به گزارش ایرنا، این قرارگاه زیر مجموعه ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری، مسوول بازسازی خانههای روستایی مناطق متاثر از زلزله خواهد بود و در کنار آن برای اسکان موقت خانوارهایی که هم اینک در چادر سکونت دارند خانههای استیجاری تامین و کمکهای مردمی و خیران نیز با محوریت این قرارگاه جمعآوری و توزیع شود.
فرمانده سپاه چهارمحال و بختیاری روز یکشنبه در نشست هماهنگی این قرارگاه جهادی اظهار داشت: با توجه به تجربه موفق تشکیل قرارگاه جهادی در حوادث قبلی نظیر سیل خوزستان و زمینلرزه استان کرمانشاه بنا بر این شد تا نظیر چنین قرارگاهی برای ساماندهی وضعیت زلزلهزدگان استان به ویژه در شهرستان کوهرنگ تشکیل شود.
سردار پاسدار محمدعلی اکبری افزود: در قالب این قرارگاه جهادی، عملیات بازسازی واحدهای مسکونی آسیبدیده از زلزله با کمک دستگاههای اجرایی و گروههای مردمنهاد و خیرین اجرا میشود که در همین راستا تفاهمنامهای بین بسیج سازندگی، بنیاد مسکن و مالکان خانههای آسیبدیده بسته میشود.
وی تصریح کرد: علاوهبر آن جذب، نظارت و هزینهکرد کمکهای مردمی نیز با محوریت این ستاد انجام میگیرد .
فرمانده سپاه چهارمحال و بختیاری افزود: علاوهبر بازسازی خانههای مسکونی، نوسازی و تعمیر مدارسی که در این زلزله تخریب شده است نیز در دستور کار این قرارگاه قرار دارد.
به گفته اکبری، در صورت ضرورت، قرارگاههای جهادی شهرستانی نیز در کوهرنگ، اردل و فارسان تشکیل میشود تا به صورت هفتگی گزارشی از اقدامات انجام شده در این شهرستانها ارائه شود.
وی علت اصلی تشکیل این قرارگاه جهادی را انسجام و وحدترویه دستگاههای مختلف در کمک به مردم مناطق زلزلهزده عنوان کرد و گفت: امید است در قالب این ستاد بتوان در کوتاهترین زمان مشکلات مردم را برطرف کرد تا با فرارسیدن فصل سرما و وقوع بارشها مردم سرپناه امن و مناسبی داشته باشند.
فرمانده سپاه چهارمحال و بختیاری با قدردانی از حضور به موقع دستگاههای اجرایی و خدماترسان در منطقه در ساعات ابتدایی زلزله، خاطرنشان کرد: امید است در سفر آتی ریاستجمهوری اعتبار قابل توجهی برای رفع محرومیتهای عمیق استان به ویژه در شهرستان کوهرنگ اختصاص داده شود.
اکبری افزود: زلزله سبب شد تا به عمیق محرومیت در این منطقه از جمله آسیبپذیر بودن خانهها و زیرساختها پی ببریم که رفع این محرومیتها تلاش دوچندانی را میطلبد.
به گزارش ایرنا، زمینلرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر مرز استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.
این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد.
این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مردمی، زیربنایی و کشاورزی به این استان وارد کرده است.
پنج هزار و ۶۷۰ نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار در شهرستانهای کوهرنگ، اردل و فارسان این استان از زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد متاثر شدند که در همین راستا ۱۰۶ خانه مسکونی به طور کامل آوار شد که برای اسکان موقت ۱۰۰ خانوار چادر و بستههای امدادی نظیر وسایل گرمایشی، مواد غذایی و سایر مایحتاج ضروری زندگی از سوی هلال احمر استان توزیع شده است.
با توجه به فصل سرما و موقعیت کوهستانی منطقه، تامین سرپناه امن و مناسب برای مردم ضرورت دارد.