نوشهر - ایرنا - رئیس سازمان جنگل‌ها ، مراتع و آبخیزداری کشور تدوین طرح مدیریت جامع آبخیزداری را برای حفاظت از آب و خاک و توسعه پایدار کشور ضروری برشمرد و تاکید کرد : حفاظت از خاک نیازمند مدیریت جامع آبخیزداری است .

به گزارش ایرنا ، مسعود منصور روز یکشنبه در همایش بین المللی جوانان انجمن جهانی حفاظت از آب و خاک که در دانشکده تربیت مدرس شهرستان نور در حال برگزاری است ، افزود : وجود طرح جامع آبخیزداری سبب می شود تا عوامل تصمیم گیر و برنامه ریز بتوانند در زمان تقسیم و  تخصیص بودجه کشور نگاه ویژه ای به این بخش داشته باشند و حفاظت از آب و خاک مغفول نماند .

 وی توضیح داد : امروز مهم ترین رویکرد در حوزه پیشگیری از فرسایش خاک اقدامات آبخیزداری است ، چرا که فعالیت در این بخش باعث اثربخشی بیشتری در کاهش فرسایش خاک و آثار تخریبی سیلاب ها و حفاظت از سفره های زیر زمینی می شود.

منصور از فرسایش های آبی ، بادی ، شوری و آلودگی خاک ، افزایش روز افزون جمعیت ، توسعه صنعتی و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی به عنوان مهم ترین عوامل تهدید کننده منابع طبیعی و زیست بشر یاد کرد و هشدار داد : در صورت عدم برنامه ریزی مناسب برای مقابله با این عوامل در آینده جامعه بشری دچار مشکلات زیادی خواهد شد.

رئیس سازمان جنگل ها گفت : عوامل تهدید کننده تاکنون خسارت های زیادی علاوه بر زیر ساخت ها به منابع طبیعی و کشاورزی کشور وارد کرده است و برای جلوگیری از خسارت های بیشتر ، اقدامات پیشگیرانه باید به عنوان رویکرد اصلی در برنامه ریزی ها قرار گیرد.

وی با اظهار این که وضعیت سرزمین ایران به خاطر واقع شدن در بخش خشک و نیمه خشک کره زمین اگر بدتر از سایر مناطق جهان نباشد ، بهتر نیست  ، تاکید کرد : در صورت عدم برنامه ریزی مناسب و بهنگام در این زمینه در آینده با مشکلات مضاعفی رو به رو خواهیم شد.

منصور برگزاری همایش در کشورهای مختلف و تبادل نظر و تجربه را در دستیابی به بهترین راه حل برای مقابله با تهدیدات منابع طبیعی و آب و خاک مفید ارزیابی کرد و گفت: برگزاری اینگونه همایش ها می تواند برای جامعه در باره تبعات تداوم وضعیت موجود روشنگری کند و حساسیت ها را بر انگیزد ضمن این که در بعد بین المللی قادر است زمینه را برای بهره گیری از کمک های سازمان های بین المللی هموار کند.

وی با اشاره به تأسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک با همکاری سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در ایران ، خواستار حضور و عضویت همه کارشناسان و صاحبنظران در این مرکز شد و افزود : با استفاده از نظرات و دیدگاه های صاحب نظران و ارائه راهکارهای مناسب به این مرکز می توان گامی موثر در جهت مبارزه با عوامل تهدید کننده آب و خاک در کشور برداشت.

سومین همایش بین المللی جوانان انجمن جهانی حفاظت از آب و خاک صبح امروز با حضور ۷۰ نفر از متخصاصان و کارشناسان حوزه آبخیزداری کشورهای مختلف جهان به صورت ویدئو کنفرانس آغاز به کار کرد و تا ۲۷ مهر ماه ادامه دارد.

نخستین همایش بین المللی جوانان انجمن جهانی حفاظت از آب و خاک در کشور چین و دومین آن در صربستان برگزار شده بود.