مشهد- ایرنا- جانبازان و معلولان خراسان رضوی با وجود محدودیت‌های ظاهری در عرصه‌های مختلف بویژه ورزش خوش درخشیده‌اند و با افتخارآفرینی‌های متعدد شعار "معلولیت محدودیت نیست" را در عمل به اثبات رسانده‌اند.

۲۴ مهرماه به نام روز ملی پارا المپیک نامگذاری شده است. کمیته ملی پارا المپیک کشور در سال ۷۹ با هدف توسعه ورزش جانبازان و معلولان تاسیس شد که ایجاد زمینه مناسب و تدارک لازم برای شرکت فعال قهرمانان و ورزشکاران جانباز و معلول کشور در رقابتهای مختلف برون مرزی، تلاش برای توسعه ورزش در بین افرادی که دارای معلولیت شدید هستند و تلاش برای توسعه ورزش در بین بانوان جانباز و معلول از جمله اهداف تاسیس این کمیته است.

تشویق و کمک به احیای برنامه‌های پژوهشی در جهت تحقق اهداف کمیته ملی پارا المپیک، ایجاد زمینه‌ها و بستر مناسب برای اجرای فعالیتهای آموزشی به منظور توسعه ورزشهای جانبازان و معلولان و تلاش برای ائتلاف ورزشهای جانبازان و معلولان و جنبشهای جهانی ورزش برای افراد سالم ضمن حفظ هویت ورزش‌های جانبازان و معلولان، تلاش برای تشکیل پایگاههای قهرمانی در کشور و مشارکت هر چه بیشتر قهرمانان دربازیهای پاراالمپیک از دیگر اهداف این کمیته است.

در ۹ دوره‌ای که ایران در مسابقات پاراالمپیک حضور داشته ورزشکاران ایرانی از سال ۱۹۸۸ تا مسابقات امسال در توکیو ۶۹ مدال طلا، ۴۵ مدال نقره و ۴۵ مدال برنز به دست آورده‌اند.

در جایگاه کلی کشورهای حاضر در پاراالمپیک، بهترین دوره حضور ورزشکاران ایرانی مربوط به سال ۲۰۱۲ لندن است که ایران رتبه یازدهم را کسب کرد امسال نیز در مسابقات پاراالمپیک توکیو تیم ایران با ۱۲ مدال طلا، ۱۱ نقره و یک برنز در جایگاه سیزدهم قرار گرفت.

رییس هیات ورزش جانبازان و معلولان خراسان رضوی با بیان اینکه هم اینک ۹۷۸ ورزشکار در این هیات سازماندهی شده‌اند گفت: از این تعداد ۳۰۰ نفر زن هستند.

مصطفی صفایی افزود: برگزاری مسابقات استعدادیابی، توجه ویژه به ورزش همگانی و در اختیار قراردادن مجموعه ورزشی ۱۵ خرداد به صورت رایگان برای تیمهای ورزشی و ورزشکاران شاخص از جمله برنامه هایی است که در این هیات دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: بی توجهی مسوولان نسبت به ورزش جانبازان و معلولان محسوس است و امیدواریم با مسوولان جدید اداره کل ورزش و جوانان، دولت و استانداری کمبودها جبران شود. 

رییس هیات ورزش جانبازان و معلولان خراسان رضوی گفت: نداشتن حامی مالی برای اعزام تیمهای ورزشی جانبازان و معلولان، گرانی تجهیزات ورزشی و بودجه بسیار محدود از جمله مشکلاتی است که با آنها مواجه هستیم.

وی افزود: سرانه ورزشی ورزشکاران این هیات نیز ۶۰ درصد دیگر ورزشکاران است.

صفایی ادامه داد: در مسابقات پاراالمپیک امسال در توکیو نیز سرپرست کاروان ایران، هادی رضایی  یک عضو تیم والیبال نشسته این استان و ۲ تن از اعضای تیم بسکتبال با ویلچر نیز مهدی بابادی و حسن عبدی از این استان بودند.

وی گفت: هم اینک نیز در رشته های مختلف از جمله دو و میدانی، بسکتبال با ویلچر، بوچیا، وزنه برداری و شنا ورزشکاران خراسان رضوی به اردوهای تیم ملی دعوت می‌شوند.

رییس هیات ورزش جانبازان و معلولان خراسان رضوی افزود: حسن طالبی، اردلان حسین‌زاده، بیتا طیبان، محمدحسین ابراهیم‌زاده، امیرعباس کارگران و مصطفی ماریان، ۶ ورزشکار استان هستند که در اردوی آمادگی تیم ملی دوومیدانی معلولان حضور دارند.

وی ادامه داد: همچنین ابوالفضل پورظریف و محمدصالح عرفانیان در اردوی تیم ملی شنا، آرش ظریفی در اردوی تیم ملی وزنه برداری، مظاهر پایداری در اردوی تیم ملی بسکتبال باویلچر و مرتضی رباط‌جزی در تیم بوچیا حضور دارند و خود را برای مسابقات آسیایی آماده می کنند.

دبیر هیات ورزشهای جانبازان و معلولان خراسان رضوی هم گفت: به مناسبت هفته پاراالمپیک یک دوره مسابقه تیراندازی با تپانچه روز ۲۱ مهر با حضور ۱۹ ورزشکار در ۲ بخش مردان و زنان در مشهد برگزار گردید.

محمدرضا هراتی افزود: این رقابتها که به صورت دوستانه انجام شد می تواند زمینه ساز حضور موفق تیراندازان جانباز و معلول این استان در مسابقات انتخابی تیم ملی پاراتیراندازی شود.

وی ادامه داد: مسابقه دوستانه والیبال نشسته نیز در شهر گناباد بین تیم های کاشمر و گناباد با حضور مسوولان شهرستان و رؤسای هیأت ورزشهای جانبازان و معلولان هر دو شهرستان برگزار و تیم کاشمر با نتیجه سه بر صفر مقابل میزبان خود به پیروزی رسید.

دبیر هیات ورزش جانبازان و معلولان خراسان رضوی با اشاره به حضور ورزشکاران این استان در اردوهای تیم ملی گفت: ۱۰ تیرانداز معلول استان به منظور کسب آمادگی برای شرکت در مسابقات پاراآسیایی هانگژو ۲۰۲۲ چین، به مسابقات انتخابی تیم ملی پاراتیراندازی کشور دعوت شدند.

وی افزود: تیراندازان استان شامل مصطفی خادم، مهدی حیرانی، علی میرزایی، عابدین اسفندیاری، نسرین شاهی، نجمه سعادتی، فاطمه محترم، نجمه رحیمی، فرزانه کافی و فاطمه سروری در ۲ بخش تفنگ و تپانچه هستند که از ۲۶ مهرماه برای شرکت در مسابقات انتخابی تیم ملی به تهران خواهند رفت.

هراتی ادامه داد: جانبازان و معلولان باوجود معلولیت و برخی محدودیت‌ها با اراده قوی خود شعار "خواستن توانستن" را عملی کرده‌اند.