مریم پور حسینی روز شنبه با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی کشت این محصول نسبت به سال گذشته افزود: در سال جاری ۱۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان، زیرکشت دانه روغنی کنجد قرار گرفت.
وی ادامه داد: شهرستان کازرون یکی از قطبهای تولید کنجد استان فارس است ، بخش جره و بالاده این شهرستان به دلیل شرایط اقلیمی و خاک حاصلخیز، کانون اصلی کشت کنجد در کازرون است.
پورحسینی افزود : محصول کنجد علاوه بر درآمد زایی بالا و مقرون به صرفه بودن، به عنوان یک محصول کم آب بر می تواند در رعایت الگوی کشت، جایگزین محصولات پر آب از جمله ذرت دانه ای شود.
مسئول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون همچنبن افزود: ۹۰ درصد کشت کنجد در این شهرستان به صورت بی خاک ورزی یا کم خاک ورزی انجام شده است که علاوه بر کاهش هزینه های عملیات خاک ورزی، نقش مهمی در حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از فرسایش خاک دارد.
پورحسینی به کیفیت بسیار خوب کنجد های شهرستان کازرون اشاره کرد و گفت: کنجد تولیدی این شهرستان علاوه بر تامین بازار مصرف شهرستان به استان های اصفهان، یزد، قم که کارگاه های شیرینی پزی، ارده سازی، حلواشکری و روغن گیری دارند عرضه می شود.
وی در پایان اضافه کرد : از مشکلات اصلی این زراعت، عدم امکان برداشت مکانیزه است و در حال حاضر برداشت در همه مزارع این شهرستان بصورت دستی و در چهار مرحله درو، خرمن، استحصال دانه و بوجاری انجام میگیرد که هزینه زیادی را به کشاورز تحمیل می کند.