تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۰

سنندج - ایرنا - دیدارشان در پاییز حس بهار را تداعی می‌کرد، کودکانه‌هایشان را زیر ماسک پنهان کرده بودند، اما تلالو چشمانشان بازیگوشی‌هایشان را لو می‌داد، بعد از مدتها از انزوا بیرون آمده بودند تا به تماشای یک برنامه از هفته ملی کودک بنشینند.

به گزارش ایرنا، اگرچه ترس و دلهره از ویروس کرونا این روزها همه جا وجود دارد، اما امروز از لابلای ماسک‌های کودکانه‌ اکسیژن مهر و مهربانی در جریان بود، درخشش چشم‌ها نشان از ذوق و شوق کودکی داشت و دست‌های کوچکشان نهال دوستی و محبت می‌کاشت.

دوستان قدیمی آمده بودند تا بعد از مدتها گل واژه لبخند را بر روی لبان یکدیگر ببینند، لباس‌ کُردی پوشیده بودند تا دنیای رنگارنگشان را زیباتر نشان دهند.

بوستان «کوچک ره‌ش» شهر سنندج امروز میزبان تعدادی از کودکان و نوجوانان بود تا در برنامه «یادگار ماندگار» که به مناسبت هفته ملی کودک برگزار شده بود، به نظاره چندین برنامه فرهنگی و هنری بنشینند.

سخنرانی مسوولان، قرائت شعر و دکلمه، برگزاری موسیقی و کاشت نهال به نام نویسندگان و کودکان و نوجوانان از جمله بخش‌های این برنامه بود که به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان و با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری سنندج تدارک دیده شده بود.

باید زنده بماند خاطرات ناب کودکی‌ام...

«شیلان بالکانه» از اعضای نوجوان کانون پرورش فکری کردستان در این آیین با قرائت متنی زیبا اینگونه یاد روزهای کودکی را گرامی داشت:

"می نویسم کودکی و می‌گذرد روزها،

ابرهای آسمان کودکی می بارد

و با خودم زمزمه می‌کنم

که باید زنده بماند خاطرات ناب کودکی ام

تقویمم را از فصل‌های شادی پر می‌کنم

روزهای خوشبختی

و شب‌های خوش خبری را

گلچین می‌کنم رنگ خوش زندگی را

و می بویم و می شنوم و می‌بینم

حس خوب کودکی‌ام را که در کنارم قدم می زند

روزنه ها روشن‌اند

تنفس من روشن‌تر

نوجوانی‌ام به کودکی ام پیوند می خورد و آینه های احساسم سرشار می شوند از اقیانوس های پر حرارت خنده هایم

می خندم شاد

جرعه جرعه کودکی‌هایم را

تا همیشه خواهم نوشت…"

کمرنگ شدن حضور کودکان در برنامه‌های فرهنگی به دلیل ویروس کرونا

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان نیز در این مراسم، ویروس کرونا را عامل اصلی کمرنگ شدن حضور کودکان در برنامه‌های فرهنگی دانست و گفت: ما همچون سنوات گذشته حضور کودکان را در برنامه‌های فرهنگی شاهد نیستیم اما هفته ملی کودک بهانه‌ای است تا متولیان امر دوباره به اهمیت نیازها و خواسته‌های این قشر مهم از جامعه پی ببرند.

سهیلا شیخی به شعار برنامه‌های هفته کودک امسال با عنوان «حال خوش زندگی، رنگ خوش زندگی» اشاره کرد و ادامه داد: زندگی وقتی زیباست که حال کودکان خوش باشد و ما بتوانیم نیازهای آنها را برآورده کنیم.

وی شادی و نشاط را اصلی‌ترین خواسته کودکان و نوجوانان برشمرد و افزود: زمانی که صلح و آرامش باشد کودکان ما به بهترین شیوه رشد می‌کنند و پرورش می‌یابند.

کودکان را با اهمیت حفاظت از محیط زیست آشنا کنید

یکی از نویسندگان حوزه کودک و نوجوان هم در این مراسم، به ضرورت آشنا کردن کودکان با امر حفاظت از محیط زیست تاکید کرد و گفت: ما در مقابل کودکان مسوولیم و باید این قشر را با اهمیت مسایل زیست محیطی آشنا کنیم.

شیلان گیلانی اضافه کرد: والدین، کودکان را در برنامه‌های درختکاری مشارکت دهند تا آنها با درختکاری و دوستی با طبیعت انس بگیرند.

برگزاری چند قطعه موسیقی توسط اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر صاحب هم فضای این مراسم را لحظاتی شادتر کرد و کودکان هم با تشویق‌های خود با این بخش همراهی کردند.

در ادامه این برنامه از ۲۰ نفر از نویسندگان و فعالان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در کردستان تجلیل به عمل آمد.

کاشت نهال به نام نویسندگان و کودکان 

کاشت نهال با همراهی کودکان، نویسندگان و مسوولان، پایان بخش برنامه‌های این مراسم بود که هر نهال به نام فردی که آن را می‌کاشت نامگذاری و شناسنامه دار می‌شد.

علاوه بر اهمیت تزریق واکسن و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بیاید دست به دعا برداریم تا هرچه زودتر شر ویروس کرونا از سر جامعه ما کم شود و بلکه کودکانه‌ها و بازیگوشی‌های کودکی به دور از ماسک، رنگ سابق را به خود بگیرد، به امید آن روز.

۲۱ مرکز فرهنگی و هنری ثابت و چهار کتابخانه سیار روستایی به کودکان و نوجوانان کردستان خدمات‌رسانی می‌کنند. در حال حاضر ۴۱ هزار کودک و نوجوان در سطح استان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند.