تهران – ایرنا - جانشین رئیس پلیس راه شرق استان تهران با اشاره به اینکه در سال ۹۹ حدود ۶.۵ درصد جانباختگان حوادث رانندگی کودکان زیر ۱۰ سال بودند، گفت: کمربند ایمنی ۴۰ تا ۶۰ درصد از آسیب تصادفات را کاهش می‌دهد.

سرهنگ علی فراهانی روز سه شنبه در نشست آموزشی بانوان فرهنگ‌یار ترافیک شهرستان دماوند، اظهار داشت: بیش از ۸۲ درصد تصادفات به دلیل سرعت و سبقت غیرمجاز، بی توجهی به جلو حین رانندگی، خستگی و خواب آلودگی است.

وی ادامه داد: هدف از آموزشهای عمومی، بازآموزی قوانین راهنمایی و رانندگی، اشاعه رفتارهای صحیح ترافیکی در جامعه، کاهش آسیب ها و خسارات مادی و معنوی، کمک به بهبود وضعیت زیست محیطی شهر در سطح ملی، ایجاد انضباط ترافیکی و کاهش تخلفات و تصادفات است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ حدود ۳۵.۶درصد تصادفات فوتی جرحی جاده ها ناشی از سرعت غیرمجاز و عدم توجه به جلو و همچنین حدود ۲۰ درصد مربوط به عدم رعایت سرعت مطمئنه بود.

سرهنگ فراهانی گفت: تصادفات بانوان در سال ۹۹ بالغ بر ۴۳ هزار و ۲۷۵ فقره بوده که حدودا در ۸.۴ درصد این تصادفات مقصر بودند؛ حدود ۹۱درصد از حمل و نقل از طریق جاده‌ها و ۹ درصد از طریق ریل و هوایی صورت می پذیرد.

وی ادامه داد: یافته های پژوهشی نشان از تاثیر فعالیت بانوان فرهنگ‌یار ترافیکی در کاهش تخلفات رانندگی، رعایت بیشتر مقررات، اجتناب از رفتارهای پرخطر و تخلفات حادثه‌ساز و آگاهی از عواقب ارتکاب تخلفات دارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه حوادث رانندگی بیشترین عامل مرگ و میر پس از بیماری های قلبی، عروقی و سرطان در ایران است، خاطرنشان کرد: بنا بر آمار، روزانه حدود ۴۱ نفر از هموطنان ما در تصادفات کشته می شوند؛ ۶۰ درصد از آمار جانباختگان مربوط به موتورسواران است که در این راستا، استفاده از کلاه ایمنی ۴۰ درصد از آمار جانباختگان و ۷۰ درصد از آمار مصدومان را کاهش می‌دهد؛ سهم عابران پیاده در تصادفات حدود ۲۱ درصد است که به علت عدم استفاده از پلهای عابر پیاده و زیرگذرها و نقاط خط کشی شده است.

در کنار ایمن‌سازی جاده‌ها، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی ضروری است

مهدی حیدری، فرماندار شهرستان دماوند نیز در این جلسه با بیان اینکه تاریخچه اقدامات فرهنگی و آموزشی توسط پلیس راهور قابل تقدیر است، اظهار داشت: در طول سال‌های اخیر اقدامات فرهنگی قابل توجهی توسط پلیس راه از طریق صدا و سیما در جهت آموزش نکات ترافیکی صورت پذیرفت که نتایج آن در جامعه ملموس است.

وی ادامه داد: در این راستا آموزشهایی در حوزه نکات راهنمایی و رانندگی به کودکان ارائه شد و کودکان به عنوان همیاران پلیس، اقدام به ارائه تذکرات موثر به خانواده‌ها می‌کردند.

حیدری افزود: ارتقای فرهنگ در همه حوزه‌ها از جمله رانندگی حائز اهمیت است و بانوان در بسیاری از موضوعات فرهنگی پرچم‌دار هستند که با توجه به این که بانوان نقش پررنگی در تربیت فرزندان دارند، این موضوع بسیار مهم است.

فرماندار دماوند خاطرنشان کرد: با توجه به زندگی امروزی، داشتن خودرو برای اکثر خانواده جزو ضروریات است و بر این اساس، هرچه خودروهای ایمن‌تری داشته و مقررات را رعایت کنیم، سلامت خانواده‌ها تضمین بیشتری خواهد داشت.

این مقام مسئول گفت: قطعا وظیفه دولت ایمن کردن راه‌های کشور، ساخت خودروهای ایمن و برداشتن انحصار از خودروسازانی است که امنیت جان مردم را در پایین ‌ترین سطح قرار می‌دهند، اما در کنار این موضوع، رعایت قوانین توسط رانندگان بسیار حایز اهمیت است.

وی گفت: بر اساس آمار، بانوان کمترین میزان تصادفات را در کشور به خود اختصاص دادند و امیدواریم به عنوان سفیران اجرای قوانین در حوزه راهنمایی و رانندگی موفق باشند؛ علاوه بر این، انتظار ما پررنگ شدن فعالیت پلیس راه در حوزه اموزشی و فرهنگی است.