به گزارش ایرنا از روابط عمومی بهزیستی خوزستان غلامرضا صدیق راد پنجشنبه افزود: از این تعداد سه هزارو ۸۳۰ نفر معلولیت خفیف،چهار هزارو ۲۸۹ نفر معلولیت متوسط،چهار هزار و ۷۰ نفر با معلولیت شدید و ۲ هزارو ۶۱ نفر دارای معلولیت در سطح خیلی شدید می باشند.
وی با اشاره به فعالیت سه مرکز خانواده وکودک کم بینا و نابینای استان خوزستان در شهرستان های اهواز، شوش و ایذه که به کودکان زیر ۶ سال خدمات توانبخشی ارائه می کنند گفت: ظرفیت اسمی هر مرکز ۵۰ نفر است و در مجموع تعداد ۱۳۲ نفر از خدمات این مراکز بهره مند می باشند.
صدیق راد در ادامه اظهار داشت: اعطای تسهیلات و وام خود اشتغالی، ایجاد اشتغال توانخواهان از طریق کارفرمایی ، ارجاع و معرفی توانخواهان جویای کار به مراکز پشتیبانی شغلی به منظور آماده سازی توانخواه برای حضور در محیط کار و به کار گرفتن وی در مشاغل متناسب با سطح توانمندی، ارائه معرفی نامه و حمایت از معلولین برای استخدام در سازمانها و نهادهای دولتی با استفاده از سهمیه سه درصد استخدام معلولین از جمله خدمات بهزیستی در راستای اشتغال معلولین نابینا و کم بینا است.
مدیر کل بهزیستی خوزستان بیان کرد: پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان با معلولیت بینایی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به منظورکمک به ارتقاء سطح علمی و آموزشی آنها و پرداخت کمک هزینه دانش آموزی به دانش آموزان با معلولیت بینایی از جمله اقدامات بهزیستی برای ارتقای سطح علمی نابینایان است.
صدیق راد افزود: در راستای خدمت رسانی به افراد با ناتوانی بینایی، کتابخانه مرکزی اهواز با همکاری اداره کل بهزیستی خوزستان از آبان ماه سال۹۱ اقدام به اختصاص بخش ویژه ای به نابینایان کرده است و در حال حاضر ۳۴۰ نفر در بخش نابینایان از وجود ۶۰۰ نسخه کتاب بریل، حدود ۱۱ هزار عنوان کتاب گویا، بیش از چهار هزار کتاب متنی ( الکترونیک)، کلاسهای آموزشی فوق برنامه، نشست های کتابخوانی و نقد کتاب بهره مندند.
وی گفت: استان خوزستان دارای ۶ انجمن نابینا و کم بینا در شهرستان های اهواز، دزفول، شوشتر، بهبهان، امیدیه و آبادان می باشد که به فعالیت های فرهنگی، آموزشی، ارائه خدمات مددکاری و برگزاری مناسبت ها می پردازند.
صدیق راد ایمن سازی شهرها را نیاز امروز نابینایان عنوان کرد و افزود: تمامی افراد حق دارند صرف نظر از میزان توانمندی از امکانات شهری بهره بگیرند لذا حضور فعال و مستقل افراد با معلولیت بینایی در سطح جامعه نیازمند طراحی محیط و مبلمان شهری متناسب با نیازهای این افراد است.
وی ادامه داد:ضرورت مناسب سازی معابر و مبلمان شهری برای افراد نابینا از سوی دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی استان مستقر در بهزیستی پیگیری می شود. رسیدن به نقطه مطلوب در این امر، نیارمند همکاری کلیه دستگاه های اجرایی به ویژه شهرداری ها و آگاهی عموم مردم نسبت به این موضوع است.
۲۳ مهر برابر با ۱۵ اکتبر روز جهانی نابینایان یا عصای سفید نامگذاری شده است.