تهران - ایرنا - در حالیکه روند جهانی واکسیناسیون کرونا بارقه های امید را برای بازگشت به زندگی عادی روشن کرده، دولت ها تلاش می کنند تا با اتخاذ تدابیری شهروندان را از بی اعتنایی به واکسیناسیون بازدارند.

به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا ۱۰ سپتامبر (۱۹ شهریور) اعلام کرد که کارمندان دولت مرکزی باید واکسن کووید ۱۹ را دریافت کنند. همچنین بسیاری از کارفرمایان از کارکنان خود خواسته‌اند تا خود را واکسینه کرده و یا تست‌های هفتگی کرونا را انجام دهند. این قانون برای کسب‌وکارهای دارای کارکنان بیشتر از ۱۰۰ نفر اعمال می‌شود.

از سوی دیگر بیمارستان متدیست هوستون ایالت تگزاس نیز واکسیناسیون کرونا را برای دو هزار و ۵۰۰ کارمند خود از جمله پرستاران و دیگر کادر پزشکی اجباری کرده و در ماه ژوئن ۱۵۳ نفر را به دلیل امتناع از دریافت واکسن کرونا اخراج کرد.

مقامات سانفرانسیسکو ایالت کالیفرنیا نیز اعلام کرده‌اند که عدم دریافت واکسن کرونا، مجازات انضباطی و حتی اخراج از کار را برای تمام کارمندان شهرداری در پی خواهد داشت.

دولت کانادا خبر داده که تا پایان اکتبر (اوایل آبان) واکسیناسیون را برای کارکنان دولتی و کارکنان حمل‌ونقل الزامی خواهد کرد. واکسیناسیون کرونا از ۱۳ سپتامبر (۲۲ شهریور) برای مشاغلی مانند رستوران‌ها ضروری شده است.

از سوی دیگر دولت انگلیس نیز واکسن کرونا را برای کلیه کارکنان خانه‌های سالمندان از جمله پرستاران، کادر پزشکی و خدمه از ماه اکتبر (مهر/آبان) اجباری کرده است.

مت هنکاک، وزیر بهداشت انگلیس ۲۶ خرداد گفت: این تصمیم پس از بحث و بررسی دقیق برای محافظت از ساکنان خانه‌های سالمندان اتخاذ شده است.

واکسیناسیون اجباری شامل کارکنان مراقبت‌های بهداشتی شاغل در بیمارستان‌های دولتی انگلیس نیز می‌شود.

در ایتالیا کارکنان بخش درمان و سلامت این کشور از اوایل بهار ملزم به دریافت واکسن کرونا شده بودند و ماریو دراگی، نخست‌وزیر تماس کارکنان بهداشتی واکسینه نشده با بیماران را غیرقابل‌قبول دانست.

مقام‌های بهداشتی منطقه جنوب غربی کالابریا از تعلیق حقوق ۱۶ نفر از مراقبان سلامت ازجمله پرستار، ماما و دامپزشک تا پایان سال میلادی جاری خبر داده و افزودند: این تعلیق مشروط به واکسیناسیون این افراد لغو خواهد شد.

دولت ایتالیا همچنین اعلام کرده که از ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) تمام کارمندان موظفند گواهی واکسیناسیون، تست منفی کرونا یا دوره نقاهت بیماری کووید را ارائه داده و هر کارگری که گواهی سلامت معتبر را ارائه ندهد، تعلیق می‌شود.

در روسیه اگرچه عبارت «واکسیناسیون اجباری» به کار نمی‌رود، با این حال برخی مناطق این کشور آن را اجرا می‌کنند.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه گرچه مخالفت خود را با واکسیناسیون اجباری اعلام کرده، اما فرمانداران برخی مناطق را برای الزام واکسیناسیون «گروه‌های خاص» شهروندان مختار کرده است.

در حال حاضر کارکنان بخش خدمات در سن‌پترزبورگ و مسکو ملزم به تزریق واکسن کرونا بوده و حداقل ۶۰ درصد از کارکنان بخش‌های بانکی، هتلداری، حمل‌ونقل و خدمات عمومی پیش از ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیر) واکسینه شده‌اند تا با جریمه‌های مالی مواجه نشوند.

مردم سوئیس از ۱۳ سپتامبر (۲۲ شهریور) ملزم شده‌اند تا برای ورود به اغذیه‌فروشی‌ها، رستوران‌ها و باشگاه‌های پرورش اندام گواهی سلامت خود را ارائه دهند. این گواهی نشان‌دهنده انجام واکسیناسیون، گذراندن دوره نقاهت بعد از ابتلا و یا نتیجه منفی تست کرونا است.

دولت یونان نیز از سپتامبر واکسیناسیون را برای پرستاران خانگی و کارکنان بخش سلامتی اجباری کرده و تنها افراد واکسینه شده می‌توانند به سینما، تئاتر و دیگر اماکن سرپوشیده وارد شوند.

دولت هلند هم از ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) ورود به رستوران‌ها، باشگاه‌های شبانه و رویدادهای فرهنگی را منوط به ارائه گواهی واکسیناسیون کرونا کرده است.