رحیم دادی نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: احیای مسجد تاریخی مورک، واگذاری مجموعه کاروانسرا به بخش خصوصی، مرمت خانه تاریخی کهزادی و اجرای ۶ برج نوری در بافت تاریخی از جمله اقدامات صورت گرفته در این بافت است.
وی بیان کرد: کاوش و آواربرداری ارگ بافت تاریخی، کاوش و آواربرداری گذر پشت کاروانسرا، احداث پارک مسجد ابوذر مرمت حجرههای کاروانسرا، مرمت حجرههای امامزاده جابر (ع)، مرمت حجره بازار، سمپاشی مجموعه بلاد شاپور و تدوین و آمادهسازی ثبت جهانی شهر تاریخی دهدشت از دیگر اقدامات انجام شده برای ساماندهی بافت تاریخی دهدشت است.
دادی نژاد با بیان اینکه کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت در صورت تایید کارشناسان یونسکو ثبت جهانی خواهد شد گفت: ثبت جهانی این اثر تاثیر مثبتی در توسعه گردشگری این شهر و استان خواهد داشت.
وی عنوان کرد: برای ثبت جهانی کاروانسرا به زودی کارشناسان یونسکو برای مطالعه و ارزیابی ثبت این اثر بازدید خواهند داشت.
وی بیان کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته در زمینه ساماندهی، احیا، ترمیم و آوار برداری این بافت پیش بینی می شود ثبت جهانی این اثر تاریخی مشکل خاصی نداشته باشد.
بافت قدیم شهر دهدشت بلادشاپور یکی از بزرگترین آثار دوره صفوی به لحاظ اهمیت بافت تاریخی و وجود بناهای ارزشمند سال های متمادی است که از سوی مسئولان خبرهای زیادی از احیای این بافت منتشر شده است.
بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.
براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز مهم سیاسی اقتصادی در عصر صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.
وجود بیش از دو هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن است که روز به روز درحال نابودی و تخریب است.
در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی بهجا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجرهها بوده که دور تا دور حیاط بنا شدهاند.