قم-ایرنا- استاد حقوق بین‌الملل دانشکده حقوق دانشگاه آلاباما کشور آمریکا گفت: برای کشورهایی که از سلاح‌های کشتار جمعی استفاده می‌کنند باید با زبان دیگری صحبت کرد و سازمان ملل متحد باید مقررات بازدارندگی و جدی تدوین کند.

به گزارش ایرنا از همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه»، پروفسور دانیل جوینر استاد حقوق بین‌الملل دانشکده حقوق دانشگاه آلاباما کشور آمریکا، عصر چهارشنبه در این همایش، افزود: ما باید در زمینه مقررات بازدارندگی و عدم استفاده از سلاح کشتارهای جمعی بسیار تلاش و ممارست کنیم تا به نتایج خوبی دست یابیم.

وی به درگیری‌های سوریه و یمن اظهار کرد: در این درگیری‌ها متوسل به زور شده‌اند و تا جایی که در این نمونه‌های توسل به زور اطلاع دارم، دولت‌ها فجایعی که به واسطه توسل به زور، در فشار آوردن به مردم اتفاق می‌افتد را مشاهده کردند.

وی با اشاره به اقداماتی که از سوی سازمان ملل متحد برای جلوگیری از زور و فجایع در جنگ‌های منطقه‌ای انجام شده است، افزود: اگرچه برخی از کشورها در ایجاد فشار و توسل به زور در منازعات بین‌المللی مسئول هستند، مقرراتی که از سازمان ملل متحد تصویب شده است برای جلوگیری از توسل به زور است اما این وضعیتی که به وجود آمده است نشان می‌دهد شرایط دشوار شده است در حالیکه این قوانین باید بازدارندگی بیشتری داشته باشند و موثر واقع شوند.

پروفسور جوینر بیان کرد: در ایالات متحده آمریکا قوانینی برای ممانعت از اعمال فشار و توسل به زور تدوین شده است اما در عمل، بسیاری از فجایع و وقایع اتفاق می‌افتد در واقع، نشان می‌دهد این قوانین کافی نیستند و یا به درستی اجرا نمی‌شوند.

وی با اشاره به تعارضات به وجود آمده و درگیری‌هایی که از توسل به زور ممانعت می‌کند، ادامه داد: در پژوهشی که سال ۲۰۱۵ در خصوص سلاح کشتارهای جمعی انجام داده‌ام، به این نتیجه رسیدم باید مقرراتی وجود داشته باشد که بتوان در منطقه پیاده و اجرا کرد موارد بسیاری وجود دارد که برای از بین بردن مردم از سلاح‌ها و اعمال زور استفاده می‌کنند اما پیگیری نمی‌شود و مردم از نبود مقررات بازدارنده دائما در عذاب و رنج هستند زیرا تخطی از کاربرد سلاح‌ها بسیار زیاد است و مقررات موجود از استفاده از سلاح جلوگیری نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه دولت‌ها به جای اینکه به آن بیندیشند که باید منافع خود را در سطح بالایی قرار دهند و در سطوح بالا موثر واقع باشند باید منافع ملی و مردم را در نظر بگیرند، ادامه داد: امیدوارم ما در این نشست به یک تفکر جامع و اصیل در حوزه مخاصمات منطقه برسیم.

همایش بین المللی دو روزه حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا طی روزهای ۲۱ و ۲۲ مهرماه سالجاری با سخنرانی اندیشمندان رشته حقوق در دانشگاه قم برگزار می شود./