین مردم مسلمان این کشورها موجب حضور و نفوذ جنایتکاران در کشورشان شده ولی ملت مسلمان ایران در برابر تمامی هجمه ها و تحریم های ناجوانمردانه اتحاد خود را حفظ کرده است.
ماموستا کلشی نژاد، به پرهیز از افتراق اشاره کرد و ادامه داد: تقریب مذاهب یک واجب عینی است و نباید برای یکوقت باشد بلکه واجب شمردن آن، در تمامی مقاطع زمانی ضروری است.
هفته وحدت یادگار ارزشمند و ماندگار امام خمینی (ره) است
امام جمعه شهرستان ماکو نیز در این باره با بیان اینکه هفته وحدت یادگار ارزشمند و ماندگار امام خمینی (ره) است، اظهار داشت: امام خمینی (ره) با نام گذاری سالروز ولادت نبی مکرم اسلام (ص) به عنوان هفته وحدت، جهان اسلام را متوجه بنیادیترین اصل اسلام یعنی تقریب مذاهب و وحدت کرد.
حجت الاسلام سیدمحمد هاشمی با بیان اینکه داشتن اصول دین مشترک بین مذاهب اسلامی عاملی برای اتحاد و وحدت است، افزود: از دیگر عوامل تقریب وحدت امت اسلامی خدای واحد و کلمه لااله الا الله است.
وی اعتقاد به پیامبر اعظم (ص) را دیگر وجه مشترک بین ادیان دانست و افزود: تمامی مذاهب اسلامی پیامبر اکرم (ص) را به عنوان الگو و سنت و معیار عمل قبول دارند و آن عاملی برای اتحاد است.
به گزارش ایرنا، اکنون که در هفته وحدت قرار داریم بهترین فرصت است تا عوامل وحدت در جامعه اسلامی به خوبی تبیین شده و زمینه های ارتقای اتحاد و انسجام اسلامی فراهم شود؛ هرچند دشمنان همواره بر طبل تفرقه می کوبند باید همه توان را برای تبیین مشترکات به کار گرفت.
امری که به مدد سالروز میلاد پیامبر بزرگوار اسلام (ص) انجام شدنی است.