اقبال عباسی روز سهشنبه در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده افزود: بررسی هرم جمعیتی چهارمحال و بختیاری نشان دهنده افزایش آمار سالمندان در سالهای آینده است از این رو باید برای ارائه خدمات و تامین سلامت دوران سالمندی از هماکنون برنامهریزیها و اقدامات مناسب انجام شود.
وی با بیان اینکه اختصاص زمین مناسب برای ایجاد دهکده سالمندی با در نظر گرفتن امکانات مورد نیاز در مرکز استان به تشکیل کارگروهی متشکل از دستگاههای اجرایی مرتبط نیاز دارد، تصریح کرد: اعلام آمادگی خیرین و بخش خصوصی برای تامین هزینههای ساخت این مکان باید به عنوان یک فرصت مهم مدنظر قرار بگیرد و شرایط لازم نیز مهیا شود.
عباسی در خصوص زمین پیشنهادی مجمع خیرین سلامت استان برای احداث دهکده سالمندی در شهرکرد یادآور شد: تغییر کاربری اراضی مطرح شده برای این اقدام نیاز به بررسی دقیقتری دارد که در کارگروه مربوطه مطرح و روند قانونی آن ادامه خواهد یافت.
استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه به لزوم جمعبندی آسیبها و عوارض ناشی از کرونا در حوزههای اجتماعی و فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: تمامی دستگاههای اجرایی استان با توجه به تخصیص ۲۵ میلیارد ریال اعتبار حوزههای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی باید گزارشی از اقدامات و عملکرد اجرایی خود را برای ارائه به کارگروه آماده کنند.
وی بر لزوم بررسی فعالیتهای انجام شده با حضور دستگاههای نظارتی تاکید کرد و افزود: با توجه به آنکه برخی مشکلات اجتماعی و فرهنگی با شیوع ویروس کرونا به نوعی تشدید شده است باید نمود و ظهور برنامههای کنترلی و کاهش دهنده این آسیبها از طرف دستگاههای اجرایی بیش از پیش در جامعه احساس شود.
عباسی در بخش دیگری از این نشست از مسوولان آموزش و پرورش استان خواست نتایج حاصل از اقدامات کمیته آسیبهای محیط دانشآموزی در بخش عوارض ناشی از کرونا را به صورت دقیق به کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده ارائه کنند تا بتوان با تعامل دیگر دستگاههای برای عملیاتی کردن راهکارها، برنامهریزی کرد.
وی همچنین با بیان اینکه توسعه فرهنگی و در ادامه آن بهبود ارتباطات و اخلاقیات میتواند به توسعه همهجانبه جامعه کمک کند، یادآور شد: تمامی افراد در همه ردههای مدیریتی باید برای ارتقای فرهنگی و مذهبی استان و بالا بردن شاخصههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با برنامهریزی و هدفمند اقدام کنند.
۳۰۰ میلیارد ریال کمک خیری برای احداث دهکده سالمندی در استان در نظر گرفته شده است
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه در حال حاضر افزون بر ۱۱ درصد از جمعیت استان در وضعیت سالمندی به سر میبرد، گفت: روند صعودی سالمندی نیز قابلتوجه است به گونهای که پیشبینی میشود در سال ۱۴۳۰ بین ۲۶ تا ۳۰ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری را سالمندان تشکیل بدهند که این موضوع ضرورت برنامهریزی برای ایجاد فضاهای خدماتی ویژه این قشر را آشکار میکند.
عباس قادری افزود: مجمع خیرین سلامت با توجه به این ضرورت، ایجاد فضاهای خدماتی را در مراکز شهرستانها در دستور کار قرار داده است که در طرح مطالعاتی ایجاد دهکده سالمندی یا باغ سلامت سالمندان در شهرکرد ساخت فضاهای درمانی و کلینیکهای تخصصی، مجموعه فرهنگی و آموزشی و ورزشی و کاردرمانی و همچنین بخش اقامتی و پناهگاهی برای نگهداری از سالمندان در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: برای ساخت این دهکده سالمندی نیاز به زمینی با وسعت ۲۰ هکتار است و خیرین نیز برای پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه ساخت این دهکده اعلام آمادگی کردهاند.
قادری با بیان اینکه فضای در نظر گرفته شده از طرف دانشگاه علوم پزشکی استان در منطقه رحمتیه به دلیل کمبود منابع آبی قابل بهرهبرداری نیست، یادآور شد: اراضی پیشنهادی این مجمع در شهر شهرکرد نیز نیاز به بررسی کارشناسی و تغییر کاربردی دارد تا بتوان از آن برای ساخت دهکده سالمندی استفاده کرد.
وی یادآور شد: این زمین پیشنهادی ۱۶ هکتار وسعت دارد و با توجه به موقعیت مکانی و دسترسی به منابع آبی میتواند به فضایی مناسب برای ارائه خدمات مختلف به سالمندان تبدیل شود.
مراحل نهایی تدوین استقرار سند سلامت سالمندان استان در حال انجام است
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز به عنوان یکی دیگر از اعضای حاضر در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده گفت: استقرار سند سلامت سالمندان مراحل نهایی تدوین را سپری میکند و به زودی پس از تکمیل در اختیار کارگروه قرار خواهد گرفت.
سید راشد جزایری با بیان اینکه افراد ۶۰ سال به بالا به عنوان افراد سالمند شناخته میشوند، افزود: این بخش از هرم جمعیتی به سه گروه سالمند جوان، میانسال و کهنسال تقسیمبندی میشود که برای هر یک از این گروههای سالمندی برنامهها و خدمات مختلفی نیز در استقرار سند سلامت سالمندان در نظر گرفته شده است.
وی مهمترین موضوع در بحث سالمندی را ورود افراد به سن سالمندی همراه با سلامت بیان و تصریح کرد: تاکید بر حفظ کارایی، استقلال، کرامت و منزلت و همچنین عزتنفس سالمندان از دیگر موضوعات مهمی است که در مورد این بخش از جامعه باید مدنظر قرار گیرد.
جزایری به سطحبندی انجام شده برای ارائه نوع خدمات به جامعه سالمندان نیز اشاره کرد و یادآور شد: مراکز ارائهدهنده خدمات در پنج گروه به مراقبت از سالمندان بدون مشکل، با مشکلات خفیف، مشکلات متوسط، مراقبت در منزل و افراد نیازمند اقامت در خانه سالمندان میپردازند که سطح فعالیتها در هر یک از این پنج بخش متفاوت با یکدیگر است.
وی با اشاره به اجرای طرح ارتقا منزلت کارکنان بازنشسته با محوریت دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی گفت: ارائه کارت شهروند ارشد و خدمات خرج از نوبت و ایجاد جایگاه ویژه برای بهرهبرداری بهتر از خدمات عمومی برای سالمندان از جمله مواردی است که در سند استقرار سند سلامت سالمندان استان در حال تدوین است.
به گزارش ایرنا، در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده چهارمحال و بختیاری در خصوص تخصیص اعتبارات حوزه شناسایی و کنترل آسیبهای اجتماعی و تفاهمنامههای منعقد شده در این زمینه و برنامههای هفته سلامت روان و سلامت بانوان و همچنین فعالیتهای آموزش و پرورش در طرح نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان به بحث و تبادلنظر پرداخته شد.