به گزارش روز سهشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «حبیب جهانساز» وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران را نسبت به سنوات گذشته خوب و قابل قبول ارزیابی کرد و افزود: دولت تا مهر ماه ۱۰۰ درصد سهم خود و کارخانجات چای کشور نیز حدود ۸۵ درصد سهم خود را بابت تحویل برگ سبز چای و مطالبات کشاورزان پرداخت کرده اند.
رییس سازمان چای کشور اظهار داشت: طبق قیمت مصوب شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی برای سال ۱۴۰۰، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۶ هزار و ۶۹۰ تومان و هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه دو نیز چهار هزار و ۷۸۱ تومان تعیین شده است.
جهانساز، میزان برداشت برگ سبز چای از ابتدای سال جاری تاکنون را ۱۲۶ هزار تن عنوان کرد.
وی ادامه داد: باوجود تنش های محیطی، خشکسالی و سرمازدگی در سال جاری، تاکنون ۲۸ هزار و ۳۵۱ تن چای خشک در کشور تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد افزایش نشان می دهد.
رییس سازمان چای کشور با اشاره به آغاز چین پاییزه از چند روز گذشته، پیش بینی کرد در چین پاییزه که تا پایان مهرماه ادامه دارد، بین هشت تا ۱۰ هزارتن برگ سبز چای از باغات استان های گیلان و مازندران برداشت شود.
وی تصریح کرد: سرمای زودرس در پاییز، بارش ها و کاهش دما، رشد گیاه چای را متوقف کرده است.
جهانساز، نیاز مصرف چای خشک در کشور را با احتساب ذخیره استراتژیک حدود ۱۰۰ هزارتن برآورد کرد و افزود: حدود ۳۰ هزار تن چای خشک مورد نیاز در داخل تولید و مابقی از محل واردات تامین می شود.
وی میزان واردات سالانه چای خشک از کشورهایی همچون هند، سریلانکا، کنیا و امارات متحده عربی به کشور را طبق میانگین آمار ۱۰ ساله اخیر حدود ۶۲ هزار تا ۷۰ هزارتن اعلام کرد.
رییس سازمان چای کشور در همین حال، چای تولید ایران را به لحاظ کیفیت از بهترین چای تولیدی در دنیا دانست و گفت: چای خشک تولید ایران عاری از هر گونه آلودگی به آفت کش های نباتی و مواد افزودنی است.
وی اضافه کرد : از هر پنج کیلوگرم برگ سبز چای، یک کیلو گرم چای خشک به دست می آید.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها سالانه ۱۰۰ هزار تن چای خشک در کشور مصرف میشود که از این میزان ۳۰ هزار تن از چای خشک در داخل تولید می شود.