شهرکرد- ایرنا- نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: اگر چه طی ۱۰ سال گذشته ۵۲۹ مصوبه در شورای فرهنگ عمومی این است به تصویب رسیده اما با اجرای مطلوب تمامی این مصوبات فاصله داریم و باید در این خصوص تلاش و اهتمام بیشتری به کار گرفته شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام روز پنجشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی این استان که با حضور رییس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۰ تاکنون ۱۱۶ جلسه شورای فرهنگ عمومی در استان تشکیل شده و با وجود مصوبات مهم اما هنوز بخش قابل توجهی از این مصوبات به خوبی اجرا نشده و یکی از دلایل نارسایی‌های موجود در کشور و استان همین اجرایی نشدن مصوبات است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه انتظارات بیشتری از شورای فرهنگ عمومی استان و ضرورت اجرایی شدن مصوبات آن داریم، اما با همین وضع موجود نیز شورای فرهنگ عمومی استان برای سه سال رتبه نخست کشور و یک سال نیز رتبه دوم را کسب کرده که نشان از تلاش اعضا دارد اما همچنان انتظارات از این شورا بالاست و باید در ادامه از ظرفیت ها بیش از پیش بهره گیری شود.
نکونام در ادامه با اشاره به ضرورت های فرهنگی این استان، بر ضرورت اختصاص بودجه و امکانات برای بهره گیری بیش از پیش از ظرفیت‌های این استان در راستای توسعه فرهنگی تاکید کرد و افزود: این استان ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه گردشگری طبیعی دارد که می‌تواند آن را به یک اردوگاه بزرگ گردشگری کشور با رویکرد فرهنگی و تربیتی تبدیل کند و نیاز است در این خصوص اقدامات شایسته‌ای انجام گیرد.
امام جمعه شهرکرد، باغ موزه دفاع مقدس را از مهمترین زیربناهای فرهنگی این استان برشمرد و گفت: این مجموعه پرجاذبه می‌تواند به یکی از زیربنایی‌ترین مراکز گردشگری استان تبدیل شود که لازم است با اختصاص بودجه،لازم روند تکمیل آن سرعت گیرد.
نکونام، تعداد خانه‌های عالم در استان را ناکافی دانست و افزود: این موضوع سبب شده تا روحانی مستقر در مناطق استان کمتر از نیاز باشد که رفع این کاستی نیز نیازمند اختصاص بودجه و اعتبار است.
وی، مصلای‌های نماز جمعه را قطب فرهنگی استانها دانست و تصریح کرد: هنوز ۵۰ درصد مصلای شهرکرد تکمیل نشده اما با وجود بهره‌برداری از نیمی از این طرح اقدامات و برنامه‌های خوبی در این مجموعه شکل گرفته است.
رییس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری، ایجاد پارک به ویژه برای بانوان، توسعه مساجد در تمامی نقاط استان، ایجاد زیرساخت برای اجرا شدن قانون امر به معروف و نهی از منکر، شکل‌دهی دانشگاه قرآنی  و تقویت حوزه‌های علمیه را از دیگر ضرورت‌های فرهنگی استان برشمرد و گفت: نیاز است تجهیزات و امکانات لازم را برای تحقق مطلوب این ضرورت‌ها فراهم کرد.
نکونام خاطرنشان کرد: جوان و ضرورت تشکیل خانواده نیز از دیگر ضرورت‌هایی فرهنگی جامعه است که نسبت به آن غفلت شده و شاهد نابه سامانی هوایی در این حوزه هستیم که برای رفع آن نیز نیاز به اجرای برنامه های موثر داریم.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به‌عنوان دومین استان کشور  میزبان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسوولان ملی شامل معاونان وزیران میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی از چهارشنبه شب تا روز جمعه برای بررسی مسائل فرهنگی چهارمحال و بختیاری در این استان حضور دارند و در نشست‌های تخصصی با حضور فعالان فرهنگی استان، دیدگاه‌های مدیران، کارشناسان و صاحب‌نظران استان در خصوص مسائل فرهنگی این استان را بررسی می‌کنند.

در این سفر در چهار محور شامل برگزاری شورای فرهنگ عمومی، تشکیل کارگروه‌های تخصصی، بازدیدهای میدانی با حضور کارشناسان خبره در شهرستان‌های شهرکرد، سامان، ‌بن، بروجن، فارسان و لردگان و امضای سند نهایی سفر برگزار می‌شود.

چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.


 

برچسب‌ها