به گزارش گروه استانها، با نزولی شدن روند شیوع بیماری ،تعداد شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی به رقم ۹ و ۱۰۶ شهرستان رسیده است اما با تغییر فصل و سرد شدن هوا ، افزایش سفرها و ترددهای غیر ضرور در تعطیلات، بیم شیوع موج ششم وجود دارد.
کاهش آمار جانباختگان به رقم زیر ۲۰۰ نفر این خطر را گوشزد می کند که مردم با بی توجهی و رفتارهای عادی انگارانه باعث بروز موج ششم شیوع و افزایش شدن دوباره آمارها بشوند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم روز گذشته اظهار داشت که بابت کرونا و پیک ششم آسوده خاطر نیستیم و باید درحالت آمادهباش بمانیم و امیدواریم با انجام واکسیناسیون سراسری در ماههای آینده، در وضعیت بهتری قرار بگیریم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز نسبت به مواجهه با موج ششم این بیماری هشدار داد و گفت : عواملی از جمله تعدد مسافرتها، بازگشایی مدارس و برگزاری اجتماعات در این زمینه دخیل هستند .
محمدمهدی گویا با بیان آخرین وضعیت کرونا در کشور، تداوم طرح شهید سلیمانی با قوت و کیفیت بیشتر را یکی از ارکان اساسی برای کنترل همه گیری این بیماری خواند.
وضعیت کرونا در استانها
از سنندج خبر رسیده که از میان ۳۱ مبتلا به قارچ سیاه تا کنون چهار نفر جان خود را از دست داده اند و ۱۶ نفر دیگر بستری هستند و ۲ تن دیگر به دلیل درگیری شدید چشمی به بیمارستان تهران اعزام شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه درمان این افراد برای بیمارستانها هزینه زیادی را در بر میگیرد و افراد مبتلا طول درمان زیادی دارند افزود: قارچ سیاه معمولا سینوسها و مغز را آلوده کرده و منجر به آبریزش بینی، تورم و درد یکطرفه صورت، سردرد، تب و بافتمردگی میشود و انواع دیگر بیماری ممکن است ریهها، معده، رودهها و پوست را آلوده کند.
دکتر صدیق جدیدالاسلامی با بیان اینکه این بیماری غیر ویروسی واگیر نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود، اظهار داشت:کرونا عامل اصلی شیوع قارچ سیاه است و مصرف داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی، ترس و استرس از عوامل مهم ایجاد این بیماری است.
کرونا در یزد هم طی شبانه روز گذشته سه قربانی گرفت، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: اکنون ۴۰۵ فرد مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۸۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی هم گفت: بستری شدگان روزانه سندرم حاد تنفسی در استان طی ۲۴ ساعت گذشته به ۲۱۰ نفر رسید که کمترین رقم طی ۱۱ هفته اخیر بوده است.
جواد آقازاده افزود: در این مدت تعداد بستری شدگان روزانه کرونا در آذربایجان غربی به نزدیکی های ۴۶۰ نفر هم رسیده بود ولی طی روزهای اخیر، کاهش خوبی داشته است.
در لرستان هم روند ابتلا به کرونا کاهشی شده که به گفته قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان این آمار ۶۰ درصد کاهش یافته است .
دکتر علی فرهادی اظهار داشت: اکنون روند بستری در استان ۴۵ درصد کاهش یافته و به متوسط روزانه ۱۴۴ نفر رسیده است.
هم اکنون وضعیت کرونایی شهرستان های ازنا، دورود، چگنی، سلسله، دلفان، کوهدشت، الیگودرز و رومشکان زرد و خرمآباد، پلدختر و بروجرد همچنان نارنجی است.
جمع بستریشدگان کرونا در دانشگاه علوم پزشکی سمنان هم به گفته ریس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان به ۱۰ هزار و ۵۶ نفر رسید .
نوید دانایی بیان داشت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۴۵ هزار و ۳۷۲ مورد مثبت کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی پیسیآر در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز گفت: با افزوده شدن ۱۴۷ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۶هزار و ۴۰۲ نفر رسید.
دکتر سید محمد هاشمیشهری اظهارداشت: با فوت یک نفر دیگر در شبانهروز گذشته شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۵۶۰ نفر رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم گفت: بر اساس پیش بینیها ، شروع موج ششم کرونا در مازندران به دلیل کاهش شدید رعایت دستورالعملهای بهداشتی و بیتوجهی ۵۰ درصد گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال به دریافت واکسن از اوایل آبان دور از انتظار نیست.
دکتر قاسم اویس افزود: در اوایل مهر سال جاری پیشبینی کرده بودیم که در صورت تدوام رعایت نشدن دستورالعملهای بهداشتی و همچنین افزیش مسافرتهای غیرضروری و بی رغبتی گروه های مختلف سنی نسبت به دریافت واکسن کرونا، موج ششم کرونا در مازندران در دومین ماه پاییز محتمل خواهد بود و اکنون شاهدیم که رعایت دستورالعمل های بهداشتی در روزهای گذشته در مازندران به کمترین حدممکن از زمان شیوع کرونا یعنی کمتر از ۳۵ درصد رسیده است.
وی با درخواست از شهروندان مازندرانی برای دریافت واکسن کرونا و همچنین رعایت دستورالعمل های بهداشتی ، هشدار داد : در صورت ادامه بی اعتنایی های کنونی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسن گریزی ، متاسفانه باید منتظر فاجعه ای باشیم که نتیجه آن تا پایان آذر ماه از دست رفتن جان صدها تن دیگر از هم استانیها خواهد بود.
فرماندار رشت نیز با اشاره به بستری بودن ۲۰۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های این شهرستان از افزایش ۱۲ درصدی آن نسبت به هفته گذشته خبر داد .
علی فتح اللهی اظهار داشت: رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح شهرستان رشت به حدود ۶۵ درصد رسیده که به نسبت به هفته گذشته نشان دهنده کاهش است.
شهرستان رشت با ۸۸۱ هزار نفر در وضعیت زرد کرونایی قرار داد که بر اساس آخرین ارزیابی نرم افزار ماسک اعلام شده در جمعه گذشته ، نسبت به هفته قبل تغییری نداشت.
فرماندار اردکان هم با اعلام اینکه موج پنجم کرونا در این شهرستان فروکش کرده است از شکننده بودن شرایط شیوع ابراز نگرانی کرد.
در خبر دیگر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که پنج بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در استان جان باختند و ۹۵ بیمار دیگر به تخت های بستری انتقال یافتند.
دکتر شهرام صیادی افزود: با مرگ پنج بیمار کووید ۱۹ شمار کل جانباختگان این بیماری در البرز به ۶ هزارو۲۲۴ نفر رسیده است.
وضعیت واکسیناسیون در کشور
حدود هفت ماه از آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور می گذرد و تا کنون ۴۸ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۹۳ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۵ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۹۸۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند که مجموع رقم واکسن های تزریق شده به بیش از ۷۴ میلیون دُز می رسد ،با سرعت گرفتن واکسیناسیون تا اندازه ای نگرانی ها از مرگ و میرهای سه رقمی کاسته شده است اما به گفته کارشناسان هنوز تا رسیدن به ایمنی جمعی یعنی واکسیناسیون ۸۵ درصدی جامعه فاصله داریم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به گستردگی مراکز واکسیناسیون در پایتخت گفت: این مراکز در حاشیه شهر نیز ایجاد شده است و تاکنون ۲۰ هزار نفر از اتباع و افراد در حاشیه شهرها در این مراکز واکسینه شدند.
محمد امین توکلی زاده توضیح داد: اولویت شهردار تهران سلامت شهروندان است و به این منظور دستورالعمل و تکالیف گسترده ای در این زمینه تهیه و تدوین شد. در اولین گام موفق شدیم تمامی اماکن ورزشی و سوله های بحران شهر را به امر واکسیناسیون اختصاص دهیم و حتی این مراکز را در حاشیه شهر گسترش دادیم تا روند واکسیناسیون تسریع شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۶۰ هزار دُز واکسن کرونا در این شهرستان تزریق شده است، گفت: ۴۸ هزار و ۶۸۰ نفر هر ۲ دُز واکسن را دریافت کرده و ۱۱۱ هزار و ۸۷۲ نفر نیز تزریق دُز اول را انجام دادهاند.
حسن خیرخواه در خصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون در شهرستان دماوند اظهار داشت: آمار واکسیناسیون در سطح کشور افزایش یافته و به تبع آن میزان واکسیناسیون در این شهرستان نیز سیر صعودی داشته است.
در آذربایجان غربی هم حدود ۸۴۰هزار نفر هر ۲دُز واکسن کرونا را دریافت کردند که این رقم با سرعت بسیار زیاد در حال افزایش است.
دکتر علیاحمد آقاپور رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی گفت: ۸۳۸ هزار و ۵۹۰ نفر در استان هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت و بیش از ۷۷ درصد مردم آذربایجان غربی تاکنون حداقل یک دز واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
۶۷ درصد جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال در لارستان ، خنج و اوز نیز دُز اول واکسن دریافت کردند، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان فارس گفت: واکسیناسیون نوبت نخست در این شهرستان ها و در جمعیت بالای ۱۸ سال به بالا نیز حدود ۷۰ درصد است.
وحید یگانه اضافه کرد: تاکنون حدود ۴۰ درصد سنین ۱۸ سال به بالا در این شهرستان ها اقدام به تزریق واکسن نوبت دوم کرده اند که به نظر می رسد باید در این زمینه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی بیشتری شود.
در آران و بیدگل هم بیش از ۵۸ درصد جمعیت هدف (۱۲ سال به بالا ) علیه کرونا واکسینه شدند، سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل با اشاره به افزایش مرکزهای تزریق واکسن کرونا گفت: حدود ۹۱ هزار نفر از جمعیت منطقه بالای ۱۲ سال هستند، که تاکنون ۵۳ هزار و ۲۰۴ نفر علیه کرونا واکسینه شدند.
اعظم باقری به افزایش چهار برابری مرکزهای واکسیناسیون کرونا در شهر آران و بیدگل اشاره کرد و افزود: هم اکنون در چهار مرکز در شهر آران و بیدگل تزریق واکسن کرونا انجام می شود.
آغاز تزریق دُز یادآور واکسن کرونا برای مدافعان سلامت خبری از مرکز خراسان رضوی است ،مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تزریق دُز سوم واکسن کرونا به مدافعان سلامت با اولویت کارکنان شاغل در بخشهای مربوط به بیماران کرونایی و بخشهای مراقبتهای ویژه، داخلی، عفونی و آزمایشگاه کرونا که بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند به صورت مرحله به مرحله انجام میشود.
دکتر امیررضا صالح مقدم اظهار داشت :در این مرحله دُز سوم واکسن کرونا به هفت هزار نفر از کادر درمان که اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه امسال دُزهای اول و دوم واکسن را دریافت کردهاند، تزریق میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم هم خواستار تبیین نقش موثر واکسیناسیون در کاهش آمار ابتلا به ویروس کرونا در استان شد.
بیژن سلیمانپور افزود: بیان روشن و تولید آثار رسانهای جذاب پیرامون نقش واکسیناسیون در کاهش چشمگیر آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا در قم، عامل موثری برای تشویق به واکسن زدن در میان کسانی است که تاکنون این کار را انجام ندادند.
مدیرگروه آموزش و ارتقا سلامت مرکز بهداشت قم نیز گفت: باید در کمترین زمان ممکن به پوشش حداکثری واکسیناسیون در قم برسیم تا در صورت بروز احتمالی پیک ششم، آن را با کمترین میزان مشکل سپری کنیم.
در سردشت و به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان این شهرستان تاکنون ۳۵ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۷ سال این شهرستان مرزی علیه ویروس کرونا واکسینه شدهاند.
داود آتشی افزود: همزمان با شروع واکسیناسیون دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال، اطلاع رسانی برای واکسیناسیون دانش آموزان و مراجعه آنها به مراکز درمانی جهت دریافت واکسن آغاز و تاکنون چهار هزار نفر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده اند.
دکتر مجید جعفرینژاد معاون اجرایی حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم با اعلام اینکه عوارض واکسیناسیون در کودکان و نوجوانان همانند سایر گروههای سنی تا ۴۸ ساعت پس از تزریق طبیعی است افزود : والدین نباید از این بابت نگرانی داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: تاکنون ۷۱.۵ درصد از دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال استان اردبیل علیه ویروس کرونا واکسینه شدهاند.
دکتر شهرام حبیبزاده گفت: بر اساس اعلام اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل ۱۲۴ هزار دانش آموز ۱۲ تا ۱۸ سال در حال تحصیل استان اردبیل مشمول طرح واکسیناسیون علیه کرونا هستند و فرایند تزریق واکسن آنها در استان با سرعت ادامه دارد.
کرونا در گزارش های استانی
ناقوس هشدار موج ششم کرونا برای گیلانیها
آمار جانباختگان و مبتلایان
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۸۱ بیمار مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۴ هزار و ۲۵۶ نفر رسید.
از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۲۶ مهرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۸۴۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۰۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۷۹۶ هزار و ۶۵۹ نفر رسید.
در زمان حاضر ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهر نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد ،این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.