ساری – ایرنا – مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: سه شهر مازندران به مرحله نیمه‌نهایی هفتمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران راه یافتند.

عباس زارع روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: داوران هفتمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از بین ۱۹۱ شهر سراسر کشور ۳۶ شهر از ۲۲ استان را شایسته حضور در مرحله نیمه‌نهایی معرفی کردند که مازندران امسال نیز مانند ادوار گذشته در این مرحله نماینده دارد.

وی افزود: شهرهای نکا، بهشهر و آمل از مازندران در بین ۳۶ شهر راه‌یافته به مرحله نیمه‌نهایی هفتمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران قرار دارند. از نظر تعداد شهرهای راه‌یافته به مرحله نیمه‌نهایی مازندران پس از کرمان که چهار شهر در مرحله نیمه‌نهایی دارد همراه با سیتان و بلوچستان دومین استان کشور است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: این استان از نظر تعداد شهرهای متقاضی شرکت در رویداد انتخاب پایتخت کتاب ایران نیز این دوره با توجه به ثبت‌نام ۱۲ شهر استان، همراه با استان‌های البرز، خراسان رضوی و هرمزگان در جایگاه سوم بین استان‌ها قرار گرفت.

زارع یادآور شد: شهرهایی که طرح‌های خلاقانه مرتبط با ترویج کتاب‌خوانی گوناگون را طی یک سال برگزار می‌کنند با مستندسازی از فعالیت‌های انجام شده و تشریح فعالیت‌ها و خروجی آن که در قالب یک مجموعه به امضای شهردار و رئیس اداره فرنگ و ارشاد اسلامی گردآوری می‌شود و ارائه به دبیرخانه رویداد پایتخت کتاب ایران در این رویداد شرکت می‌کنند و پس از داوری طرح‌ها، تعدادی از شهرها به مرحله نیمه‌نهایی می‌رسند.

وی افزود: در مرحله نیمه‌نهایی داوران از بین شهرهای راه‌یافته به این مرحله پنج شهر را به عنوان نامزدهای اصلی حضور در مرحله نهایی پایتخت کتاب ایران انتخاب می‌کنند. در مرحله نهایی نیز توسط داوران یک شهر به عنوان پایتخت کتاب و چهار شهر دیگر به عنوان شهرهای خلاق کتابخوانی معرفی می‌شوند.

به گفته زارع در ششمین دوره این رویداد نیز چهار شهر ساری، بهشهر، بابل و آمل از مازندران در بین نامزدهای پایتخت کتاب ایران قرار گرفته بودند.

در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷) و یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانسته­اند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کنند.

فراخوان هفتمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران  در زمستان ۱۳۹۹ از سوی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب اعلام شد.

این طرح با مشارکت برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی از جمله سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع-رسانی، اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، کانون­های فرهنگی و هنری مساجد، کمیسیون ملی یونسکو تشکل‌های نشر، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور و دیگر نهادها و سازمان‌های فعال و علاقه‌مند در این زمینه اجرا می‌شود. شهر منتخب علاوه بر لوح تقدیر مقامات عالی‌رتبه کشوری، مجموعه‌ای از تسهیلات، اعتبارات و منابع فرهنگی دریافت می‌کنند.