اکبر کرامتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان مرغ کشتار شده به تعداد ۱۶۳ هزار و ۴۸۸ قطعه با وزن بیش از ۲۶۵ تن در سطح ۱۲ کشتارگاه طیور استان تولید و روانه بازار شده است.
وی با بیان اینکه جوجهریزی در واحدهای پرورش طیور استان به اندازه کافی صورت گرفته است گفت: میزان مرغ مورد نیاز روزانه استان ۲۱۰ تا ۲۳۰ تن است که در حال حاصر تولید روزانه بیش از نیاز استان است.
کرامتی اضافه کرد: بیشترین میزان تولید گوشت مرغ مربوط به کشتارگاه های شهرستان ارومیه به میزان ۹۸ تن و مابقی به سایر کشتارگاه های استان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: طی ۶ ماهه اول سال جاری میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است و نیاز است برنامه ریزی و تمهیدات لازم توسط زنجیره ها برای تداوم و پایداری تولید در ۶ ماهه دوم نیز صورت گیرد.
کرامتی با اشاره به اینکه در استان ۷۳۶ مرغداری گوشتی فعال است، افزود: ۱۶ میلیون قطعه مرغ، ظرفیت تولید آنها در هر دوره ۴۵ روزه است.
وی با اشاره به اینکه نهاده مورد نیاز واحدهای طیور با ارز دولتی تاکنون تأمین شده است افزود: شاهد تغییرات قیمتی در بازار عرضه هستیم که این مشکل لازم است با پیگیری واحدهای نظارتی برطرف شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم تشدید نظارت بر توزیع مناسب مرغ در شهرهای مختلف استان گفت: با وجود کشتار مرغ مازاد بر نیاز استان، انتظار داریم نظارت کافی بر روند توزیع مرغ توسط دستگاه های نظارتی صورت گیرد تا شاهد سواستفاده سود جویان نباشیم.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی جزو استان های مطرح و شاخص در صنعت طیور از نظر تولید گوشت مرغ و تعداد زنجیره تولید در کشور است افزود: همزمان با فرآیند تولید باید به دنبال دست یابی به بازارهای صادراتی و توسعه این صنعت در استان باشیم .
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: ۱۵ میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه مرغ، ظرفیت تولید مرغداری های گوشتی استان در هر دوره ۴۵ تا ۶۰ روزه است.
وی اضافه کرد: ۶ کارخانه جوجه کشی با ۹۴ میلیون قطعه ظرفیت تولید، ۱۵ کشتارگاه طیوربا ظرفیت ۳۹ هزار ۵۰۰ قطعه کشتار در ساعت، ۲۷ واحد کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۳۶ هزار تن در استان فعال است که میتواند در هدایت این استان به ردههای بالای تولید و صادرات این محصول نقش ایفا کند.
آذربایجان غربی از استان های پیشرو در صنعت طیور کشور است که سالانه با ۱۰۲ هزار تن تولید گوشت مرغ بخش عظیمی از بازار های استان های همجوار را تغذیه می کند.