به گزارش ایرنا، طی بیش از یک سال و نیم گذشته موجهای مختلفی از شیوع و گسترش کرونا و وخامت شرایط را پشت سر گذاشتهایم و همچنان در موجی وخیمتر قرار داریم که طولانی هم شده و همچنان هم نسبت به موجهای بعد هشدار داده میشود.
این وضعیت به تداوم تعطیلی استخرهای شنا در همدان و بیکاری مطلق ناجیان غریق منجر شده و در بین آنها هستند افرادی که فقط از این رشته برای امرار معاش زندگی خود بهره مند بودند.
درواقع از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون استخرهای سایر نقاط کشور به جز دورهای کوتاه بسته بود و بیکاری چندین ماهه را برای مربیان شنا و ناجیان غریق در پی داشته است.
البته در استان همدان امکان بازگشایی استخرها به دلیل شیوع کرونا فراهم نشد و همین مساله باعث بیکاری مربیان شنا و ناجیان غریق شده است.
ممنوعیت فعالیت استخرها در همدان منجر شد تا ناجیان، مربیان، مدیران و مالکان متضرر شوند و بیکاری به چالش بزرگ زندگی آنها تبدیل شود.
این در حالیست که برخی اماکن ورزشی در این حدود ۲ سال از زمان شیوع کرونا با دستور ستاد ملی کرونا فعالیت خود را چندین بار از سر گرفتند اما استخرها با دستور این ستاد همچنان بسته ماند تا فصل تابستان که همواره استقبال بهتری به نسبت سایر ماهها انجام میگرفت، برای دومین سال با تعطیلی سپری شود.
بررسیها نشان میدهد که ناجیان و مربیان شنا در دوران کرونا نسبت به سایر رشتهها بیشترین ضرر را کردند.
بیکاری همنشین ناجیان
ناجیان غریق همدان این روزها برای حضور در استخرهای شنا لحظه شماری میکنند هر چند شیوع کرونا و موج سواری آن در شهرها، این شوق لبریز آنها را به رویا تبدیل کرده است.
همدان از گذشته تاکنون یکی از موفقترین استانها در آموزش ناجیان غریق زبده و باتجربه بود و جزو پنج استان برتر کشور به شمار میرود، به نحوی که از یک هزار ناجی غریق دارای مدرک رسمی در این استان، ۱۵۰ نفر آنها از بانوان هستند.
این استان همواره به عنوان یکی از افتخارآفرینان قهرمانی در سطح کشور به شمار میرود با وجود اینکه همدان استانی غیرساحلی است اما در بخش دریایی مسابقات نجات غریق و غواصی در سال گذشته توانست عنوان سوم کشور را تصاحب کند.
در استانهایی نظیر همدان که استخرها تنها منبع درآمدی ناجیان است، کرونا اسباب بیکاری آنها را فراهم کرد و همین مساله باعث شد تا برخی ناجیان غریق نیز به ناچار برای ادامه کار به شهرهای شمالی کشور بروند تا حداقل بتوانند امرار معاش کنند.
در استانهایی نظیر همدان که استخرها تنها منبع درآمدی ناجیان بود، کرونا اسباب بیکاری آنها شد و همین مساله باعث شد تا برخی ناجیان غریق نیز به ناچار برای ادامه کار به شهرهای شمالی کشور بروند تا حداقل بتوانند امرار معاش کنند.
فقدان بیمه و سختی کار از مهمترین مشکلات ناجیان غریق است و با این حال اقدامی از سوی وزارت ورزش و فدراسیون نجات غریق در پیگیری و تحقق خواسته ناجیان در این بخش انجام نشده است.
تعطیلی استخرها، چالش درآمدی ناجیان غریق
رئیس هیات نجات غریق و غواصی استان همدان دراین باره گفت: متاسفانه ناجیان غریق از پشتوانه مالی و حمایتی برخوردار نیستند و هیچ یک از دستگاههای اجرایی از آنها حمایت نمیکند.
«سیروس سوریان» افزود: استخرهای سطح استان در دوران کرونا به طور کامل تعطیل و همین مساله به چالش بزرگ شغلی ناجیان غریق تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: تعطیلی استخرها باعث شد در کنار ناجیان غریق، مربیان شنا و نیروهای خدماتی استخرها نیز بیکار شوند.
سوریان خاطرنشان کرد: انتظار داریم وزارت ورزش نسبت به این چالش چاره اندیشی کنند چرا که اغلب ناجیان از این راه امرار معاش میکنند و نباید نسبت به آنها توجهی صورت گیرد.
وی گفت: تداوم این وضعیت به مشکلات معیشتی و مالی ناجیان غریق اضافه میکند و توقع داریم مسوولان اجرایی با راهکار مناسب بتوانند آنها را از این بحران، خارج کنند.
ناجیان سوار بر موج مشکلات
مربی نجات غریق و غواصی همدان نیز در این باره میگوید: متاسفانه با توجه به شرایط پیش آمده، اغلب ناجیان استان سوار بر موج مشکلات هستند.
«مرتضی سبزی پور» افزود: در حال حاضر ۹۰ درصد از ناجیان غریق این استان بیکار هستند و با مشکلات عدیده روبه رو شدهاند.
در حال حاضر ۹۰ درصد از ناجیان غریق این استان بیکار هستند و با مشکلات عدیده روبه رو شدهاند.
وی اضافه کرد: استخرهای شنا در استان همدان از ۳۰ بهمن ۹۸ تاکنون تعطیل هستند و به دلیل موج سواری کرونا بازگشایی صورت نگرفته است.
دبیر هیات نجات غریق و غواصی همدان خاطرنشان کرد: بالای هزار نفر ناجی در استان همدان مدرک فعالیت دارند که البته ۲۰۰ ناجی به صورت مستمر و شغل اصلی در این رشته فعالیت میکردند.
وی بیان کرد: در واقع تنها درآمد ناجیان غریق همین فعالیت در استخرهای شنا بود که کرونا مانع از این وضعیت شد.
سبزی پور افزود: انتظار میرود مسوولان نسبت به دغدغه معیشتی ناجیان غریق هم چاره اندیشی کنند.
وی خاطرنشان کرد: تعداد کمی از ناجیان غریق استان تحت پوشش بیمه قرار دارند و مابقی این افراد با شرایط دشوار و نامطلوبی به لحاظ مالی مواجه هستند.
دبیر هیات نجات غریق و غواصی با بیان اینکه فعالیت این هیات نیز نیمه تعطیل است، گفت: در این مدت چند دوره وبینار دانش افزایی و دوره غواصی برگزار کردیم که البته دوره آموزش غواصی در سد نیز برگزار شد.