جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین اظهار داشت: ما در پیگیری مسیر دیپلماسی معنادار برای بازگشت مشترک متقابل به تعهدات برجام و رفع نگرانی های خود در ارتباط با ایران صادق و ثابت قدم بوده ایم.
وی درعین حال با بیان اینکه ما خواهان بازگشت مشترک متقابل به تعهدات برجام هستیم، مدعی شد که اگر ایران درخواست بیشتری داشته باشد و پیشنهاد کمتری بدهد، این مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید.
سخنگوی کاخ سفید بدون هیچ اشاره ای به نقض برجام از سوی واشنگتن و زیاده خواهی های آن ادامه داد: در نهایت تمرکز ما بر دیپلماسی است و من فراتر از آن وارد فرضیات نمیشوم.
جن ساکی همچنین تصریح کرد: ما مشتاق هستیم به وین برگردیم و گفتگوها را ادامه دهیم.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه به وقت محلی در اندیشکده کارنگی اذعان کرد ایران تا زمانی که آمریکا از توافق برجام خارج نشده بود، به تعهدات خود در برجام عمل می کرد. اگر دولت پیشین آمریکا از برجام خارج نشده بود ما در این نقطه نبودیم.
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا مدعی شد دولت بایدن پیشنهاداتی را مطرح کرد که اگر ایران وارد مذاکره می شد و به تفاهم می رسیدیم تمام تحریم هایی که با برجام در تناقض یا ناسازگار بودند، به سرعت لغو می شدند بنابراین از نظر اعتماد سازی این مهمترین اقدامی بود که دولت بایدن می توانست آن را انجام دهد.
رابرت مالی تصریح کرد مهمترین اقدام اعتماد سازی این بود که ما به ایران بگوییم آماده ایم تمام تحریم های وضع شده در دولت ترامپ را که ناسازگار با برجام بودند، لغو کنیم و این مساله ای است که امروز نیز با آن روبرو هستیم.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درعین حال برغم اعتراف به نقض برجام از سوی واشنگتن مدعی شد که فکر می کنم ایرانی ها باید انتخاب کنند می خواهند به این مسیر بازگردند یا راه دیگری را انتخاب می کنند.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست خبری مشترک با وزیران خارجه رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی با تکرار ادعاهای اسرائیل و واشنگتن علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران و فضاسازی در آستانه برگزاری مذاکرات وین اظهار داشت ما در این زمینه که ایران نباید به سلاح هسته ای دست پیدا کند اتحاد داریم و بایدن به این مساله متعهد است. معتقدیم مسیر دیپلماسی بهترین روش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که زمان در حال اتمام است زیرا به نقطه ای نزدیک می شویم که بازگشت به پایبندی به برجام مزایای اولیه این توافق را حاصل نمی کند زیرا ایران از زمان استفاده کرده تا برنامه هسته ای خود را به پیش ببرد.
بلینکن ادامه داد مسیر درحال کوتاه شدن است، نمی خواهم زمان دقیقی مشخص کنم اما با گذشت هر روز، فرصت ها محدود تر می شود.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد ما تمام گزینه ها را برای مقابله با چالش ایران بررسی می کنیم اما همچنان معتقدیم دیپلماسی موثرترین روش است و هر دو طرف باید برای دیپلماسی آماده باشند و تا اینجا ما از ایران نشانه ای برای دیپلماسی ندیده ایم.
اظهارات مقامات آمریکایی و فضاسازی و جنگ روانی آنها همسو با رژیم صهیونیستی در حالی است که سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به تازگی درباره آخرین تحولات مذاکرات هستهای و زمان بازگشت به مذاکرات وین گفته است: فرض من بر این است زمان بازگشت به مذاکرات کمتر از زمان بازگشت آمریکا به مذاکرات است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران تصریح کرده است جمع بندی درباره مذاکرات وین شبانه روزی است. حتی یک ساعت بعد از جمع بندی و بررسی داخلی، زمان برای مذاکره را از دست نمیدهیم تا تاریخ را جمع بندی کنیم.
دولت دموکرات بایدن از منتقدان خروج دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق این کشور از برجام است و به رغم برگزاری شش دور مذاکرات وین و نقض برجام از سوی کشورش، تاکنون اقدامی جدی برای بازگشت به تعهداتش انجام نداده اما همچنان اعلام کرده به مسیر دیپلماسی با ایران معتقد است.
یائیر لاپید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در آستانه از سرگیری مذاکرات هستهای در وین به واشنگتن سفر کرده و همچنان علیه جمهوری اسلامی ایران و برنامه صلح آمیز هسته ای آن فضاسازی می کند.
ادعاهای تکراری مقامات آمریکا و رژیم صهیونیستی درخصوص دستیابی ایران به سلاح هسته ای و فضاسازی ها درحالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی ایران در عالی ترین سطح بارها تاکید کرده است که سلاح هسته ای را حرام می داند.