به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا حجت الاسلام سید مصطفی محقق داماد نوشت: فاجعه دلخراش کشتار بی رحمانه عده ای بی گناه در شهر قندوز افغانستان برای تمام اعضای تمدن بشری اسفناک و مایه شرمساری است ولی برای جامعه دینداران درد آورتر و تاسف بارتر است از آن جهت که اینگونه فجایع تحت پوشش دین و به نام تقرب الی الله انجام می گیرد؛ آن هم به نام دینی که مومنین آن به خدایی باور دارند که عین سلام و رسالت پیامبرش (ص) گسترش رحمت، مهربانی و صلح است.
وی افزود: در این که پشت پرده و مسبب اصلی این اقدامات جنایتکارانه، دست های ناپاک قدرت های سیاسی و تشنگان قدرت وجود دارد، تردیدی نیست و از ارباب قدرت فزون طلب، جز حفظ منافع خود انتظار دیگری نیست ولی مصیبت آن جاست که مباشرین مستقیم فریب خورده و قربانیان بدبخت سیه روزگار که با انفجار خویشتن موجب به خاک و خون کشیدن دیگران می شوند، به انگیزه رسیدن به بهشت برین، زندگی مردم بی گناه را به جهنم سوزان مبدل می سازند؛ انگیزه ای که با تزریق جهل و شست و شوی مغزی توسط تشنگان قدرت فراهم شده است!
این استاد دانشگاه اضافه کرد: آنچه در تزریق جهل و تسریع این فجایع نقش مستقیم دارد، عنصر خطرناکی به نام تکفیر است! تکفیر یعنی خود را واصل به حقیقت دانستن و دیگران غیر موافق خود را باطل و فاقد هرگونه حق حتی حق حیات دانستن و علاوه آن که خود را مکلف به سلب حیات از آنان کردن!
وی ادامه داد: اینجانب ضمن آن که خود را سوگوار این فاجعه انسانی می دانم و با تمام عزیزان افغان هم فغانم با طلب رضوان واسعه الهی برای همه به خون خفتگان مظلوم، از بزرگان جوامع دینی عاجزانه می خواهم که به جای معلول، علت را نشانه بگیرند و برای جلوگیری از تکرار این فجایع اسفبار، تکفیر را محکوم و تحمل و بردباری دینی و احترام به اندیشه دیگران را توصیه فرمایند.
محقق داماد در پایان نوشت: ندای ازلی و ابدی و ما ارسلناک الا رحمة للعالمین(انبیاء/۱۰۷) و وحدت خانواده بشری یعنی مفاد یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی(حجرات/۱۳) را تعلیم و آموزش دهند تا رسالت ادیان به جایگاه اصلی خود بازگردد.
حمله انتحاری به مسجد سیدآباد ظهر در استان قندوز روز جمعه هنگام اقامه نماز جمعه صورت گرفت. مسئولیت این حمله را داعش بر عهده گرفته و گفته است که مسجد مرکزی شیعیان را هدف قرار داده است.
منابع خبری افغانستان از کشته شدن ۱۵۰ نفر و زخمی شدن ۲۰۰ نفر در این حمله انتحاری خبر دادند که قربانیان این حمله را کودکان، جوانان و مردان تشکیل می دادند.
حمله انتحاری به مسجد شیعیان با واکنش گسترده داخلی و خارجی مواجه شد و همه کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران از طالبان خواستند که تامین امنیت مردم را برعهده گیرند و عاملان این جنایت را مجازات کنند.