سمنان- ایرنا- استاندار سمنان با اشاره به ضرورت ورود دانشگاهیان، نخبگان و مدیران در بحث تامین آب برای استان، گفت: این اقشار کارگروه ویژه استانی این موضوع تشکیل دهند.

به گزارش ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان در سالن جلسات یادگار امام(ره) استانداری افزود: در کنار کارگروه سازگاری با کم آبی و شورای حفاظت از منابع آب استان، کارگروهی با حضور دانشگاهیان، نخبگان و مدیران مرتبط با حوزه آب به منظور رسیدگی به امور مرتبط با تامین آب، تشکیل و موارد به صورت ویژه پیگیری خواهد شد و اینجانب نیز در این ‌جلسات حضور خواهم یافت.

وی بیان کرد: لازم است تا دانشگاهیان، نخبگان و مدیران استان سمنان در بحث مدیریت تولید، توزیع و مصرف آب ورود و کمک کنند.

استاندار سمنان یادآور شد: پروژه ها، سدها و خط های انتقال آب در حوزه مدیریت مصرف آب در استان، به صورت هفتگی رصد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کمبود شدید آب از چالش ها و دغدغه های اصلی استان سمنان است، ادامه داد: ضرورت دارد تا توجه جدی به بحث مدیریت بهینه مصرف آب در این زمینه صورت گیرد.‌

 هاشمی یادآور شد: در کنار طرح ها و اقدامات به منظور تامین آب، نیاز است تا به صورت جدی در بحث مصرف بهینه و صحیح آب نیز دقت شود و مدیریت صورت گیرد تا بتوان شاهد موفقیت در حوزه آب و رفع چالش ها و کمبود ها باشیم.

استاندار سمنان گفت: توزیع آب جزو وظایف ذاتی آب و فاضلاب است که باید به خوبی انجام شود و در بحث مصرف آب نیز که در اختیار مردم است، تقاضا داریم تا مدیریت مصرف بهینه در دستور کار باشد.

وی افزود:  حدود ۹۰ درصد آب تولیدی استان سمنان در بخش کشاورزی استفاده می شود و باید توسعه کشت گلخانه ای و آبیاری نوین، طی برنامه عملیاتی زمانبندی شده به منظور مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی، در دستور کار باشد.

هاشمی بیان کرد: استفاده از پساب و فاضلاب یکی از مولفه های مهم در بحث آب تخصیصی صنعت در بسیاری از نقاط کشور است که باید در استان این مساله به صورت جدی مد نظر باشد و طرح های در دست اقدام سرعت گیرند.

وی با اشاره به اینکه اگر با بحث فرسودگی شبکه انتقال آب و آبرسانی، با هدررفت آب مواجه هستیم باید به صورت جدی رسیدگی، برطرف و اصلاح شود، تاکید کرد: شهرداری های استان برنامه های خود را  برای استفاده از آب غیرآشامیدنی به‌ منظور نگهداری فضای سبز شهری، به سرعت تدوین و ارائه کنند.

وی بیان کرد: ۷۰ درصد اعتبارات در حوزه وزارتخانه ها قرار دارد و تخصیص می یابد، مدیران استان باید به صورت ویژه و مستمر نسبت به پیگیری برای جذب اعتبارات ملی به منظور اجرا و تکمیل طرح های حوزه مدیریتی خود در استان، اقدام کنند.

استاندار سمنان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هفتمین سفر استانی ریاست جمهوری انجام شد و این سفرها تداوم دارد، نیاز است تا مدیران استان همواره آمادگی لازم را برای این‌ مساله داشته باشند و طرح های عمرانی و اقتصادی را بررسی و برای پیگیری و مطرح کردن نیازها در سفر، جمع بندی کنند.