تهران - ایرنا - آمارهای رسمی حاکی از ابتلای نزدیک به ۸.۵ میلیون نفر به کرونا در قاره آفریقاست؛ این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت می‌گوید آمار اعلام شده تنها یک هفتم آن چیزی است که در حقیقت وجود دارد.

به گزارش ایرنا، طبق بررسی‌های جدید سازمان جهانی بهداشت در آفریقا،  تنها ۱۴.۲ درصد موارد ابتلا به کرونا شناسایی شده‌اند و افزون بر ۸۵ درصد از موارد ابتلا در این قاره نامشخص است.

بر اساس آمار تارنمای ورلدمترز، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون هشت میلیون و ۴۹۶ هزار و ۸ نفر در قاره آفریقا به کرونا مبتلا شده‌اند و ۲۱۵ هزار و ۵۸۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در میان کشورهای آفریقایی، آفریقای جنوبی، مغرب، تونس، اتیوپی و لیبی بیشترین میزان ابتلا به کرونا را ثبت کرده‌اند و از حیث تعداد فوتی‌ها بیشترین آمار به آفریقای جنوبی با ۸۸ هزار و ۵۶۲ ، تونس با ۲۵ هزار و ۸۲ و مصر با ۱۷ هزار و ۸۸۴ نفر  مربوط می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ساحل عاج( AIP) از سازمان جهانی بهداشت، تا دهم اکتبر ۲۰۲۱ تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در قاره آفریقا ۵۹ میلیون نفر برآورد شده که این رقم ۷ برابر آن چیزی است که رسما گزارش شده است.

تا زمان مزبور، کشورهای آفریقایی بیش از ۷۰ میلیون مورد آزمایش کووید ۱۹ را ثبت کرده‌اند که این رقم تنها بخش کوچکی از جمعیت ۱.۳ میلیارد نفری این قاره است.

به گفته «ماتشیدیسو موتی» مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی در آفریقا، با این تعداد محدود آزمایش، همچنان واقعیت کرونا در این قاره نادیده گرفته می‌شود. او می‌گوید که آزمایش‌های غربالگری تنها بر روی افرادی که علائم کووید ۱۹ را دارند انجام می‌شود در حالی که افراد بدون داشتن علائم، منبع انتقال بیشتر بیماری هستند.

سازمان جهانی بهداشت از ماه‌ها پیش زنگ خطر عدم حمایت کشورهای توسعه یافته از قاره آفریقا برای مقابله با همه‌گیری کرونا را به صدا درآورده است. تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفته در صورتی که تنها کشورهای غنی به واکنس دسترسی داشته باشند از همه‌گیری خارج نخواهیم شد. او بارها تاکید کرده که فقیرترین کشورها بویژه در آفریقا در مواجهه با کرونا فاقد حمایت هستند.

در چنین شرایطی، آفریقای جنوبی اعلام کرده که واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۷ را از هفته پیش رو آغاز می‌کند؛ «ژو فاهلا - Joe Phaahla» وزیر بهداشت آفریقای جنوبی گفته واکسیناسیون این افراد از روز ۲۰ اکتبر انجام می‌شود.

به گفته او، ابتلاهای جدید به کرونا در آفریقای جنوبی در یک هفته گذشته ۲۸ درصد و میزان بستری در بیمارستان‌ها هم ۳.۵ درصد کاهش داشته است.