دکتر فرید نجفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان اینکه واکسن کووایران برکت ، نخستین واکسن ایرانی است که موفق به اخذ مجوز شد و در حال توزیع در مراکز واکسیناسیون است، افزود: تعدادی از مجموعه های تولیدی در داخل اعم از "کوو ایران برکت"، "اسپایکوژن" و "پاستوکووک" پس از اخذ مجوز اضطراری در حال تولید واکسن های خود هستند و این واکسن ها پس از تولید به وزارت بهداشت تحویل داده می شوند.
وی یادآور شد: واکسن های دیگر داخلی هم مانند "رازی کوو پارس"، "فخرا" در نوبت اخذ مجوز هستند و امیدواریم مراحل کسب مجوز ورود به بازار با اتمام فاز مطالعاتی سریع تر انجام شود.
این مسوول در وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: واکسن های دیگر هم در مراحل ابتدایی تر قرار دارند و باید فاز مطالعاتی خود را انجام دهند تا امکان در دسترس قرار گرفتن آنها فراهم شود.
نجفی روند تولید واکسن را با روند تحقیق در این بخش متفاوت توصیف کرد و گفت: در تولید واکسن ممکن است یک سری موانع به وجود آید و کار در برخی مواقع با سرعت پایین پیش برود. البته بخشی از کُندی کار به دلیل ضرورت اتمام فاز مطالعه و اخذ مجوزها و روند ولید صنعتی است.
وی تصریح کرد: واکسن های ایرانی کرونا مایه افتخار هستند، چه آنهایی که در مراحل تحقیق هستند و چه در مرحله تولید و توزیع قرار دارند، تلاش های محققان ایرانی افتخاری بزرگ برای کشور است.
واکسینه کردن مردم اولویت اصلی ما است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان این که اولویت اصلی وزارت بهداشت واکسینه کردن مردم چه با واکسن کرونای داخلی و چه با واکسن وارداتی است، حدود ۸۰ درصد ایرانی ها باید واکسینه شوند تا بتوانیم به مرحله کنترل بحران اپیدمی کرونا برسیم.
نجفی تاکید کرد: با تمام توان در تلاش هستیم که این موضوع هرچه زودتر محقق شود و تزریق واکسن کرونا در مراکز واکسیناسیون کرونا با سرعت مناسب در حال انجام است.
وی ادامه داد: در ماه های اخیر تعداد قابل توجهی واکسن کرونا وارد کشور و تحویل وزارت بهداشت شده است. در حال حاضر شرایط کشور به مرحله ای رسیده که گشایش بسیار مناسبی از نظر ورود واکسن کرونا شکل گرفته است.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، ۴۶ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۱۰۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۱ میلیون و ۵۴۸ هزار و ۲۰۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶۸ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۰۷ دُز رسید.