تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۵

یزد - ایرنا - زندگی امام حسن عسکری (ع) همراه با مظلومیت و غربت بود، معرفی مدیرعامل باشگاه ورزشی یزدلوله و برگزاری مراسم شبی با نابینایان در میبد از جمله خبرهای کوتاه ۲۴ ساعت گذشته استان یزد است.

مدرس حوزه و دانشگاه در تحلیلی بر تاریخ زندگی امام حسن عسکری(ع) گفت: سراسر زندگی امام حسن عسکری(ع)  مظلومیت و غربت اما با درایت آسمانی آن حضرت همراه بود.

به گزارش ایرنا ، حجت الاسلام سید حسن پور موسوی در جمع تعدادی از مردم بهاباد در مسجد امام حسن عسکری(ع) این شهر ،افزود: این امام همام شش سال امامت کردند و در سال ۲۶۰ هجری قمری در سن ۲۸ سالگی به دستور معتمد عباسی با سم به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به اینکه امام حسن عسکری(ع) ۲ ویژگی مهم را بالاترین خصلت‌ می دانست ،خاطرنشان کرد: ایمان به خدا و خدمتگزاری خالصانه به مردم ۲ صفت مهم مسلمانان است .

پورموسوی بابیان اینکه یکی از مسایل  مهم در دورۀ امامت امام هادی و امام عسکری (ع) آماده کردن شیعه برای دوران غیبت بود،گفت:گسترش شیعه و روی آوردن مردم به اهل‌بیت (ع) و وحشت از ولادت امام موعود (ع) باعث شد که معتمد عباسی امام عسکری (ع) را در هشتم ربیع‌الاول سال ٢۶٠ به شهادت برساند.

وی یکی دیگر از وظایف مهم امام حسن عسکری(ع) را آماده‌سازی شیعیان در خصوص غیبت صغری دانست و بیان کرد: زمینه‌سازی غیبت صغری از طریق وکلا و نایب  از زمان امام صادق(ع) و با ایجاد شبکه وکالت کلید خورد و ایشان اشخاصی را به‌عنوان نماینده به نقاط مختلف فرستادند و کار امام صادق(ع) را انجام می‌دادند، لذا مردم شیعه در آن دوران یک آشنایی نسبی با امامت از طریق وکلا داشتند.

وی با اشاره به اینکه امام حسن عسکری (ع) با وجود سن کم از علم و دانش فراوانی برخوردار بود، افزود: آن حضرت همواره یاور مستمندان و فقرا بود و هرگز به دنیای مادی اهمیت نمی داد و اخلاق و معرفت ایشان به مانند پیامبر مکرم اسلام(ص) بود.

پورموسوی با اشاره به سالروز آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج)، خاطرنشان کرد: در زمان غیبت کبری امور مربوط به امام زمان (عج) از سوی ولی امر مسلمانان جهان پیگیری می شود و اطاعت از ولی فقیه زمان واجب است.

وی درباره دلیل شهرت امام یازدهم(ع) به عسکری گفت: این واژه به معنای لشکر، سپاه و نیروی نظامی است و از آن جهت که امام(ع) در محله ای به نام عسکر در سامرا تحت نظر بود و در آنجا سکونت اجباری داشت، به ایشان لقب عسکری دادند.

مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد در فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد .

یزد 

همچنین مدیرعامل گروه صنعتی یزدلوله در حکمی محمدرضا ساده را به عنوان مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی این مجموعه برای مدیریت، برنامه‌ریزی و حضور در لیگ فوتبال کشور معرفی کرد.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل جدید یزدلوله دارای مدرک دکترای مدیریت ورزشی است که از سال ۱۳۷۷ تاکنون در سمت ریاست تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خدمت می‌کند.

امیرمحمد دستا، قبلا مسئولیت مدیرعاملی باشگاه فرهنگی ورزشی یزدلوله را در مسابقه های استانی و لیگ کشوری بر عهده داشت.

هم‌اکنون تیم‌های یزدلوله و شهید قندی یزد به ترتیب در لیگ دسته سوم و دسته دوم کشور به نمایندگی از این استان حضور دارد.

۳۰ تیم فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی یزد در لیگ‌های کشوری حضور دارد و این استان با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۷ هیأت ورزشی و ۶۲ هزار ورزشکار زیرپوشش بیمه ورزشی دارد. 

 میبد

مراسم شبی با نابینایان به مناسبت روز عصای سفید( ۲۳ مهرماه) پنجشنبه شب با حضور  تعدادی از مسئولان محلیی و مددجویان تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان میبد برگزار شد.

به گزارش ایرنا رییس اداره بهزیستی میبد مشکل نابینایان شهرستان را اشتغال و نامناسب بودن معابر برشمرد و اظهار امیدواری کرد که با تعامل شهرداری مشکل یادشده رفع شود.

مجید بهارستانی شهردار میبد که دیروز به این سمت معرفی شد، نیز بر همکاری در راستای مناسب سازی و رفع سد معبر قول مساعد داد.

همچنین حسین برزگر رییس جمعیت نابینایان میبد هم به عملکرد یکساله این مجموعه پرداخت و خرید یک باب ساختمان برای دفتر را یادآور شد.

وی تمایل نداشتن مسئولان میبد به ویژه در بیمارستان شهرستان برای پذیرش افراد نابینا به عنوان تلفن چی در مقایسه با سایر شهرستان ها انتقاد کرد.

وی  نبود امکانات رفاهی مورد نیاز در خانه نابینایان که به صورت خیری در اختیار انجمن گذاشته شد را هم یادآور شد و از مسئولان شهرداری  برداشتن میله های وسط پیاده رو که استاندارد نیست و تردد نابینایان با مشکل مواجه می کند و علامت گذاری جاهای خط کشی برای نابینایان را خواستار شد و از مسئولان بانک ها نیز درخواست کرد، سیستم صوتی گویا برای پرداخت پول نابینایان فراهم  شود.

وی  همچنین بر فرهنگ سازی توقف خودروها برای نابینایان در حال عبور از خیابان تاکید کرد.

همچنین رییس بهزیستی میبد در حاشیه این مراسم در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه چشم عضو حساس بدن است و با بروز مشکل در آن چالش هایی در یادگیری ، درک تصاویر و فعالیت افراد به وجود می‌آید گفت: این مورد باعث مشکل افراد می شود.

سید محسن فلاح افزود: اگر برخی اختلال چشم مانند آب سیاه ، تنبلی چشم و عفونت های چشمی به موقع درمان نشود اختلال جبران ناپذیری به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه با توجه به گزارش سازمان جهانی بهداشت هم اکنون ۴۲ میلیون نابینا و کم بینا در دنیا زندگی می کنند و ۸۰ درصد مشکل نابینایی قابل درمان و پیشگیری است، ادامه داد: با اجرای طرح تنبلی چشم که در کاهش نابینایی نقش بسیار مهمی دارد ، تاکنون ۹۵ درصد کودکان سه تا ۶ سال شهرستان میبد در یک پایگاه دایمی و ۶ پایگاه غیردایم معاینه شدند .

وی اضافه کرد : با اجرای این طرح  ۳۰۱ کودک مشکوک به کم بینایی شناسایی و به بینایی سنج معرفی شدند و هزینه جراحی و خرید عینک برای کودکانی که مشکل نابینایی داشتند از سوی معاونت پیشگیری بهزیستی پرداخت شد ، همچنین خانواده های دارای فرد نابینا به علت مشکل ژنتیک برای مشاوره و آزمایش رایگان به مراکز مشاوره غیردولتی و مرکز تحقیقات ژنتیک معرفی شدند.

رییس بهزیستی میبد تعداد افراد نابینا و یا نیمه بینا را ۴۰۳ نفر ذکر  کرد که از این تعداد ۱۴۷ نفر زن و بقیه مرد هستند  که از این تعداد ۴۰۱ نفر ایرانی و ۲ نفر هم از شهروندان افغان ساکن این شهرستان هستند.

وی به ۶۴ نابینای زیر ۱۸ سال و ۲۸۸ نفر نابینای بالای ۱۸ تا ۶۵ سال  و ۴۹ نفر بالای ۶۵ سال اشاره کرد که از این تعداد بیماری ۱۵۹ نفر خفیف ، ۱۱۴ نفر متوسط ،۹۱ تن شدید و ۳۹ نفر خیلی شدید است.

فلاح به پذیرش ۳۲ نفر نابینا سال ۹۹ و هفت نفر امسال و همچنین به کاهش نابینایی در ۲۰ سال گذشته به دلیل اجرای طرح غربالگری چشم و رتبه اول طرح غربالگری شهرستان در استان یزد  به ویژه در ۲ سال گذشته با وجود شیوع ویروس کرونا اشاره کرد.

وی با برشمردن خدمات ارایه شده به افراد نابینای زیرپوشش مانند پرداخت کمک هزینه وسایل کمک توانپزشکی ، درمان ، معیشت ، تهیه لوازم ضروری منزل ، تحصیل و ازدواج، گفت:  امسال نیز طرح غربالگری از تیرماه شروع شد و چهار هزار و ۳۵۰ نفر غربالگری شدند.

سه هزار نفر از مددجویان تحت پوشش اداره بهزیستی میبد هستند  و مرکز این شهرستان ۱۰۶ نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.

هر ساله ۱۵ اکتبر مصادف با ۲۳ مهر و در برخی سال‌ها ۲۴ مهر را به عنوان روزجهانی نابینایان یا عصای سفید جشن می‌گیرند ، شعار امسال « دنیای بهتر نابینایان آموزش همگانی ، رفع موانع مشارکت و اجرای قوانین » است.