بیرجند - ایرنا - معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی گفت: ۸۰ هزار و ۳۵۹ فقره پرونده در نیمه اول امسال به محاکم، دادسرا و دادگاه‌های تجدیدنظر استان وارد و ۵۷ هزار پرونده مختومه شده است.

عباس اسماعیلی روز پنجشنبه در گردهمایی فصلی روسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی خراسان جنوبی که با حضور رییس کل دادگستری به‌ صورت ارتباط تصویری در تمامی حوزه‌های قضایی استان برگزار شد، افزود: امسال آمار پرونده‌های وارده به محاکم قضایی این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته است.

وی با تاکید بر اینکه شعب قضایی تا پایان سال باید پرونده‌ها را نسبت به ابتدای سال مساوی و مختومه قطعی کنند گفت: در این مدت نرخ رسیدگی به پرونده‌های قضایی در استان خراسان جنوبی از ۹۵ درصد به ۹۷ درصد افزایش یافته است.

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی از افزایش متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها از ۳۱ به ۳۴ روز در این استان خبر داد و گفت: این متوسط زمان رسیدگی اجرای احکام و سرپرستی‌ها را شامل نمی‌شود.

وی اظهار داشت: ۵۸۸ فقره پرونده مسن با عمر بیش از یک سال در استان داریم که امیدواریم تا قبل از پایان سال مختومه شود.

اسماعیلی گفت: صدور آرای پرونده‌های قضایی در ساعات پایانی ماه اشتباه تایپی بالایی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی از افزایش ۶۷ درصدی پرونده‌های الکترونیک قضایی در ۶ ماه امسال خبر داد و افزود: برگزاری دادگاه‌های آنلاین در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۹ درصد افزایش پیدا کرده و متوسط روزانه ۱۵۴ دادگاه آنلاین برگزار می‌کنیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: سال گذشته نسبت به سال قبل‌تر مجازات‌های جایگزین حبس در استان رو به رشد بوده است.

حجت الاسلام یدالله وحدانی‌نیا افزود: در ارتباط با سامانه سجام که گزارش‌های مردمی از طریق آن به دست ما می‌رسد، دادستان‌ها گزارش‌های مردمی ارسالی را پیگیری کنند.

وی با اشاره به ظرفیت قانون حمایت از اطفال و نوجوانان که آیین‌نامه اجرایی آن مصوب شده است گفت: دادستان‌ها در زمینه اجرایی کردن این مصوبه اهتمام لازم را داشته باشند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی بیان کرد: مکاتبه برای راه‌اندازی مرکز مهر خانواده را برای دیدار والدین طلاق گرفته با فرزندان خود در شهرستان‌های قاینات، طبس و فردوس انجام دادیم که با اهتمام بهزیستی این مراکز ایجاد خواهد شد تا ملاقات‌ها در کلانتری انجام نشود.

وی با بیان اینکه در شهرستان‌های فردوس و بیرجند مراکز مهر برای زوجین متقاضی طلاق توافقی وجود دارد گفت: این مراکز تاثیرگذار بوده است و راه‌اندازی آن در سایر شهرستان‌ها مدنظر باشد.

حجت الاسلام وحدانی‌نیا با تاکید بر تقویت ارتباط دادستان‌ها با سازمان‌های مردم نهاد افزود: همچنین تعامل روسای دادگستری و دادستان‌ها در راستای اجرای عدالت و رسیدگی به مشکلات مردم با فرماندهان انتظامی شهرستان‌ها تقویت شود.